Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 юли 2006, 09:51 ч.

Въпрос за пиле в йенска тенджера

  • 8 999
  • 10
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 220
Момичета, знам че много се е писало по тази тема, но искам да запитам по-напредналите в кулинарно отношение мами как им звучи следното: Смятам да намажа йенска тенджера с масло, да наредя осолени пилешки бутчета, да сложа парченца топено сирене и парченца масло и да полея със заливка от разбити с миксера бира и майонеза/сметана (или пък разбити бира, майонеза, 4 яйца и брашно). Как ви звучи? Ще съм благодарна за всякакви съвети и препоръки.

# 1
  • Мнения: 7 474
Звучи добре!  chef
Да добавя само,че бих сложила просто една заквасена сметана без бира + гъби!

Последна редакция: вт, 18 юли 2006, 13:41 от Leo

# 2
  • Варна
  • Мнения: 220
Благодаря! Значи измислената ми заливка не ви звучи много странно? Надявам се да се получи!

# 3
  • Мнения: 13 937
Бих те посъветвала да си спестиш яйцата и брашното. Препоръчвам бира и заквасена сметана (може и течна готварска). Ако ти се намира и някоя гъбка да метнеш при топеното сирене... Wink Laughing
Не прекалявай с бирата, че сосът може да нагарча!

# 4
  • BG
  • Мнения: 4 546
аз не съм особено опитна, но бирата бих я заменила с бяло винце, ако няма да се изяде яденето наведнъж. много ми харесва пиле с бира, но като престои 1 вечер ф хладилник и ми нагарча леко.

# 5
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Предлагам ти един вариант на цяло пиле в йенска тенджера - бързо, лесно вкусно.
Осоляваш пилето със сол, червен и малко черен пипер. В коремчето слагаш малко повече от половин пакетче (125 гр.) масло. Наливаш 1 ч. ч. вода в тенджерата и включваш фурната на по-малко градуси, например на 120-130. "Забравяш" за пилето за 2-3 часа. След това  smile3508 Е, може и да пофантазираш на тази тема, но и така да я оставиш, ще си изядете пръстите.

# 6
  • Мнения: 17 542
заливките за пиле могат да се правят по стотици начини Grinning
аз пък съм пекла пилешки бутчета,намазани с кетчуп,майонеза,червено пиперче и подправки-супер стана! Peace

# 7
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Не бих мазала тенджерата с масло. Пилето пуска достатъчно мазно.
Аз бих сложила топено сирене и заквасена сметана, вместо майонезата.

# 8
  • София
  • Мнения: 1 723
Точно сега правя такова- в йенска тавичка слагам начукани пилешки пържолки от бут,махнала съм и кожата,защото не обичам.Поръсвам пържолките със соев сос,нарязвам отгоре гъби малко лук на шайби и една ,две скилидки чесън.Заливам с -половин кофичка кисело маляко на баба-кафяво,в което съм сложила черен пипер,соев сос и вегета и една чаена чаша вода.Отгоре нарязвам на кръгчета пушено -топено сирене на Жоси.Завивам тавичката с фолио и пека.По някое време махам фолиото.На финала поръсвам малко копър.Става жестоко smile3534Може да сложиш и малко масълце,но не е задължително Wink

# 9
  • Варна
  • Мнения: 220
Благодаря! В резултат на вашите съвети, реших следното: Пилешки бутчета + топено сирене + гъби (а тях може ли сурови или трябва предварително да ги задушавам?) + заливка от бира и сметана и пека! Това как ви звучи?

# 10
  • Мнения: 13 937
Вкусно ми звучи! Laughing Да не забравиш подправките!
Аз те съветвам да задушиш предварително гъбите. Да клокнат малко, преди да ги сложиш в йената. Или ползвай такива от консерва.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт