Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 13 172
здравейте!
търсих,търсих,но не открих рецептата за масленки-обикновенни,само с брашно,захар и мас?тези които открих са или с яйца,или с ядки,мляко,въобще-не това,което търся
сътавките са ми ясни,но не знам  съотношението и как се пекат,абе въобще точната рецепта?
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Ето това намерих:

Масленки

Продукти:

    * 1 чаена чаша пудра захар
    * 1 чаена чаша мас
    * брашно, колкото трябва

Прибавя се брашно докато стане меко тесто. Правят се малки топчета, които се пекат в предварително загрята фурна на 150 градуса. След това се овалват във ванилна пудра захар.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Аз знам тази рецепта:

2 п.масло
2ч.чаша пудра захар
4 жълтъка
Ванилия
500 гр.брашно

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=398741
Цитирай


Мнения: 13 172
Благодаря!страшни сте,колко бързо реагирахте само !  bouquet
Цитирай

Пз

Мнения: 293
  bouquetМасленки със сироп по турски

За тестото: 250g масло или маргарин
250g пудра захар
600g брашно
3 яйца
1 жълтък
1 ч.л. сода бикарбоат
щипка сол
За сиропа: 1 кг захар
1.2 литра вода
1/2 ч.л. лимонена киселина
За украса: 1/2 ч.ч. цели бадеми

Маслото, захарта, солта и содата се размесват на ръка, сипва се брашното и продължава да се меси. Постепенно се добавят едно по едно яйцата. Готовото тесто се оставя да престои 10 минути. От тестото се правят топчета с големината на орех, натискат се по средата с пръст и се нареждат в намаслена тавичка. Във вдлъбнатите места се поставя по 1 бадем, намазан с жълтък. Пекат се в умерена фурма, докато порозовеят. Още горещи се заливат със захарния сироп. Сервират се студени.  bouquet
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
 LaughingЕто и моята рецепта за масленки:
1 чаша газирана напитка;
1 чаша захар;
3 чаши брашно;
1 чаша мас и пудра захар за поръсване
      Омесва се не много твърдо тесто. Разточва се на кора с дебелина 1 см и се режат правоъгълничета с къдрав кръгъл нож. Използвала съм и шприц към месомелачката. Горещи се овалват в пудра захар с ванилия. Не се пекат много дълго.

ДРУГ ВАРИАНТ - "Снежни топки"
От тестото се правят топченца, в средата им се слагат  парченце локум и орехова ядка. Изпичат се и горещи се овалват в много пудра захар с ванилия. Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.