Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 452
Да, правилно прочетохте - с моркови.

Рецептата отлежава вече няколко месеца в тетрадката ми, но понеже този форум ми е голям стимул за бъркане на каквото й да е, в събота се стегнах и заформих следния сладкиш, който взе че стана супер:

300 гр настъргани моркови;
2 яйца;
50 грама брашно;
1 бакпулвер, но не целият;
100 гр орехи, едро смлени;
40 гр олио;
1 ванилия;
100 гр пудра захар.

Яйцата с пудрата захар се бият с миксер. Добавят се морковите, ядките, олиото и брашното+бакпулвера, ванилията. Разбърква се хубаво и се пече така че да се получи тънък сладкиш.
Уточнение: пекох го в кръгла форма с диаметър 24 см. Сладкишът се получи с височина 2 см.
Може да поръсите с пудра захар отгоре.

Идеята обаче е пак на Звездев, но от много старо предаване.....
Цитирай

Варна

Мнения: 6 761
Тането, я си признай, че Звездев ти е една голяяма слабост! Laughing Мъжо знае ли?, хи-хи  Laughing
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Ооо , аз задължително ще го опитам .
Яла съм някакъв морковен сладкиш преди време в индийски или индо...някакъв си там ресторант беше , не помня , обаче сладкиша беше мнооого добър .  Very Happy
Цитирай
Тането , мисля да го пробвам това чудо. Сладко от моркови съм яла и торта също и това ми напомня точно на такава торта. Просто тия блатове бяха слепени с крем и отгоре беше залята с бял марципан

И да попитам. Като излееш течността да се пече в тавичка намазана с олио и поръсена с брашно ли трябва да бъде Embarassed  Very Happy  Question
Цитирай

София

Мнения: 5 808
А аз се сетих за вица със зайчето, ще взема да го пробвам, само за да видя изражението на скъпия, като му кажа какво съм забъркала Crazy
Цитирай


Мнения: 3 452
Цитат на: Honda

И да попитам. Като излееш течността да се пече в тавичка намазана с олио и поръсена с брашно ли трябва да бъде Embarassed  Very Happy  Question


Да, пропуснала съм да напиша, но аз винаги правя така - за по-сигурен резултат.
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Много вкусен сладкиш. Аз прибавих и стафиди. Съпруга ми беше очарован. Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 507
Майка ми прави един морковен сладкиш с крем от извара отгоре. Може би тестото е подобно. Много е хубав, но за съжаление нямам рецептата.
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
 Ето пък аз какво изрових от една малко , но дебела книжка с чуждоземни сладкиши Wink и съответно го спретнах снощи. За моя огромна изненада стана страхотно и на мен някак ми замириса на Коледа (това от подправките ще да е). Ето моят морковен сладкиш:
 
200гр. пресято брашно; по 1/2 ч.л. канела и джинджифил (което аз съответно замених с една лъжица пак чаена от подправка Котани за щрудел съдържаща предните 2 плюс индийско орехче и карамфил); 1 ч.л. сода и 1 ч.л. бакпулвер, 150 гр. кафява захар (имах си на бучки и си я стрих), олио - 6-7 с.л., 250 гр. моркови (около 3 ), 50 гр. орехи
 Заливка: 400 гр. заквасена сметана, 1ч.л. портокалов сок, кората на въпросния портокал, 125гр. пудра захар и ванилия (аз сложих есенция)

 Фурната се загрява на 150 десетина минути преди печене, мажем си тава с олио. В купа смесваме брашно, подправки, сода и бакпулвер. В друга купа яйца и оли и в 3 настърганите моркови и счуканите орехи. После старателно смесваме всичко, сипваме го в тавата и печем до покафеняване. Като изстине го поливаме със разбитата сметана със захарта, портокаловата кора, сок и ванилия. Изстива и е готов за лапане.

Мен ако ме питат по-скоро имаше вкус на тиква, отколкото на моркови, ама...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.