Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 юли 2006, 13:47 ч.

Рошава баклава

  • 5 710
  • 5
  •   1
Отговори
  • Вече на село
  • Мнения: 554
За тези, които обичат сиропирани сладки:
1 пак. кори
За плънката:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. нарязани орехи
1 бакпулвер
ванилия, може и лимонова кора
За сиропа:
2 ч. ч. захар
3 ч. ч. вода
1/2 ч. л. лимонтозу
Разделям пакета кори на две така, както са навити и започвам да режа с ножица на по 1 см в някаква купа. В тавичката, в която ще пека баклавата, стопявам 1/2 пак. масло от 125 гр. С ръце разрошвам лентите така, че да ги поразделя една от друга и ги прехвърлям в тавичката.
Правя кексово тесто от продуктите за плънката и я изливам върху корите. Върху плънката -  останалите кори, по същия начин нарязани и разрошени и поставени равномерно. Отгоре върху тях се излива останалото 1/2 пак. масло разтопено.
Пека на умерена фурна и след като изстине, сиропирам.

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 655
Правила съм я. По-лесно се прави от баклавата, а повече я харесвам, но я познавам като 'КЪДРАВА БАНИЦА'

# 2
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 425
Е ,много благодаря, изглежда ми много интересна рецепта.Още в събота ще си я пробвам.  bouquet

# 3
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Правила съм я. По-лесно се прави от баклавата, а повече я харесвам, но я познавам като 'КЪДРАВА БАНИЦА'
Соленият вариант е с плънка като на соления кекс  chef

# 4
  • Левият бряг на Арда
  • Мнения: 157
  LaughingИнтересна идея! Браво, arina!  smile3501

# 5
  • София
  • Мнения: 1 723
И аз я правя по този начин,става много вкусно,много бързо и многоооо калорично CrazyСлагам обаче в кексовото тесто и малко канела,става супер Laughing

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт