Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 101
Момичета, как точно се прави картофена крем супа  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 10 652
Сваряваш картофи, отцеждашги и ги обелваш. Доливаш прясно мляко, хубаво е да е топло, но и да не е - отново загряваш на котлона. Пасираш сместа, добавяш кубче бульон, масло и щипка индийско орехче.
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
Аз варя картофите нарязани на кубчета, нарязвам и еднин морков, една чушка, малко целина. Слагам и вегета ако имам. Като се свари пасирам. Поръсвам с магданоз и черен пипер и поднасям с кротончеТА и сметана (заквасена) ммммммммм bowuu
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104
Ето и моя вариант.
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Аз я правя като обикновена картофена,само дето слагам повече картофки да е по гъста,после като я махна от котлона я пасирам с пасатора,нарязвам шунка/кренвих/или пушено месо на кубчета,слагам крутони и украсявам с варени яйца,става ссупер вкусна Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 19 728
И аз я правя почти по същият начин: картофите на дребно се сваряват в подсолена вода + пил. бульон, после намачквам картофите с масло, но слагам и 1/2 ч.ч прясно масло +черен пипер и инд.орехче.
Понякога слагам и пушено сирене.
Сервирам винаги с крутони
Цитирай

София

Мнения: 1 101
Много благодаря за помощта   bouquet
Цитирай


Мнения: 4 912
Сваряваш картофи, отцеждашги и ги обелваш. Доливаш прясно мляко, хубаво е да е топло, но и да не е - отново загряваш на котлона. Пасираш сместа, добавяш кубче бульон, масло и щипка индийско орехче.
И аз я правя по същия начин.Става много вкусна. Peace
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111

А след него пък е моя Smile
Цитирай

Пловдив

Мнения: 629
Аз от свекърва ми се научих да задушавам първо кубчетата картофи в мазнина с мъъъничко водичка. струва ми се, че става по-вкусно

малко офф:тази супа по принцип си я обичам, но сега ми навява винаги един спомен - аз съм в родилното и девер ми по телефона ми обещава да ми направи такава супичка. Love Носи ми бурканчето, а на дъното един пръст черен пипер.  Smile Хапнах 2-3 лъжици, за повече не посмях, но пък каква хубава асоциация имам вече за картофената крем-супа -> родилно  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 208
Сварявам картофи, 2 моркова и1 глава лук. Прибавям и 1 кубче пилешки бульон (може и без него) и черен пипер, след което пасирам с пасатора и изсипвам вътре 1 малка квасена сметанка на Данон и пак пасирам.
Връщам я пак на печката да заври и изключвам. Накрая прибавям масло и нарязан на ситно магданоз и сервирам с крутони.
Цитирай

София

Мнения: 19 728
Аз от свекърва ми се научих да задушавам първо кубчетата картофи в мазнина с мъъъничко водичка. струва ми се, че става по-вкусно

малко офф:тази супа по принцип си я обичам, но сега ми навява винаги един спомен - аз съм в родилното и девер ми по телефона ми обещава да ми направи такава супичка. Love Носи ми бурканчето, а на дъното един пръст черен пипер.  Smile Хапнах 2-3 лъжици, за повече не посмях, но пък каква хубава асоциация имам вече за картофената крем-супа -> родилно  Laughing

Снощи я направих, като първо запържих картофите /много хубаво/ - стана стархотна!
Благодаря за идеята   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.