Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 587
Казва се плодова пита, но не е съвсем плодова, защото се използва конфитюр.
 Рецепта:
Буркан конфитюр от сливи, кайсии, смокини или каквото и да е. Ако е по-кисел, по-добре. (поне 300 грама)
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1    ч.ч. вода
1    ч.л.   сода бикарбонат
1    ч.л. канела
1/2 чаша ситно нарязани орехи
брашно
като за кекс средно около 3 ч.ч. (но не съм ги мерила)

Първо се разбърква конфитюра с водата и содата. Добавя се олиото, захарта, канелата, брашното и орехите. Разбърква се добре и се изсипва в намаслена и леко поръсена с брашно тава. Пече се в умерена фурна. Няма нужда да се поръсва с пудра захар.
Вчера го приготвих. Леле като си помисля колко такива сладкиша са пропътували по дистинацията Бургас - София, докато бях студентка. Да е жива и здрава мама. Този сладкиш е неин патент. Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 851
Май ще му се усмихне днес късмета на този сладкиш. Както нямам яйца след кокоските на boo отидоха белтъците, а жълтъците ги спретнах на кекс за едно алергично дете...
Цитирай

под Сините камъни

Мнения: 1 004
Хихи, през 96 година на тоя кекс му казвахме "Кекс криза"  Laughing
Обаче е много хубав и сега го правя като закъсам за яйца или мляко  newsm10
Цитирай
Страхотен е, а и дойде точно навреме. Браво момичета!
Цитирай

София

Мнения: 2 899
Цитат на: logo5ka
Казва се плодова пита, но не е съвсем плодова, защото се използва конфитюр.
 Рецепта:
Буркан конфитюр от сливи, кайсии, смокини или каквото и да е. Ако е по-кисел, по-добре. (поне 300 грама)
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1    ч.ч. вода
1    ч.л.   сода бикарбонат
1    ч.л. канела
1/2 чаша ситно нарязани орехи
брашно
като за кекс средно около 3 ч.ч. (но не съм ги мерила)

Първо се разбърква конфитюра с водата и содата. Добавя се олиото, захарта, канелата, брашното и орехите. Разбърква се добре и се изсипва в намаслена и леко поръсена с брашно тава. Пече се в умерена фурна. Няма нужда да се поръсва с пудра захар.
Вчера го приготвих. Леле като си помисля колко такива сладкиша са пропътували по дистинацията Бургас - София, докато бях студентка. Да е жива и здрава мама. Този сладкиш е неин патент. Very Happy
newsm10 класическата и много сполучлива рецепта за постен кейк. Благодаря ти, че ми я напомни - да го направя сега - по време на постите.
Цитирай
колко време се пече това чудо и на колко градуса?
Цитирай

sofia

Мнения: 1 319
А не става ли много сладко като има мармалад и захар? Иначе звучи добре за постещи като мен и ще взема да си го направя, че така ми се яде сладко...
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 587
Пече се в тава. в силно загрята фурна, първо отдолу, намалям долния реотан и пускам и горния на средна степен. Пече се докато стане тъмно кафяв, но внимавай все пак, а и ти си познаваш печката.

Не става прекалено сладък.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора