Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 юли 2006, 14:10 ч.

Писмо до съпруга

 • 6 459
 • 73
 •   1
Отговори
Регистрирана съм, но нямам смелост да говоря открито за тези неща. Извинете ме. Това е писмото, което оставям на съпруга ми и си тръгвам. Искам да го споделя с вас, защото не съм сигурна дали постъпвам правилно и ако ми се обади и поиска да говорим, да се прибера не съм убедена дали ще издържа. И струва ли си да му дам още един шанс.
Опитах да говорим, да му кажа как се чувствам, но той не ми обърна внимание, нарече ме лигла и затова стигнах до тук.
Сигурно си очаквал да направя точно това. Може би се радваш, а може би не. Не знам. Искам да знаеш , че ми беше много трудно да взема това решение, но след като опитах всичко, реших, че не искам да хабя живота си вече. В сърцето ми няма място за теб. Свърши. Наранена съм, разочарована съм и същевременно пълна с желание да започна живота си сама с децата – без теб. Не искам вече да прощавам, не искам да бъда добра, не искам да знам нищо за теб. Не заслужаваш да бъдеш баща, не заслужаваш жена като мен. Помисли какво си направил за децата и мен. Истинският баща живее за децата си, грижи се за тях, възпитава ги. А ти живееш само за себе си. Щом е така защо ме излъга, защо искаше да имаме семейство, деца. За мен това не е животът, който искам. Сама съм, дори и с мъж до себе си, тъжна съм, въпреки че, според теб всяка жена на мое място би била щастлива. Щастлива от какво? От това, че не може да седне да разговаря със съпруга, че той не се интересува от нейните желания, не оценява грижите и търпението, с които обгражда теб и децата., че гледа САМА децата си. Затова, че се чувства виновна да иска помощта ти? И какво получавам в замяна – лъжи, обиди, безразличие.Кратки мигове на радост и щастие, и много на огорчение и неразбиране.
Много сълзи и малко усмивки. Това е животът ми с теб.
Но от днес слагам край. Забранявам си да те обичам. Времето тече прекалено бързо, за да си позволя още компромиси. Ще се боря за мечтите си, заради себе си и заради децата си.Била съм малка, а даваш ли си сметка, колко повече съм постигнала от теб в живота си, с колко много неща ми се е налагало да се справям, за да стана човек. А ти си получил всичко наготово и дори не го оценяваш. Не можеш само да получаваш, нужно е и да даваш. Не заслужаваш да те обичам, защото не можеш да обичаш.
Знам ще ми е трудно, но съм се научила да оцелявам, да бъда силна и да успявам.
Искам децата ми да се гордеят с мен.
Животът не е чистене, готвене, ядене и секс. Животът е приключение, което трябва да изживееш с цялото си сърце.Животът е общуване, усъвършенстване и реализация.
Опитах да бъда като теб и да не ми пука. Не успях. Кълбо от чувства съм и това ме кара да се чувствам жива   , да се радвам на малките неща в живота, да се вдетенявам, когато съм децата.
И последно – не съм искала и не съм се стремила към това. Но животът продължава и е в ръцете ми. Имам две деца, които разчитат на мен и които са всичко за мен.

# 1
 • София
 • Мнения: 4 669
Подкрепям те напълно !  Hug
Когато човек вземе такова решение , явно му е прекипяло . Браво за това , че имаш смелост да го направиш и да се грижиш за децата си - за тях едва ли би било добре да живеят в семейство в което няма любов и разбирателство !
Желая ти много късмет , здрави и спокойни дечица и ... нова любов , която да компенсира всичко което ти е липсвало !   bouquet

# 2
 • Мнения: 1 629
Пожелавам ти всичкия кураж и сила на света, за да се бориш за щастието си! Независимо дали то включва съпругът ти или не.   Hug

# 3
 • Мнения: 3 075
Хубавото предстои! успех!

# 4
 • Мнения: 2 730
Успех ти желая!

# 5
 • Мнения: 1 149
Регистрирана съм, но нямам смелост да говоря открито за тези неща. Извинете ме. Това е писмото, което оставям на съпруга ми и си тръгвам. Искам да го споделя с вас, защото не съм сигурна дали постъпвам правилно и ако ми се обади и поиска да говорим, да се прибера не съм убедена дали ще издържа. И струва ли си да му дам още един шанс.


Сама си казваш, че не си сигурна. Помисли си пак, много силни думи изричаш "Не заслужаваш да бъдеш баща", "не искам да хабя живота си вече", "В сърцето ми няма място за теб"
Каквото си решила - това да е.
Желая ти щастие.
Успех

# 6
 • Мнения: 4 806
кураж, мила, много кураж ти пожелавам, дано успееш в дългия път!

Дано сърцето ти даде най-верните отговори на въпросите, които си поставила.
Дано успееш.

# 7
 • София
 • Мнения: 6 154
Не мога да ти кажа дали постъпваш правилно или не.  Confused
Знам само, че много пъти и на мен ми е идвало да напиша сходни неща, така че те разбирам добре.  Sad

Успех каквото и да решиш!

# 8
 • София
 • Мнения: 6 317
Успех и кураж ти желая. Не зная дали постъпваш правилно, човек сам взима тези решения. Горе главата! Хубавото винаги ни предстои!   bouquet

# 9
 • Варна
 • Мнения: 4 969
Желая ти успех!

# 10
 • anywhere
 • Мнения: 3 303
С две деца ще ти е трудничко сама, дано има кой да ти помага! Кураж! Стискам палци да се справиш! Желая ти много щастие!

# 11
 • Мнения: 1 364
УСПЕХ!

# 12
Може би в момента емоциите вземат връх, може би съм прекалено наранена, за да мисля трезво.
Но от друга страна знам, че се чувствам по този начин от доста време и търпението ми е на изчерпване.
А знаете ли, че децата чувстват дядо си (моят баща) много по-близък от собственият им баща. И това е така, защото той почти не общува с тях. Обича ги, но все няма време за тях. За всичко друго намира време, но да бъде с нас - рядко се случва.
Скоро ми каза, че имаме всичко, за което сме мечтали. Но аз бяха много по-щастлива, когато не разполагахме с толкова пари. Тогава ми беше по-близък от всеки друг, а сега е толкова далеч от мен.
Ако поне ме беше изслушал, ако поне беше показал с нещо, че му пука -нямаше да стигна до тук.

# 13
 • София
 • Мнения: 8 576
Не мога да кажа дали постъпваш правилно,защото не знам предисловието на Вашата история! Усещам,че ти е тежко и трудно,че си объркана,въпреки това имаш куража да поемеш по собстевн път!
От сърце ти желая много щастие и късмет,независимо дали ще се върнеш при него или не!

# 14
 • Мнения: 7 474
Успех, каквото и да решиш!  Peace  

"Два пъти мери , един път режи"  казват хората! Дано си премерила два пъти!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт