Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 3 161
Сигурно си спомняте темата за фотосесията с кърмачките. Е, почти е готова вече серията снимки, и до края на месеца ще е окончателна. Имаме огромно желание да открием изложба  в рамките на Световната седмица на кърменето, като за дата сме избрали 4. 07, петък (намерението впрочем е за пътуваща изложба и в последствие бихме могли и в други градове да я представим, ако има интерес). НО: нямам много опит с организирането на изложби, както и с намиране на финансиране за такова нещо. И имам  нужда от вашите съвети и помощ.

1. Познавате ли галерист, знаете ли за галерия в София, която е подходяща, и която би могла да ни приеме в толкова кратки срокове? Плаща ли се за залата или не? Можете ли да говорите с тях и да ме свържете?

2. Имаме нужда от около 300 лв за отпечатване и рамкиране на фотосите и още ... (според зависи) за откриването и организационни разходи. Можете ли да дадете идеи за евентуални спонсори? Познавате ли такива, които биха се зарадвали на малко реклама? Давам идея - AVON имаха кампания за превенция рака на гърдата и може би биха проявили интерес, за техния мащаб не е голяма сумата, а може да привлече доста интерес. Имате ли познати там? Сещате ли се за други такива компании и организации?

3. Очевидно трябва да напишем някакъв кратък проект, за да намерим финансиране. С това донякъде ще се справя, но бих се радвала, ако някой има повечко опит и даде едно рамо при списването на проекта.

4. Организиране на самата изложба. Какво се прави, за да стане интересно медийно събитие? Има ли някой от вас опит в организирането и желание да ми помогне с тази част?

# 1
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Аз се ангажирам да се опитам да уредя галерия без пари в Пловдив поне за няколко дена. Не знам дали ще успея, но ще пробвам.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 942
Аз имам познати галеристи (или както там се наричат),които имат опит в организирането на подобни прояви.Ще се опитам да се свържа с тях и да разбера повече подробности.О,сега се сетих, че една от тях стана наскоро мама.Тя е нещо като координатор Проекти и изложби.Дано се свържа с нея.Предполагам ще е от помощ,а пък и тя сега ще е ентусиазирана за тази клауза. Но става въпрос за Варна.За организацията предполагам че навсякъде е една и съща.Още утре сутринта ще и звънна и ще пиша какво е станало или ще я доведа в къщи да обясни кое как става.

# 3
 • София/Варна/Стокхолм
 • Мнения: 1 896
Ивон,
Това може да се окаже много ценно, тъй като по принцип имаме идея да покажем изложбата и във Варна. Надявам се да се видим с теб на някоя от следващите варненски срещи, може да задействаме нещата бързо, ако познатата ти каже нещо обнадеждаващо.
Фотографът също ще идва насам към края на месеца и може да представи проекта си лично, ако се окаже че има реална възможност нещата да станат.
Ще стискам палци.

# 4
 • София
 • Мнения: 3 748
Емем, предполагам визираш 4. 08?
Иначе ще се обадя тук-там, ама нищо не обещавам  Embarassed

# 5
 • Варна
 • Мнения: 942
Надявам се да успея да дойда на срещата за всеобщо кърмене днес пред морската и да доведа с мен Мая (Координатора на проекти и изложби).В най-лошия случай ще взема с мен една друга позната на която баща й беше художник и тя е запозната с уреждането на изложби.
И аз стискам палци да стане изложбата във Варна,че тук всичките ми познати все дохранват или захранват рано,а имат кърма и мен много ме хваща яд.Дано като видят съвършеното единство мама-бебе да се вземат в ръце повечето.

# 6
 • София
 • Мнения: 3 161
Yvonne, много благодаря - както и на останалите, които взеха участие в темата или ми писаха на ЛС.

Разбира се, имам предвид 4. 08, но може и друга дата в рамките на ССК. В момента преговарям с една галерия, но нека оставим отворени и другите възможности, ако сте направили контакт. Като имам окончателено отговор, ще пиша веднага. Ако се уреди галерия и във Варна и Пловдив - чудесно. Имайте пред вид обаче, че е нужно и финансиране на покани, коктейл, ПР за едно такова събитие, така че мислете и в тази посока, ако организирате локалните събития. Т.е. трябва да се търсят спонсори за откриването.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 942
Аз се разтършувах из галериите във Варна и да ви кажя направо съм отвратена от отношението на управителите след като им споменах за какво става дума. Направо ми идваше да ги  #2gunfire Оказа се че изобщо не е лесна работа организирането на изложба. Повечето като разбраха,че няма да има пари за тях за малко да не ме изритат,а други бяха съгласни и за без пари,ако ние си организираме всичко(рамки,покани и пр.),но пък се оказа,че те имали някакви графици,а те били запълнени до края на Октомври и най-ранната възможна дата е 18 Октомври.Свързах се с една моя позната и тя ми обеща дата 04.08 но само за един ден.Това дали ни устройва?
Същата тази позната ми похвърли идеята да пробвам по заведенията.Предполагам,че ще е по-лесно и може би ще е по ефикасно ако е в заведения където се събират повече майки (макар че едва ли в кафенета пред летния театър има къде)ама ако знаете къде другаде се събират мами и идеята ви допадне веднага отивам да проверя какво може да стане. Иначе имам  два евентуални спонсора , ако не се откажат до тогава или не си намерят извинения, което се надявам да не стане, но идвете фирми искат да се знае, че те са спонсори на това мероприятие.
4. Организиране на самата изложба. Какво се прави, за да стане интересно медийно събитие? Има ли някой от вас опит в организирането и желание да ми помогне с тази част?
Във Варна нещата стоят така:
1.Носи се албум със предполагаемите снимки.
2.Галеристите избират кои снимки да покажят.
3.Обсъждат се хиляди подробности (дали ще има рамки на снимките,какво е точно посланието на всяка снимка и пр.)
4.Тук някои галерии изработват медината кампания (срещу извесно заплащане де)
5.Ако се прави официално представяне се организира кетъринг.
Абе общо взето в една галерия ме разпитваха хиляди подробности и ми предлагаха милиони екстри и накрая ми казаха,че за тази година им е пълен графика, но щели да ме вмъкнат в първата свободна дата за следващата година #Crazy,като обещаха отстпътки и изненади в името на благородната клауза.
Незнам как са нещата при вас,ама тук ме отчаяха с тези план-графици.

# 8
 • София
 • Мнения: 3 161
Yvonne, много благодаря за усилията ти. Ние вече уредихме изложбата в София, откриване на 7. 08, понеделник, в галерията на СИБАНК (до 13. 07). Те поеха всички разходи по ПР-а, ние само трябва да намерим спонсор за отпечатването на снимките. Сега работя по този проект. Надявам се в София изложбата да има добър отзвук, а и ще я обявим за пътуваща, така че следващия път като отидеш при някой варненски галерист, може и по-различно отношение да получиш. Запази информацията, която си събрала, запомни къде най-много ти е харесало и къде са се държали най-човешки, и като дойде моментът, ще опитате пак.

Като наближи времето, ще ви поканя официално, но засега само да кажа, че направихме доста добри снимки струва ми се и ще се получи хубаво събитие.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт