Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Кърджали, България
 • Мнения: 461
Хубаво е госпожите да имат авторитет пред децата, ама когато тяхното мнение противоречи на това на родителите Twisted Evil?
Случаят е следният:
Стоил има пълнички стъпала и много трудно му намирам обувки и сандали, които хем да му удобни, хем да са хубави, хем да не са безбожно скъпи Peace. И така, след един час мерене на десетина чифта в магазин с окол 50 модела обувки, избрахме едни за 28 лв. и ги купихме. Влизат му съвсем спокойно и с чорап, и без чорап и са удобни (поне той така каза  Wink), но не успява да си ги закопчее сам, защото каишката излиза от "гайката". Обаче...., като отишъл на градина, госпожата му казала: "Стоиле, кажи на майка ти да ти купи други обувки, че тези се обуват много трудно и не можеш сам!" Twisted Evil Съответно, нашият отказва да ги носи на градина, защото Госпожата така казала и нямало да му помогне Twisted Evil! Трябваше ми доста време да го убедя, че мама знае най-добре кои обувки са подходящи за него и обещах да говоря с въпросната госпожа Naughty... Но тя излезе в дълга отпуска и сега я чакам да се върне.
Иначе нямам оплаквания от госпожите, ама да се съобразят малко какво говорят пред децата, които приемат всяка тяхна дума за чиста монета!!!

# 1
 • Мнения: 545
........ кажи на майка ти да ти купи други обувки, че тези се обуват много трудно и не можеш сам! ...

Да, госпожите искат децата да могат сами да се обуват и събуват, за да не се занимават те с тях. Съвсем правилно си решила да говориш с госпожата, за да решите проблема. А междувременно се поупражнявайте малко със Стоил - ще видите и двамата как след няколко събувания и обувания на новите сандали ще се справя много по-лесно сам. Ти само трябва да го окуражиш, че може сам да ги обува и закопчава. Успех!

# 2
 • Кърджали, България
 • Мнения: 461
Ами той вече се справя, но все пак ще поговоря с госпожата, защото следващия път ще има коментар за нещо друго! Можеше и тя да го окуражи, а не да прехвърля топката по този категоричен начин!

# 3
 • София
 • Мнения: 7 141
За почти всички мъници г-жата е капацитет поне от ранга на родителите Laughing. И при нас е така. Каквото кажат г-жите - това е вярното. Често ми се налага да обяснявам, че аз съм тази, която има последната дума и че тя е мое дете, а не на г-жите. След година две ще смени г-жите, после пак и пак, но мама е една. Но полза няма Grinning
И не са виновни г-жите - Цветелина е сменила три градини и винаги е изпитвала респект към мнението им, с което обаче аз не мога да се похваля. Спомените ми от детството са, че и аз  безусловно приемах за правилно казаното от възпитателите.

# 4
 • Кърджали, България
 • Мнения: 461
Лекси, права си и точно затова ТЕ трябва да се съобразяват какво говорят!

# 5
 • Мнения: 5 877
Помоли госпожата да казва на теб такива неща, а не на него.

На мен ми се наложи да кажа на детето в прав текст, че казаното от госпожата не е вярно. Може да руша авторитета й, но какво да направя?
Съдете сами:
1. Който не яде на обяд, го заболява коремчето и му правят операция (слава богу, тя всъщност не се бои от операциите)
2. Който не яде на обяд, ще го оставя долу сам, докато всички деца спят горе (това след като разговарях с нея по въпроса за операциите)
3. Който си разголва коремчето, идва едно куче и го хапе за корема  #Cussing out

И това е градина, която минава за елитна! Слава богу, сега вече не са при въпросната госпожа.

# 6
 • Мнения: 1 425
Нашите госпожи имат също много голям авторитет над децата,но аз мисля че така трябва да бъде ,ако искаме децата ни да се научат на нещо.Забелязала съм в нашите госп.,че не са правили досега такива коментари и никога не са казвали" кажи на майка си........".Ако имат нещо да кажат винаги на нас го казват и то винаги в отсъствието на децата.Но в момента госпожите ни са в отпуска и ги замистват едни.....Нямам думи.Държат се с тях сякаш са на една възраст и децата нямат никакъв респект от тях.Съответно там цари пълна анархия в момента. #2gunfire Няма довиждане,няма добро утро и тн.Поздравите са здрасти и айре чао...... #Crazy

# 7
 • Мнения: 1 671
Момичета, малко в страни, всъщност не съвсем...

Големият ми син, който вече завърши градината, на няколко пъти ми подхвърля, че госпожата им ги удряла по главата с тетрадките за работа, ако някое дете сгреши. "Ей така, лекичко, мамо, не силно, ама и по-силно понякога..."

Аз доскоро  не му вярвах, защото е голям фантазьор, но говорих и с други майки, чийто деца са споделили същото.

Та може би и така се гради авторитет #Cussing out

# 8
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
"Хайде, купи ми сок и бонбони. Лелята каза, че ще ми купиш сок и бонбони" Rolling Eyes

И аз обяснявам, че най-важно е какво казвам аз, а не лелите, ама дали хваща дикиш...

# 9
 • Кърджали, България
 • Мнения: 461
Лелеее, значи това явление е повсеместно!
Най-често чувам забележки от рода: "Майка ти много леко те е облякла!!!" (А това, че Стоил много се поти, дори и през зимата и ако не го забележат, та да го преоблекат, ще стане по-лошо, не е важно; те са си решили, че децата трябва да са навлечени!)
Или другото: "Нямаш резервни дрешки в раничката!" (като преди два дни съм занесла цяла торбичка с 3 ката дрехи за преобичане и тя е бутната по погрешка в някой чужд шкаф!)

# 10
 • Мнения: 540
Пантофки и на мен са ми връщали, защото и падали от крачетата, а всъщност лепките се пълнеха с косъмчета и не лепяха. Но ми казаха на мен - може и защото все пак е ясла и не може да се разчита детето да предаде.
Но пък съм чувала от учителката на съседната група:"Гледай как са го облекли? Не се научиха с тези бодита..И го навлекли като...Загубена работа." Shocked

За авторитета - аз се чудех дали малко не изпускам нещата Confused
И дали защото аз не съм респектирана от учителките и Анджи не е newsm78
Тя слуша в яслата и не са ми се оплаквали, но им се налага за разни неща. Тръшва се и учителките я оставят да прави каквото иска. Е, допустими глезотии - да си носи раничката с нея цял ден, да спи по блузка и с чорапи, дават и кърпички и цветенца в неизброимо количество...

Един ден си носеле в ръката стотинки, лелята я забелязала и `и казала да ги остави - "Не.Държа си ги.Мама даде ми." (което не е точно така). После лелята ми каза на мен да не и даваме и е права, може някое дете да ги глътне.
Другата леля пък веднъж ми каза че: "Анджи си е със собствено мнение по всички въпроси."

И аз се чудя, дали не трябва да е по друг начин. Thinking

# 11
 • Мнения: 9 990
Отново знак  за липса на комуникация на  двете страни-родители и педагози!
Аз ако бях-щях да предупредя госпожата, че детето ми трудно намира удобни за крачето обувки, че сме намерили тези, но са малко сложни за закопчаване-да имат търпение.Същото е и с дрехите.Поинтересувайте се вътре колко е топло, пече ли сутрин или следобед слънцето в стаята за занимания, колко проветряват и т.н. Попитайте-как би се чувствало детето според тях добре-с връхна дреха или без нея.Аз почти всеки ден питам, особено при това променливо време.Ако дадете ясен сигнал,че сте отворени за комуникация-половината от проблемите няма да съществуват или поне няма да са на тази основа!Успех!

# 12
 • Мнения: 4 586
Отново знак  за липса на комуникация на  двете страни-родители и педагози!
Аз ако бях-щях да предупредя госпожата, че детето ми трудно намира удобни за крачето обувки, че сме намерили тези, но са малко сложни за закопчаване-да имат търпение.Същото е и с дрехите.Поинтересувайте се вътре колко е топло, пече ли сутрин или следобед слънцето в стаята за занимания, колко проветряват и т.н. Попитайте-как би се чувствало детето според тях добре-с връхна дреха или без нея.Аз почти всеки ден питам, особено при това променливо време.Ако дадете ясен сигнал,че сте отворени за комуникация-половината от проблемите няма да съществуват или поне няма да са на тази основа!Успех!
newsm10  Hug Hug Hug

# 13
 • Кърджали, България
 • Мнения: 461
Пенелопа, извинявай, но в случая изобщо не може и дума да става за липса на комуникация  Naughty! Много добре съм се поинтересувала каква е температурата вътре, дори съм влизала лично да я почувствам и знам, че е много топло! Затова още от самото начало съм казала, че Стоил много се поти и е свикнал на по-студено, затова няма да го навличам! Веднъж-два пъти го бях понавлякла и тогава и самите те се убедиха в същото, което им казвах. Оставила съм и елече за всеки случай в шкафчето, ако преценят, да му го сложат. Е, един ден в края на пролетта Стоил каза, че му било студено в градината, но те му казали, че няма елече  Twisted Evil! А то стои в шкафа! Тогава пак говорих с тях и им напомних, че има елече.
А в случая с обувките, не мислите ли, че госпожата трябваше да се въздържа от коментар пред детето, а вместо това да ми каже на мен и аз да й обясня  #Cussing out?

# 14
 • Мнения: 9 990
Inna-аз говоря принципно, не изхождам за дрехите само от твоята ситуация.Аз пък съм била свидетел на мокро от жега дете-навлечено с чорапогащник и поларен панталон и сестрата се вайка какво да го прави, но майката държи да е така облечено детето и точка.Ще напомняте, ще говорите повече и по-често.Да, за сандалите е трябвало да предупредиш ти ми се струва, за дрешките може и да са сгрешили-и ти си затова-да напомняш и да търсиш.Аз бях купила на моята сандали за лятото-китайски, боклучави-едвам се закопчаваха.Направиха ми забележка, че детето се мъчи само, защото така ги учат, и не успява, те даже едвам те се справят-теглят-разпъват-трудно е.Бяха се мъчили една седмица и ми казаха-да ги сменям.А иначе са удобни и са таман за детската.И защо да не го коментират пред детето-то вижда, че не се справя само и научава защо е така-защото сандалите са неудобно направени, неподходящи за случая, а не защото то не е достатъчно сръчно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт