Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 943
От косело ми е ясно. Плънката не вярвам да е различна. Но как се обработва прясното зеле за сарми?

Цитирай

Варна

Мнения: 590
Не съм го правила, но съм го чела:

бланшират се листата на зелето във вряща вода, докато леко омекнат, така че да станат за сърми. Всичко останало е същото.
Цитирай


Мнения: 1 943
A дали се слага лимонена киселина във водата за бланширане?
Цитирай


Мнения: 8 603
Ако си намериш нормално българско зеле, не това пластмасовото, дето е заляло пазарите, може да си свиеш сърмите и без да бланшираш. А с това твърдото, не съм сигурна, че и бланширането ще му помогне. Можеш да подкиселиш водата, в която бланшираш. А ЕТО ТУК има рецепти за такива сърмички.
Цитирай


Мнения: 1 943
Благодаря и на двечките  Hug  Хайде идвайте да ядем сармички /само дето ние не ги харесваме малки, а по-големички/  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.