Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
 Embarassed Скъпи кулинарки, тази вечер мъж ми е нощна смяна и сутринта като се завърне искам да го изненадам с бухти или мекици ...или нещо подобно.
Да , пуснах търсачката, видях рецептите, но ме притеснява че нямам кисело мляко. Значи с две думи имам брашно, яйца, мая . Може ли да се сътвори нещо с тези продукти ама да не е много сложно че съм на Вие Embarassed Благодаря ви предварително Tired
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 108
Ето една рецепта( форумска е .. не съм ги правила), ама не е ли по-лесно да скокнеш за кис. мляко newsm78 Smile.

Улични мекици 
В голяма купа се сипва 1/2п. брашно, добавя се щипка сол.
Разбива се 2/3 п.мая с малко топла водичка и с вилица се бърка, докато стане меко тесто, което да се отделя от купата. Ако е необходимо се добавя и още малко вода. Прави се доста меко, направо много гъста каша. Като втаса (нужни са около 40 мин), се взема по малко с много мазни или мокри ръце,  да не залепва и се правят малки мекички като в средата се прави дупка с пръст. Пържат се в обилна сгорещена мазнина, да плуват. Ръсят се горещи с пудра захар.


Цитирай

Варна

Мнения: 6 761
И аз предлагам да отскочиш до магазина за млекце.  Wink
Цитирай

Пловдив

Мнения: 257
Аз съм правила мекици и без млекце.Замесвам си тесто от брашно,мая,вода,сол малко олио и малко оцет.Оставам да втаса и след това действам.... Peace
Цитирай


Мнения: 4 743
Ето една рецепта( форумска е .. не съм ги правила), ама не е ли по-лесно да скокнеш за кис. мляко newsm78 Smile.

Улични мекици 
В голяма купа се сипва 1/2п. брашно, добавя се щипка сол.
Разбива се 2/3 п.мая с малко топла водичка и с вилица се бърка, докато стане меко тесто, което да се отделя от купата. Ако е необходимо се добавя и още малко вода. Прави се доста меко, направо много гъста каша. Като втаса (нужни са около 40 мин), се взема по малко с много мазни или мокри ръце,  да не залепва и се правят малки мекички като в средата се прави дупка с пръст. Пържат се в обилна сгорещена мазнина, да плуват. Ръсят се горещи с пудра захар.




ей това ми е мързеливата рецепта за мекици, щото в почивните дни  излизам чак към 17ч., пък за мляко  точно  Naughty Naughty Naughty
Само че почвам от водичката - 250-300 мл. на  2/3пак. мая от 42гр. + щипка сол, щипка захар, яйце и 2-3 лъж. олио. А тестото - наистина като много гъста каша - в момента, в който може да се отлепва от стените, спирам да меся. Втасва да удвои обема и после - ръцете в олио,  вземам от тестото с лъжица една топка, пак потапям в олио и тогава оформям - стават и нормални мекици и такива с дупки /като тук едни казанлъшки понички/ и са чудни със сироп от мед или захар. Тъй че - не се харчи да излизаш до магазина чаааааааааааак  bowuu
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Стават и с най-обикновено купешко тесто, т.е. мая+вода+брашно Peace
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
то4но днес правих тестото по рецептата от другата тема " крокодил " . мога да ти кажа 4е стана доста разтегливо и може да се направят бухти4ки или мекици .. може вътре да слага6 парценца сирене или салам или кремви6 (така съм правила мекици ) и ставаха 4удесни . успех
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.