Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пз

Мнения: 293
  :bouquet:1 кг.кайма се запържва в малко олио,прибавя се лук 1 глава и  магданоз.Запържва се  още малко.След това   се прибавя доматен сок 1 ч.ч. или 3 домата нарязани на ситно.Щом се изпари водата от доматите,каймата е готова,слага се малко сол и канела.

1 пак .макарони се сварява .Изцеждат се .Прибавя се към тях 2 белтъци разбити на сняг,3с.л.настърган кашкавал,джоджен,1к.ч.пр.мляко,канела ,сол.

Крем:1/2ч.ч.олио се затопля и се поставя 1ч.ч.брашно бърка се до покафеняване на брашното и  се прибавя 1 лит. прясно мляко бърка се до сгъстяване на крема.Сваля се от огъня и се прибавят 2 жълтъка,при непрекъснато бъркане,прибавяме настърган кашкавал 2-3 с.л.и джоджан.

В тавичка подмазана и поръсена малко с настърган кашкавал се изсипват 1/2 макарони,всичката кайма,другaта част макарони.Залива се с крема ,пак малко настърган кашкавал  и печете. HugСвеки беше преди години в Кипър и от там  донесе тази рецепта .В  къщи я обожаваме!!!!
Цитирай

София

Мнения: 5 202
 Laughing
Напомня ми на лазаня.
Цитирай

София- павлово

Мнения: 2 597
всеки път си казвам че няма да влизам тук, ама пусто любопитство, как да сваля тези 5кила като пускате такива вкусотийки, опитвам се да ям само зеленчуци и плодове, ама вие сте  Twisted Evil не ви е срам, и тази рецепта ще я пробвам и пак ще правя отчаяни опити да не ям много от нея, получава се йо-йо ефект при мен, на работа 3 дена ям само плодове а вкъщи като почна да пробвам рецепти и всичко отива по дяволите ( добре че няма да ходим на море)  Very Happy
Цитирай


Мнения: 5 632
Точно щях да те питам това да не е нещо гръцко и накрая про4етох 4е е Кипърска рецепта. В Гърция й викат на тази вкусотия Пистацио.
Цитирай


Мнения: 2 825
Точно щях да те питам това да не е нещо гръцко и накрая про4етох 4е е Кипърска рецепта. В Гърция й викат на тази вкусотия Пистацио.
Да, и аз като го прочетох се замислих, че май е същото  Smile
Много е вкусно  Peace
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Точно щях да те питам това да не е нещо гръцко и накрая про4етох 4е е Кипърска рецепта. В Гърция й викат на тази вкусотия Пистацио.

Рецептата наистина е гръцка (казва се- пастицио) с изключение на тази част :

Прибавя се към тях 2 белтъци разбити на сняг

''Сто фурно''- значи на фурна.
Цитирай

Варна,морето,сините вълни.

Мнения: 2 785
Откога им се точа на тия макарони, днес ги направих. Станаха страхотни, хем провизиите ми бяха ограничени, затова ги направих с половин кайма и половин литър мляко. Малко тежички са за лятото, но безумно вкусни. С повече кайма и бешамел не става ли още по-тежко?
Мерси за рецептата!  chef  bouquet
Цитирай


Мнения: 5 632
Дам, и на мен ми се струва много и мислех да правя като теб, Цвети. Тези дни пастициото ми е в програмата за готвене. Smile
Ина4е 4етох и тук относно тази рецепта:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21744.msg423955#msg423955

Цитирай

Съседка на Карлсон, а иначе почти на плажа

Мнения: 272
И аз харесах рецептата, но и на мен ми се сториха тежки, та ги направих с плънка от тиквички със сирене! Само махнах канелата, че със зеленчуците мисля че няма да върви. Станаха страхотни макаронки Smile
Цитирай

Варна,морето,сините вълни.

Мнения: 2 785
Дам, и на мен ми се струва много и мислех да правя като теб, Цвети. Тези дни пастициото ми е в програмата за готвене. Smile
Ина4е 4етох и тук относно тази рецепта:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21744.msg423955#msg423955


Другата рецепта е почти същата, другата седмица ще изпробвам и нея.  bouquet Hug
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
И аз планирам едно Пастицио тези дни. У дома вси4ки сме върли по4итатели на пастата във вси4ките й разновидности.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Направих ги снощи, харесаха ни много.
Благодаря за рецептата!   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.