Сигурна защита от слънчевите лъчи

Beiersdorf създаде нов стандарт за измерване на слънчевата зазщита и разработи слънцезащитни продукти с UVA/UVB баланс

Лятото наближава и слънчевите лъчи носят все повече добро настроение и успокоение на душата. Дерматолозите, обаче, ни предупреждават за възможния опасен ефект от слънцето – твърде много слънце причинява изгаряния, състарява кожата, може да доведе дори и до развитие на рак. Последните изследвания сочат, че UVA лъчите са по-опасни, отколкото се смяташе преди време. Ако се излагате на слънце умерено и използвате правилната защита, със сигурност ще избегнете проблемите на кожата. Изследователите в Beiersdorf – компанията, която разработва и притежава марките NIVEA и Eucerin, разработи продукти, които предлагат обичайната UVB защита и в същото време осигуряват същата степен на защита срещу опасните UVA лъчи. Както е известно, до сега слънцезащитният фактор се отнасяше само към защитата от UVB лъчите. Новата формулата UVA/UVB баланс от Beiersdorf сега дава на потребителя информация за тази допълнителна защита.

Beiersdorf създаде нов качествен стандарт за измерване на слънчевата защита

В новия DIN стандарт се измерват и UVA лъчите

Световната козметична компания Beiersdorf, производител на марки като NIVEA и Eucerin®, създаде нов качествен стандарт за измерване на слънчевата защита - немският индустриален стандарт 67 502 (DIN 67 502).

Новият UVA/UVB баланс този сезон е включен в продуктите:

    * NIVEA
    * Eucerin

Бихте ли сменили продукта, който използвате за защита от слънцето, след статията за новите продукти на Нивеа по този стандарт?? И мислите ли, че ще са по-качествени?? newsm78

Ето и цялата статия: http://www.fashion.bg/news/2006/nivea_spf.php