Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 юли 2006, 18:16 ч.

Сьомга котлети

  • 1 657
  • 19
  •   1
Отговори
  • Мнения: 386
Момичета помощ,как да ги направя тези котлетчета.
Колко много пари дадох и ако не ги направя както трябва ще се изям от яд. Mr. Green newsm61

# 1
  • Мнения: 1 403
Имам една рецепта,но е с филе от сьомга. Незнам дали с котлети ще се полу4и същото  newsm78

# 2
# 3
  • Моя родина там, где мой ребенок!
  • Мнения: 2 213
Сьомга много специфична риба и не всяко ястие става с нея.
В Русия сьомгата я ядът пушена, солена и уха от сьомга (уха- рибена супа).
Единственото което мога да ти препоръчам за да стане със сигурност направи шишчета.
Нарежи сьомгата на парчета около 7 см нанижи я на шишче като редуваш сьомга с мариновани лукчета и мини домати (предварително доматите ги цепни малко ).
Като опечеш шишчетата (на жар)  можеш да ги напръскаш с сок от лимон.
Готово.
Бон апети.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 723
В тавичка,намазана с мазнина редиш котлетчетата,леко ги намазваш отгоре пак с мазнина,но съвсем малко и малко лим. сок.Печеш в немного силна печка Wink

# 5
  • Мнения: 1 393
Сготви ги в голям нагорещен тиган по 3-4 мин от всяка страна с малко зехтин, после намали огъня и ги полей със заливка, направена предварително от 2-3 лъжици соев сос, 2 лъжици мед и 1,5 лъжица лимонов сок.
Дръж ги в тигана още 3-4 мин във соса, а накрая ги полей с каквото е останало - става страхотно вкусно и е готово за 10 мин.

# 6
  • Мнения: 5 688
Правила съм котлети от сьомга в нагорещен тиган без мазнина като предварително са леко осолени, оваляни в зехтин и лимон, поръсени с босилек и кафява захар. Босилекът не е задължителен, ако не ти допада специфи4ния му вкус. Пека от 2-те страни за кратко.

# 7
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
Марината от прясно изцеден лимонов сок, сол, черен пипер и зехтин. Престояват в нея завити с домакинско фолио в хладилника около 2-3 часа. После на барбекюто или под грила!   chef

# 8
  • Варна
  • Мнения: 6 039
Това е любимата ми рецепта със сьомга.

Сьомга със синапова коричка, печени
Зеленчуци и портокалов винегрет



1 глава броколи, разрязани на дрьвчета
500гр. Бейби ряпа или голяма разрязана на 4, измити и обелени
500гр. Чержено цвекло, необелено, с махнати листа и корени
2/3 чаша зехтин – за винегрета и зеленчуците
2суп.л. морска сол
1суп.л. черен пипер
¼  портокал
2суп.л. ябьлков оцет
2суп.л. горчица Dijon mustard
1суп.л. пелин – terragon
4суп.л. синапово семе
1суп.л. изсушена мащерка
4 филета съомга

Затоплете фурната до 250. Размесете броколите и ряпата с 2суп.л. зехтин, сол и черен пипер. Сложете броколите ряпата и цвеклото в тава като цвеклото е настрана за да не изцапа другите зеленчуци. Пекат се 30мин. или докато омекнат. Обелете цвеклото като изстине.
За синапената коричка: смесете синаповото семе мащерката и черния пипер. Нарьсете всяко парче сьомга с 1л. от тази смес. Поставете филето върху намазан с олио лист пергаментова хартия в тавичка, с кожата към листа. Пече се 15мин.
За винегрета: в блендер смесете портокала, оцета, горчицата и пелина. При ниска скорост на блендера сипете зехтин. Сварете соса да се редуцира за 5мин.
За сервирането – сложете сьомгата в чиния, окрасете със зеленчуците и поръсете всяка порцийа с 2суп.л. винегрет.

# 9
  • Мнения: 386
Благодаря на всички дами!  bouquet
Мислех си да ги направя вчера за вечера,но ги оставих за днес.
Ще пробам някооя от рецептите но още не съм решила коя.

# 10
  • Моя родина там, где мой ребенок!
  • Мнения: 2 213
Ако решишь да правиш рецептата на Malenna  пиши как стана, изглежда ми много вкусна.

# 11
  • Варна
  • Мнения: 6 039
С тази рецепта съм впечатлявала доста гости.  HugТова е единственият начин, по който ям сьомгата.  chef

# 12
  • USA
  • Мнения: 7 091
 Аз я правя задушена със зеленчуци в бяло вино.
Запържвам лукчета ( малки), гъби и целина ( от широката, стеблата) в масло, преди това в йенска тенджера нареждам котлетите сурови, но поръсени с подправки( черен пипер, сол).
Върху котлетите изсипвам запържените зеленчуци, отгоре заливам с бяло вино и слагам в печката.
За 20 мин е готово и има страхотен вкус.  Peace

# 13
  • Мнения: 4 806
още една рецепта със сьомга, макар че вече сигурно е сготвена.
препоръчително за зимния сезон и в период, в който не се пазят диети Simple Smile

котлетите са наразяни с дебелина малко над сантиметър
леко се запържват на тиган с масло
слагат се в тавичка и се заливат до половината със сметана
не стоят във фурната много дълго - половин час е предостатъчен
няколко минути преди финала се слагат черен и червен хайвер (не трябва да се пече с него, че много изсъхва и става твърд и сух). Това е... посолява се лекичко преди запържването...

# 14
  • Мнения: 386
Момичета направих сьомгата на тиган/преди това престоя в марината от лимонов сок,сол и черен пипер/,но какво да ви кажа нещо сякаш не ми хареса.Едно сухо месо ако не знаех че е риба бих го сбъркала с телешко.Може би и аз не го направих както трябва,сигурно трябваше да е по някоя по засукана рецепта,но мъжо не обича много подправки.Сега съм решила да ям някъде на ресторант за да видя как е.Все пак БЛАГОДАРЯ на всички който се отзоваха.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт