Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора

In transit

Мнения: 1 668
Здравейте! Бях яла такова нещо преди години и много ми хареса. Беше някакъв вид питка, страшно вкусна. От Преславския край е. Ако някой знае рецептата ще черпя, че нещо ми се е дояло  Embarassed.
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 365
Записвам се да ми излиза темата, след малко ще ти дам рецепта. Ама защо да е точно от Преславския край?! Точно днес баба ми направи, отивам да записвам
Цитирай

In transit

Мнения: 1 668
Записвам се да ми излиза темата, след малко ще ти дам рецепта. Ама защо да е точно от Преславския край?! Точно днес баба ми направи, отивам да записвам
Ами защото бяхме на екскурзия в Преслав и там ни черпиха с тази питка и казаха, че било техен специалитет. Благодаря предварително за рецептата.   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 399
Момичета, ето ви рецептата - от "Бон апети". Опитах да кипирам и снимките, но нещо не ми се получава - не знам как да го направя. Ако държите да има и снимки, светнете ме как да ги копирам от файла.
Пожелавам ви успех!

Осмарски мазен хляб
Гост: Иванела Иванова, Винарска изба "Осмар"
21/2/2006
Списък на необходимите продукти:

1-1,200 кг брашно
200 г сирене
3 яйца
1 кубче мая
1 ч. ч. мас
3 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 с. л. захар
1 с. л. сол
Начин на приготвяне:
 
1. Маята се разтваря в 500 мл вода, след това се слагат захарта и солта и се разбърква добре. Наливат се олиото и оцетът, разбърква се.
 
2. Двете яйца се разбиват добре и се смесват с маята. С бъркане постепенно се сипва брашното. Замесва се тесто и се оставя да втаса.

 
3. Втасалото тесто се разделя на 2 топки с различна големина, които се разточват на тънки кори. По-голямата кора се намазва обилно с мас, поръсва се със сирене и се покрива с по-малката кора.
 
4. След това корите се навиват на руло и се слагат в намаслена тава. Оставя се да втаса.
 
5. Хлябът се намазва с жълтъка на третото яйце и се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна, като температурата постепенно се намалява до 180 градуса.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 503
Така като гледам рецептата, е вид месеница.  Laughing
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 365
Детелина ме е изпреварила  Peace Мисля, че няма нищо какво да добавя. Да ви е сладко, току що вечерях с мазен хляб и кисело мляко- разкош!
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Момичета, ето ви рецептата - от "Бон апети". Опитах да кипирам и снимките, но нещо не ми се получава - не знам как да го направя. Ако държите да има и снимки, светнете ме как да ги копирам от файла.
...
Копирането става така: с десен бутон на мишката кликваш върху снимката и избираш Save Image As...След това избираш къде на компютъра си да я запишеш. След това вече можеш да видиш в правилата как да поставиш снимка в публикувана рецепта.
А най-лесно е да дадеш линк към рецептата. Така ще можем да видим снимката Very Happy
Цитирай


Мнения: 6 142
Така като гледам рецептата, е вид месеница.  Laughing
как Сийке, извън нашия край не използват думата "месеница". Като съм правила, са му викали как ли не - най-често - питка със сирене. А иначе това наистина си е чиста месеница  Laughing
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 365
И наистина- за първи път я чувам тази "месеница"  Very Happy
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 503
В някои краища се подвизава и като "масленица". Разликата е само в количеството на отделните продукти и мазнината. И в оформянето също.
С две думи - нещо като видовете баници се получава.  Laughing
Цитирай

In transit

Мнения: 1 668
Детелина Много благодаря   bouquet  bouquet

Как'Сийка и аз не съм чувала така да казват на хляба, но този специално беше страшно вкусен.

Пак благодарско за рецептата.  Hug

А в тая Осмарска изба какви вина и пелини има.... мммм, могат да се дегустират от извора дето се вика Wink
Цитирай

София

Мнения: 399
vickey, благодаря за информацията. Не съм погледнала в правилата как да монтирам снимка в рецептата. Иначе другото ми е ясно.
Линк не мога да дам, защото рецептите на Бон Апети си ги копирам всеки ден, на другия вече е с абонамент.
Е, та от моя файл не можах да копирам снимките.
Ще прочета правилата и ще ви пусна и снимките.
Цитирай

Варна

Мнения: 732
vickey, благодаря за информацията. Не съм погледнала в правилата как да монтирам снимка в рецептата. Иначе другото ми е ясно.
Линк не мога да дам, защото рецептите на Бон Апети си ги копирам всеки ден, на другия вече е с абонамент.
Е, та от моя файл не можах да копирам снимките.
Ще прочета правилата и ще ви пусна и снимките.
От твоя файл на компа не можеш да пуснеш снимка тук. Първо трябва да я качиш някъде в интернет, например www.bgphoto.net.

Хайде моля те дай снимка, че много искам да го видя този Мазен 'ляб Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 399
vickey, оказа се сложно. Прочетох правилата, както пишеш, не мога да пусна снимките от моя файл. А не знам как да ги кача на сайт. Ще питам Ламята Не Спаска. Ако има време да ми покаже, ще ги пусна.
Цитирай


Мнения: 6 142
vickey, оказа се сложно. Прочетох правилата, както пишеш, не мога да пусна снимките от моя файл. А не знам как да ги кача на сайт. Ще питам Ламята Не Спаска. Ако има време да ми покаже, ще ги пусна.
Детелина, прати ми файла на .............
Аз ще го кача.
« Последна редакция: чт, 20 юли 2006, 09:01 от Сеньора Хапка »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора