Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 дек. 2004, 16:58 ч.

Въпрос за елдата?

  • 2 751
  • 54
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 369
Значи купих преди седмица елда и като примерна майка-готвачка я опекох и смелих на брашно. даже му правих 2 пъти каша на Гого. Да, ама днес тръгвам да пека кафяв ориз, че ми свършва брашното и се сещам, че не съм измила елдата преди да я опека. Леле, ами кво да правя? Нали вече му дадох на Гошко? Сега да го хвърлям ли това брашно и да пека и меля пак или какво?

Ох, много ме е срам. ама то едно ли е да го мислиш... Embarassed

# 1
  • Варна
  • Мнения: 6 882
Споко! Няма страшно, мисля даже, че се приготвя и без да се измива, макар, че аз я измивам винаги  Wink

# 2
  • Le 78
  • Мнения: 1 194
Спокойно, бе СЗА! Нали си я изпекла, убила си гадовете! То измиването си е по принцип, ама с една чиста водичка какво толкова ще им направиш на вероятните паразити?Термичната обработка е по-важна!

# 3
  • Мнения: 3 038
Да използвам случая да попитам  Sunglasses - Къде във Варна може да намеря елда пресована на Фамилия Никола? Преди си я купувах от магазина за здравословни храни до Катедралата, ама го преместиха на някъде.  Confused
Мерси!

# 4
  • София
  • Мнения: 3 369
Оф, мерис, поуспокоих се. Не че ако имаше нещо нямаше вече да е ясно  Simple Smile , но все пак си се попритесних  Embarassed  Confused

# 5
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Цитат на: SZA
...  елда и като примерна майка-готвачка я опекох и смелих на брашно. даже му правих 2 пъти каша на Гого. Да, ама днес тръгвам да пека кафяв ориз, че ми свършва брашното и се сещам, че не съм измила елдата преди да я опека. ...

Малко тъп въпрос, ама защо печеш елдата и ориза, нали ще ги вариш после Confused:

А иначе мия и ориза и елдата. Кафевия ориз го чистя, мия, после съхне и го смилам в блендер, защото увира много бавно, а елдата я купувам на ядки става за 3 минути. Другата елда пуска една горчива вода и я сменям по принцип за нас, но я правя рядко, защото има специфичен вкус и мъжо много не я харесва.

# 6
  • София
  • Мнения: 1 508
Какво съвпадение - и аз днес купих елда и тъкмо се чудех какво да я правя, когато видях тая тема. Проблемът е, че нямам мелачка. Мога ли да я сваря и после да я пасирам?

# 7
  • Варна
  • Мнения: 6 882
Цитат на: petty
Какво съвпадение - и аз днес купих елда и тъкмо се чудех какво да я правя, когато видях тая тема. Проблемът е, че нямам мелачка. Мога ли да я сваря и после да я пасирам?

Разбира се  Wink

# 8
  • София
  • Мнения: 1 508
ОК, ще пробвам... дано на беба й хареса, че досега такова нещо не е яла...  Rolling Eyes

# 9
и аз се 4удех защо да правя брашно,при положение,4е мога да варя и после да пасирам???Как е по-добре?Какво прибавяте към елдата,за да им е вкусно на беб4овците.аз елда не съм яла никога......

# 10
  • София
  • Мнения: 3 369
Цитат на: AFRODDITA

Малко тъп въпрос, ама защо печеш елдата и ориза, нали ще ги вариш после Confused:

А иначе мия и ориза и елдата. Кафевия ориз го чистя, мия, после съхне и го смилам в блендер, защото увира много бавно, а елдата я купувам на ядки става за 3 минути. Другата елда пуска една горчива вода и я сменям по принцип за нас, но я правя рядко, защото има специфичен вкус и мъжо много не я харесва.


Ами пека ги, защото после много лесно се сварява кашата. Мия, пека във фурната за около час, така изсъхва също, и смилам в кафемелачката. После с една лъжица от брашното правя кашата за най-много 10-15 мин.

А кафявият ориз не го чистя  Embarassed - защо го чистиш? Пише първо качество и не съм видяла д аим абоклуци, купувам на Agrino. Пак ли съм сгафила?  Embarassed

А елда на ядки не съм виждала?!?

# 11
  • София
  • Мнения: 3 369
Към елдата прибавям пюре от сини сливи и става доста вкусно. Сощъ и настъргана круша. С друго не съм проблава.

# 12
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Az predi prawih oriz kato go izmivam,peka waw wurnata, nakisvam za edna nosht i posle varia . Sled tova melia v robota.

Elda ne sam kupuvala. Ima li znachenie na koia firma e ? Kak ia davate? W kakwa kombinacia?

# 13
  • София
  • Мнения: 3 369
Ми не мисля, че има значение на коя фирам е елдата.

Иначе аз писах по-горе - давала съм със сини сливи и с круша, и двете комбинации ги бива, първата повече. Сега съмкупила пюре от боровинки на Семпер, мисля, че и с него ще върви. Не бюх яла елда, н окато я пробвах първия път и се сетих за мармалад  Simple Smile в комбинация...

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 2 265
Цитат на: SZA



А елда на ядки не съм виждала?!?


Аз купувам от диетичния щанд на Била - от серията ядки на Фамилия Никола - имат овесени, пшеничени и елда.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт