Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Чакам с нетърпение да споделите рецептата за тази вкусотийка Hug
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Пък аз се сетих за рибната консерва "Ропотамо". Тя пак беше с кисели крастави4ки и грах, 4е и домати ... само боб нямаше.
Цитирай


Мнения: 4 748
Ето какво намерих в нета:
        
 САЛАТА РОПОТАМО

Продуктите са естествено на око:
Но това е приблизително за 1кг. готова салата
сварен боб - около 1/2кг
сварен грах - около 200гр.
кисели краставички - 5-6 броя
чушки-мариновани или печени - 3-4бр.
гъст доматен сок, но не доматено пюре - около 300гр.
100мл. олио

Всичко се обърква хубаво и е добре да престои поне 1 ч. за да се "омешат" вкусовете


та мерси Пепи, това си е моята оригинална рецепта с оригиналната снимка. Нещо обаче морковите съм пропуснала тук - не ги виждам - на тази доза + 200гр. моркови, освен това краставичките е добре да се завишат (това след последните декустации).

Майка, рецептата за Скумрия Ропотамо е същата, но се прибавя скумрия, предварително задушена във вода с малко вино/оцет, лук и подправки, след което се нарежда в бурканите - ред риба, ред *зарзават* от горния, като на салатата. И двата вида буркани се варят по  час.
ето оригиналните рецепти*  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg763.html#msg763
Цитирай


Мнения: 1 365
Надявам се, че няма проблем, че съм я пуснала, все пак не си присвоих авторството Wink!
Цитирай


Мнения: 4 748
Надявам се, че няма проблем, че съм я пуснала, все пак не си присвоих авторството Wink!

никакъв, само допълних.
Цитирай


Мнения: 4 748
Пък аз се сетих за рибната консерва "Ропотамо". Тя пак беше с кисели крастави4ки и грах, 4е и домати ... само боб нямаше.

Майка, сегашните консерви нямат грах - имат бобец.
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Благодаря за рецептата,но имам само един въпрос -аз тази салатака искам да я консервирам за зимата и трябва ли да се завари ,а и за доматите пресни ли се слагат Rolling Eyes
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184

Майка, сегашните консерви нямат грах - имат бобец.

Още по-вкусно е така, предполагам  Smile
Цитирай


Мнения: 4 748
Майка, най-вкусно е с двете - и грах и бобо.

Ифа, чети внимателно - пише, че и двата вида консерви се заваряват по  1 час.

Аз именно за зимата я правя салата, но оставям една голяма купа за *проба* веднага. Сам но знем дали ще стане с пресни домати - не съм правила. По-добре ги настържи, смели или ситно нарежи и ги поизвари малко, тогава, иначе ще стане доста рядко.

От доза с 1,5 кг. боб и другото на око /според вкусовите предпочитания/ излизат около 10 буркана по 800гр.
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Благодаря Пепчо  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 748

За нищо, ще се радвам, ако ти хареса таз /изпитана/  рецепКа  bowuu bowuu
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.