Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

Abu Dhabi

Мнения: 7 982
Може и да я има тази рецепта някъде, не знам, не съм я виждала. Знам я от моя приятелка и е удивително приятна за изпълнение и на вкус. Довечера ще я правя за едни гости, та я споделям с вас:

Взима се един пакет кори/Белла ползвам/ и на плота се разстилат две кори. Намазват се с много малко олио и се поръсват с колбас, нарязан на ситни кубчета. Отгоре се слага една кора и се поръсва с настърган кашкавал.
Пак кора, олио - и скълцани кисели краставички.
Кора, олио - настъргано/натрошено/ сирене.
Кора, олио - лютеница/доматено пюре, кетчуп/
Кора, олио - скълцани маслини.
Кора, олио - пак някаква плънка/гъби, например/.

Така се редят корите и плънката, докато ви свършат продуктите, които трябва да се изчистят от хладилника Smile Може да се повтори колбасът или кашкавалът, изобщо - всичко е на око и на вкус. Олиото не е много, а ако ви е мазен колбасът, или сложите повече кашкавал, може да пропуснете.

Обикновено не слагам всички кори/но поне половин пакет/, защото става много дебело.

накрая това се навива на руло и се нарязва на охлювчета, еднакви по дебелина. Охлювчетата се нареждат в намазана тава с отрязаното нагоре и се залива с 2 яйца, разбити с чаша кисело/прясно мляко. Пече се.

Много вкусно  Peace
« Последна редакция: сб, 15 юли 2006, 12:55 от тити »
Цитирай


Мнения: 5 125
Както би казала дъщеря ми, "Мням-мням". Ще го пробваме още тези дни.
Цитирай

София

Мнения: 19 734
Аз също ще го пробвам, много интересно  Hug
Благодаря   bouquet
Цитирай


Мнения: 1 174
Звучи интересно и лесно. Ако някой го покаже и на снимка равен няма да има  Hug
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 982
еее, довечера или утре Smile не съм снимала досега манджи.
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 982
ето снимки:

тъкмо съм настъргала сиренцето, отдолу се виждат маслините
готовото руло как ми се цепна
нарязаните охлювчета са наредени в тавата
и готово опечено
Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 250
 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501
Цитирай

Силистра

Мнения: 618
Това чудо изглежда страхотна непремено ще го пробвам.
Цитирай

Пз

Мнения: 293
 newsm78Tъкмо се чудих каква да е закуската!!!!!
            Благодаря!!!!!!!!!!!!!!!!  bouquet
Цитирай

Севлиево

Мнения: 1 649
Да се присъединя и аз към поздравленията  Laughing Рецептата не е трудна за изпълнение, не изисква скъпи продукти и изглежда много вкусно, м-м-м-м...
Цитирай

София

Мнения: 2 122
тити, изглежда страхотно! А може ли, според теб, да заместя олиото с масло? /всички баници ги правя с масълце/ И втори въпрос - как се сервира: на оклювчета или на правоъгълни парчета?
Цитирай


Мнения: 5 767
Ще пробвам задължително.Благодаря.Very Happy
Цитирай

Германия

Мнения: 899
тити, ей сега я направих таз необикновена баница за обяд и стана чудна. Благодаря за страхотната рецепта   bouquet
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 982
тити, изглежда страхотно! А може ли, според теб, да заместя олиото с масло? /всички баници ги правя с масълце/ И втори въпрос - как се сервира: на оклювчета или на правоъгълни парчета?

снощи само намазах тавата с олио - друга мазнина не сложих, понеже имаше повече кашкавал, а и шпеков салам/той нали е със сланинки/.
Сервирах на малки правоъгълни парченца, като хапки.

Гостите се разделиха на два лагера - според едните това е пица заради плънката, а според други  - баница заради корите и заливката.

Umbra, радвам се Smile
Цитирай


Мнения: 5 125
Тити, студена или топла я поднасяш?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора