Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вече на село

Мнения: 554
За тези, които обичат сиропирани сладки:
1 пак. кори
За плънката:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. нарязани орехи
1 бакпулвер
ванилия, може и лимонова кора
За сиропа:
2 ч. ч. захар
3 ч. ч. вода
1/2 ч. л. лимонтозу
Разделям пакета кори на две така, както са навити и започвам да режа с ножица на по 1 см в някаква купа. В тавичката, в която ще пека баклавата, стопявам 1/2 пак. масло от 125 гр. С ръце разрошвам лентите така, че да ги поразделя една от друга и ги прехвърлям в тавичката.
Правя кексово тесто от продуктите за плънката и я изливам върху корите. Върху плънката -  останалите кори, по същия начин нарязани и разрошени и поставени равномерно. Отгоре върху тях се излива останалото 1/2 пак. масло разтопено.
Пека на умерена фурна и след като изстине, сиропирам.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 653
Правила съм я. По-лесно се прави от баклавата, а повече я харесвам, но я познавам като 'КЪДРАВА БАНИЦА'
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 1 425
Е ,много благодаря, изглежда ми много интересна рецепта.Още в събота ще си я пробвам.  bouquet
Цитирай

Вече на село

Мнения: 554
Правила съм я. По-лесно се прави от баклавата, а повече я харесвам, но я познавам като 'КЪДРАВА БАНИЦА'
Соленият вариант е с плънка като на соления кекс  chef
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
  LaughingИнтересна идея! Браво, arina!  smile3501
Цитирай

София

Мнения: 1 711
И аз я правя по този начин,става много вкусно,много бързо и многоооо калорично CrazyСлагам обаче в кексовото тесто и малко канела,става супер Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.