Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

София

Мнения: 2 205
Моля дайте идеи за зелен4уци за пюренцето, които да не създават проблеми за нашето крехко стомах4е, 4е нещо не мога да измисля ве4е какво да давам на Ив4о. Досега сме пробвали- картоф, морков, пе4ени 4ушки, лук, карфиол (от него се обрина), спанак (не му хареса особено май). Имам тикви4ки, но ме е страх заради нитратите....Нямам нищо домашно, освен морковите.
Какво месо мога да му добавям към зелен4уковото, при положение, 4е ще купувам-нямам откъде да взема домашно?
Мерси за отговорите предварително!! Razz
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Вкарай тиква. Сега й е сезонът, а много бебета я ядат с удоволствие.
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Освен тиква, която май е плод, можеш да вземеш авокадо. Полезно е, а и май повечето бебета го харесват много. Особено с банан. Също пробвай ориз и сладка царевица. Грах. Зелен фасул. Леща - продават белена леща по диетичните магазини. Зрял фасул - също белен.

Друго не се сещам, но ще мисля по въпроса.

Поздрави на Ивчето.
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Цитат на: Emi
Моля дайте идеи за зелен4уци за пюренцето, които да не създават проблеми за нашето крехко стомах4е, 4е нещо не мога да измисля ве4е какво да давам на Ив4о. Досега сме пробвали- картоф, морков, пе4ени 4ушки, лук, карфиол (от него се обрина), спанак (не му хареса особено май). Имам тикви4ки, но ме е страх заради нитратите....Нямам нищо домашно, освен морковите.
Какво месо мога да му добавям към зелен4уковото, при положение, 4е ще купувам-нямам откъде да взема домашно?
Мерси за отговорите предварително!! Razz

Да, тиквата е добра идея. Тиквички също можеш да пробваш не са по-нитратни от спанака.
За месото - препоръчвам ти зайче или пуйка, но пуешкото е по-сухо.
Цитирай

София

Мнения: 2 205
Забравих да ви кажа за тиквата Embarassed само като я усети , независимо дали в плодово или в зелен4уково пюре и прави "блях" физиономията и категори4но плюе...Ина4е аз си я хапвам с удоволствие Smile
Рай4е, а царевицата може ли да е от консерва?? В4ера яде зелен фасул (няколко шушулки) и май добре му понесе. Иска ми се докато съм си вкъщи да направя известно коли4ество пюре като основа и да замразя, а после към него да се добавят от куб4етата замразена 4ушка, тикви4ка и т.н. Колко време може да стои в камерата готовото пюре?
Цитирай

София

Мнения: 2 180
Цитат на: Emi
Рай4е, а царевицата може ли да е от консерва? Колко време може да стои в камерата готовото пюре?


Малки сте още за царевицата. В този й вид тя е силен алерген, освен това е трудно смилаема.
А за готовото пюре във фризера - до 3 месеца.
Поздрави:)
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Цитат на: Emi
Забравих да ви кажа за тиквата Embarassed само като я усети , независимо дали в плодово или в зелен4уково пюре и прави "блях" физиономията и категори4но плюе...Ина4е аз си я хапвам с удоволствие Smile
Рай4е, а царевицата може ли да е от консерва?? В4ера яде зелен фасул (няколко шушулки) и май добре му понесе. Иска ми се докато съм си вкъщи да направя известно коли4ество пюре като основа и да замразя, а после към него да се добавят от куб4етата замразена 4ушка, тикви4ка и т.н. Колко време може да стои в камерата готовото пюре?

Може да е от консерва, но по-добре царевичен грис/качамак/ да ползваш щом е с нежен стомах дечко.
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Продават замръзена царевица. Но после не бива пак да се замръзява. Аз правя по 3 бурканчета и ги държа в хладилника. До 5 дни гледам да се изяде. Като направя 3 бурканчета с каша от елда и 3 с зеленчуци, изкарвам 5 дни. Плодовете ги давам сурови, а закуска правя всяка сутрин. Когато имам месо го добавям допълнително. Същото важи и за сиренето, кашкавала и жълтъка. Понякога правя качамак от готовия, но той е царевично нишесте и е предимно въглехидрати. Правя го за разнообразие.
Цитирай

Varna/Burgas

Мнения: 456
Аз слагам в пюрето също карфиол /цветно зеле/. И на грахчетата като се сварят им махам ципичката. Голяма играчка е, но ми се струва, че така е по-добре. Сиренето не забравяй да го обезсоляваш.
Цитирай

София

Мнения: 570
Аз давам и броколи ,червено цвекло....Правя и домати с ориз(правя каша от оризово брашно и домашно приготвен сок от домати без семки).Лятото,когато беше сезонът на повечето зеленчуци правих разни пюрета ,слагах ги в бурканчета и ги замразих във фризера.Сега доволно си ядем от тях  Very Happy
Цитирай

Там някъде

Мнения: 276
Еми здравей, нашите синчета са родени на един ден. Аз вече съм работеща мама и практикувам с пюретат по следният начин. Купувам освен пресни и от замразените зеленчуци на Бондуеле, защото са екологични, имат бейби зеленчуци и много бързо се сваряват. Досега съм давала кафяв ориз,картоф, морков, тиква, тиквички,царевица/млечна/,зелен фасул/бейби/,грах,печена чушка, карфиол,спанак, броколи, карфиол и праз. Приготвям ги вечер като заспи и ми отнема около 30-40 мин. един път седмично. Всичко варя на пара с малко зехтин след което го пасирам и докато е топло го наливам в бурканчета Ганчев. Така приготвени пюретата се стерилизират частично и могат да се съхраняват 5-6 дена в хладилник. За месните пюрета аз давам от няколко дена и започнах с пилешко и картоф на Семпер, след това заешко със зеленчуци на Гербер и двете ги понесе добре. От другата седмица ще му давам вече домашни. Варя си месото пасирам го и във формички във фризера и после към зел. пюрета ще добавям по едно кубче.
Цитирай


Мнения: 3 452
здравей еми,

моето повръщащо бебче се оправи вече  Smile  и хапва почти всичко. но аз изчаквам умишлено с някои храни. ето какво ядем до момента (станахме на 9 месеца)

картофи + моркови и всеки ден от:
карфиол
грах
червено цвекло
чушки - зелени и червени, имам сварени и пасирани, както и печени и пак пасирани;
лук - слагам го отдкоро, вече почти всеки ден по малко;
спанак
глава целина + листата като подправка
магданоз
копър
зелен фасул
тиквички (но тези в момента са само парникови и доста нитратни);
тиква - ние я ядем  Wink
лапад
коприва.

месо още не съм давала, но за начало ще почна със пилешки бульон към зел. пюре и след това ще дам пилешко, а след това пуешко (но ще ми дадат домашно). заешко не мисля, че ще дам.......не мога да си представя да ядем нещо толкова малко сладко и пухкаво....
Цитирай

Varna/Burgas

Мнения: 456
За домашно приготвеният сок от домати няма ли проблем преди годинката? От кога започна да го даваш, Katy?  Question
Цитирай

София

Мнения: 1 340
Цитат на: Katy
Аз давам и броколи ,червено цвекло....

Как даваш червеното цвекло? Вчера гледах на пазара и се чудех дали вече мога да започна да го давам.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Цитат на: Evjeni
Цитат на: Katy
Аз давам и броколи ,червено цвекло....

Как даваш червеното цвекло? Вчера гледах на пазара и се чудех дали вече мога да започна да го давам.


Аз също давам червено цвекло.Нарязвам едно цяло на кубчета и го сварявам в малко вода.След това го пасирам със водичката в която е вряло и го наливам във формички за лед.Слагам по едно кубче на порция.Цвеклото е сладникаво на вкус и се харесва на бебка.Ама много цапа Very Happy
Иначе зеленчуците които аз съм давала за сега са: картоф,морков,карфиол,броколи (но само една малка розичка за проба),червена чушка,лук,спанак,тиква,ч.цвекло,царевица,грах(беля ципата) и това е май.
От месните започнах с пуешко но Хип,след което минахме на домашно приготвено заешко.Тези дни опитахме и пилешко.
По същия начин кото цвеклото сварявам месото с едно морковче,малко лук и целина и след това пасирам заедно с бульона и във формичките за лед.Слагам по едно кубче в зеленчуковото пюре.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора