Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 юли 2006, 10:25 ч.

Възможно е да се повтарям

 • 875
 • 9
 •   1
Отговори
 • ex - Veliko Tyrnovo/ now - Sofia
 • Мнения: 479
Възможно е да се повтарям и ако е така ви моля да ме извините. Просто, докато четох поредната тема на наранено момиче от приятеля и, ми хрумна нещо. Хубаво е човек да иска съвет и да споделя с другите, за да му олекне. Но дали пък няма опасност нещо, което изобщо не е било сериозно, споделено веднъж във форума да придобие друг вид и най - малкото в мислите на споделящия да придобие други измерения? Като чета темите, от време на време се замислям, че това, което е описано като симптом при изневяра или безразличие, понякога го има и при нас. От друга страна си познавам човека, знам колко ни е сложно положението сега и вътрешно съм убедена, че нещата при нас са различни. Но пък, веднъж прочела нещо подобно, отвътре започва да ме гризе нещо.. И така.. Просто исках да споделя тези си мисли с вас..
Лек и успешен ден на всички!   bouquet

# 1
 • София
 • Мнения: 2 220
Ами да, възможно е. Тъй като тези, които дават съвети са наясно единствено с фактите, дадени от автора на темата. Не познават сложните нишки на взаимоотношенията... И ако нещо отстрани изглежда като изневяра (например) вътре в семейството може да означава съвсем друго... Има риск, наистина. Но всеки сам преценява колко от информацията да представи във форума и в съответствие с това трябва да очаква същото количество точност.

# 2
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
Допълнителите мнения по даден проблем ти помагат да вогледнеш и през друга гледна точка... Ще се побъркаш , ако слушаш всички! Peace

# 3
 • Мнения: 1 811
Не само тук,по принцип е така.Когато се иска мнение,винаги трябва да сме наясно,че гледни точки има много и мения могат да се дадат много и различни.Не трябва да се допуска тези мнения да ни действат манипулативно,просто да се отсява всичко  и в крайна сметка решението или извода да си го напваим сами.Ситуациите са различни,участниците в тях също,така че нещата може да са сходни ,но никога еднакви.

# 4
 • Мнения: 4 806
като цяло ми напомня на една история, дето една мама, за да се представи като най-добрата, беше накупила всички възможни педиатрични книги и успяваше да намери симптоми в децата си по почти всички болести, описани там. И така, докато не си дала сметка, че това граничи с ненормаалност и скрила книгите. От което децата се изведнъж се оказали по - здрави. Това е донакъде в кръга на шегата.

Има риск за тези, които четат, да направят за себе си неправилни заключения. Има риск за тези, които искат съвети, да получат грешни и изобщо съветването да се окаже камъчето, дето да обърне колата. Е, разчитам, че повечето тук притежават необходимата доза здравомислие и критичност, за да отсяват житото от плявата. Но е имало случаи, в които съм усещала, че нещата могат да станат по - зле отпреди да се поиска мнение или съвет. Писменото слово е богато, но не може да пресъздаде цялата "многостранност' на една житейска ситуация, даже и да пишем всички като Томас Ман и имаме търпението да четем изречения по пет реда, без да се объркаме.

# 5
 • ex - Veliko Tyrnovo/ now - Sofia
 • Мнения: 479
Доста е сложно.. newsm78 Човек трябва да е доста изграден като личност и наистина да съумява да види само полезното в съвета, без да се повлиява от всичко казано, което от друга страна би трябвало да значи, че той и сам би могъл да се посъветва  Joy  bowuu

# 6
 • London, Sofia
 • Мнения: 8 917
Ами да, възможно е. Тъй като тези, които дават съвети са наясно единствено с фактите, дадени от автора на темата. Не познават сложните нишки на взаимоотношенията... И ако нещо отстрани изглежда като изневяра (например) вътре в семейството може да означава съвсем друго...

 Peace

# 7
 • Мнения: 2 306
Ами да, възможно е. Тъй като тези, които дават съвети са наясно единствено с фактите, дадени от автора на темата. Не познават сложните нишки на взаимоотношенията... И ако нещо отстрани изглежда като изневяра (например) вътре в семейството може да означава съвсем друго...

 Peace

Съгласна съм!
Зависи също и от темперамента и емоционалността на коментиращите, от техните лични критерии. Защото сме различни, затова и сме си избрали различни мъже и не можем да искаме другите да ги оценяват като нас. Обикновено затова такива проблеми се обсъждат със сестра или с добра приятелка (с която имате сходни ценности), но форума е моментален отдушник при липса на друга подкрепа в момента.
Когато родих, още не бяхме "смазан механизъм" с мъжа ми, ситуацията беше нова и трудна, а аз изнервена и безкрайно уморена. Четейки подобни теми във форума и коментари "зарязвай го бързо", "ти си луда да го търпиш" си казвах, че и при нас има подобни моменти , и че съм направила огромна грешка като съм се омъжила. Добре, че бяха разговорите с близки приятели и четене на някои статии по темата, за да си дам сметка, че много от ситуациите са нормални и се преодоляват (както и стана) при наличие на любов и разбирателство.

# 8
 • Мнения: 4 912
Напълно е възможно.

# 9
 • Мнения: 2 023
 Подобни теми именно поради реакциите и съмненията ,които могат да предизвикат отдавна избягвам да чета. Както не чета и теми в които се говори за болести и се коментират техните измислени или истински симптоми. Не мога по цели дни и нощи да се взирам в близките си и себе си ,търсейки за скрити такива, за знак за изневяра или грешни мисли. И не мога да твърдя ,че не съм здраво мислеща, но въпреки това не успявам да контролирам фантазията си и поради това предпочитам да съм щрауса, а  не кокошката дето постоянно ще разкудкудяква двора:)

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт