Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 дек. 2004, 15:39 ч.

Тортата на именничката :-)

  • 2 851
  • 15
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 876
Ето я! Довечера ще дам и рецептата.

# 1
  • Варна
  • Мнения: 5 100
Къде е?

# 2
  • Turku, Finland
  • Мнения: 3 634
На мен ми се отваря само една снимка... след дооооста чакане.

# 3
  • в кокошарника
  • Мнения: 1 241
кажи как точно правиш пеперудките , моля те  newsm17

# 4
  • Turku, Finland
  • Мнения: 3 634
Dessi71, виж ТУК

A ТУК има и снимки (по- долу на страницата).

# 5
  • Мнения: 5 876
Не знам защо не се отварят, на hit.bg съм ги сложила, както и другите.

# 6
  • Turku, Finland
  • Мнения: 3 634
Анда, няма ли снимки за тези пеперудки там дето си пуснала снимките в Коледно???

# 7
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 024
Хайде, къде е рецептата?

# 8
  • Мнения: 4 358
И аз чакам рецептата  Grinning

# 9
  • Мнения: 5 876
Три пакета бисквити "закуска" се натрошават (може с помощта на детето, много се кефи!). После една сметана, едно масло, 250 г извара, едно яйце. По желание стафиди, орехи, овесени ядки, смокини, сини сливи. Канела или ванилия. Замесва се, докато стане като пластелин. Оформя се на букви и се пече.
После се намазва с конфитюр и отгоре се слага глазурата от точен фондан (линка към рецептата е даден по-горе). От останалия фондан се правят топчетата по края и пеперудките (за тях и малко боя за храна). Enjoy!

# 10
за неанглийско говорящите може ли превод

# 11
  • Мнения: 5 876
Recipe:
500 г пудра захар (може да иде и повече)
5 с.л. вода
3 ч.л. желатин (аз сложих два желатина)
желатинът се оставя да набъбне във водата и се разтваря внимателно на водна баня (не трябва да кипва, само да се разтвори)

2 с.л. масло (може краве, може палмово, сигурно и с мас става)
2 с.л. течна глюкоза (пробвах, става и с мед)
стапят се маслото и глюкозата и се смесват

1 белтък

Всичко това се смесва в затоплена купа и се бие с миксера, докато стане бяло и на конци. Слага се в найлонова торбичка, после в съд с капак. Оставя се в хладилника поне 12 часа.
След това се замесва с пудра захар и се моделира като с пластелин. За цвят се добавят хранителни оцветители (продават се в едно магазинче на Женския пазар). После се оставя да изсъхне.

За шоколадов фондан се смесва 8 части от горната смес с една част разтопен шоколад и се меси до гладкост.

# 12
  • Seattle, USA
  • Мнения: 1 111
Анда, има ли ги снимките и в webshots, че тук hit.bg не се отваря, а много ми се иска да видя и тортата на именичката и коледните.

# 13
  • Мнения: 4 373
Цитат на: Anda
После една сметана, едно масло, 250 г извара, едно яйце. По желание стафиди, орехи, овесени ядки, смокини, сини сливи. Канела или ванилия. Замесва се, докато стане като пластелин. Оформя се на букви и се пече.
После се намазва с конфитюр и отгоре се слага глазурата от точен фондан (линка към рецептата е даден по-горе). От останалия фондан се правят топчетата по края и пеперудките (за тях и малко боя за храна). Enjoy!


Уф, аз нещо не разбрах, та да питам: Сметаната течна ли? Embarassed

# 14
  • Мнения: 5 876
Не, в кофичка.
Впрочем след като я изядохме тортата, да си кажа:
ако трябва да я правя пак, бих я направила като бисквитено руло - тоест без яйцето и без да я пека.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт