Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 юли 2006, 00:00 ч.

подсилване на имунитета

 • 4 408
 • 10
 •   1
Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 114
нещо за подсилване на имунитета? Малкия вече два месеца е почти постоянно болен. Има възпаление на третата сливица, от която се стича гноен секрет и се възпалява гърлото. Изпил е 4  различни  антибиотика, но ефект никакъв.

# 1
 • най-шареното място
 • Мнения: 7 988
Трета сливица по наш опит се повлиява от препарат на Heel -  Liomphomiozote / може да бъркам буква/. Свива я.
Иначе чайове, разходки, въздух, храната, витамини евентуално добавки...
И следене от добър УНГ!

# 2
 • Мнения: 14 651
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107512.200
и още доста теми по въпроса се появяват, ако напишеш в търсачката имунитет

# 3
 • Мнения: 495
прясно-изцедени сокове всеки ден от ябълка, морков + червено цвекло, портокал + грейпфрут
отделно - овесени ядки фини, елда, риба, телешко, кафяв ориз, кисело мляко
всеки ден плодове

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 1 791
Пчелно млечице съм чувала за имунната система.

# 5
 • Varna
 • Мнения: 1 697
Като че ли най-добри отзиви има за сиропа ADLiquid For Kids

# 6
 • Varna
 • Мнения: 1 697
For Kids
Immune System Support Complex For Children
Product Available
  Специална формула за имунната система на детето
  Обем 237 МЛ / 8 Fl. OZ.
 Нутриентен препарат с треви и колоидно сребро — предпазва детския организъм от заболявания и предоставя жизнено важни витамини и микроелементи. Течната лесноусвояема формула съдържа имуномодулиращи треви — ехинацея, астрагал и котешки нокът, усилени и допълнени с витамин С, цинк и сребро.

Силимарин защитава черния дроб, а масло от свещица и пчелно млечице доставят на клетките незаменими хранителни вещества.

Витамин C (аскорбинова киселина) е водоразтворим витамин, мощен антиоксидант. Активира природни защитните механизми, "бори" се с простудата по всички направления. Естерифициран витамин С (Ester-C®) означава, че няколко молекули аскорбинова киселина се присъединяват една към друга, образувайки дълга молекула, а такава форма по-нататък не се разрушава в организма. Приблизително 73% от обикновената мономерна аскорбинова киселина се отделя от организма за 24 часа, в това време естерифицираната форма — само 5%. Това позволява на естерифицирания витамин С да действа по-ефективно. Аскорбиновата киселина има рН 2,4 — естерифициран, същият витамин С е неутрален и не дразни храносмилателния тракт.

Котешки нокът, наречен също Уна де Гато — лиана от горите на Перу, е силен тонизатор на имунната система и на общия метаболизъм.57

Ехинацея — една от най-добре изучените треви в Европа и една от най-продаваните, широко се използва за укрепване на имунната система.58

Астрагал също е получил широко разпространение като имуномодулатор. По своите адаптогенни свойства той е подобен на женшен и активира имунната система.

Всички тези треви в комплекс осигуряват сериозно укрепване на защитните сили на организма, въздействат фактически на всяка верига на имунитета.

Колоидното сребро допълва мощно комплекса от природни антибиотици. То блокира размножаването на вредни бактерии, вируси и гъби. Спектърът на действие на колоидното сребро се разпространява върху 650 вида микроорганизми (за сравнение: спектърът на действие на който и да е антибиотик е върху 5–10 вида). Среброто се приема широко в различни случаи: простудни заболявания, остри и хронични заболявания на носоглътката, синусите, бронхите и белите дробове.

Формула ADLiquid™ For Kid’s има изключително благоприятен ефект при лечението на болните деца. Често самостоятелно е достатъчна за лечение на различна патология. Идеално балансираната формула коригира имунитета, възвръща на детето естествените защитни сили за нормално развитие и борба със заболявания както в остра, така и в хронична форма.

Показания за приложение в комплексното лечение и профилактика на:

грип и други остри простудни заболявания

остри и хронични възпалителни заболявания на дихателната,отделителна и др. системи (цистити, пиелонефрити и др.)

стрес и астенични състояния, вследствие на прекомерни натоварвания

неврози и неврастении

намалена концентрация

укрепване на общото състояние

алергични заболявания

изоставане във физическото и психическото развитие

при лечение с антибиотици, сулфонамиди и други антибактериални и противовъзпалителни лекарствени препарати
Начин на употреба:
5 мл 1–3 пъти дневно, непосредствено преди или по време на хранене.


--------------------------------------------------------------------------------

57 Weed, Duane, (1998).The E Herbal (tm) Herb Guide & Catalog Version 5.0. Computer software. Available: http://www.A Better Way.com/download.html or e mail: drweed@a better way.com. See Products section under Una de Gato
58 Ibid., under SUMA Combination.


   
     Количество в 15 мл        % Дневни нужди 
   
  Калории  10     
 
  Общо въглехидрати  3 г  † 1%   
 
  витамин С (естерифициран, Ester-C®)  90 мг  220% 150%   
 
  цинк (като цитрат)  7.5 мг  90% 50%   
 
  колоидно сребро  100 ppm  *   
 
  свещица (Oenothera biennis)  50 мг  *   
 
  ”котешки нокът” (Uncaria Tomentosa), екстракт от кора, 3% общи алкалоиди  10 мг  *   
 
  ехинацея теснолистна (екстракт от корен, 4% ехинакозиди)  10 мг  *   
 
  астрагал (екстракт от корен, 10% аминокиселини)  7.5 мг  *   
 
  германий (Sesquioxide)  5 мг  *   
 
  силимарин (фитозоми™ плодове бял трън)  5 мг  *   
 
  пчелно млечице  5 мг  *   
 
  гинкго билоба (екстракт от листа фитозоми™)  2 мг  *   
 
   † Процентните дневни нужди са изчислени върху диета с 2000 калории
* Не са установени процентни дневни нужди         
 
   
 

# 7
 • София
 • Мнения: 907
Добрата имунна система е най-важният защитен фактор през зимата

Детският организъм и сам може да се справи, когато му осигурим съответните условия

Децата са в непрекъснат контакт помежду си както в училищата, така и в детските градини. Ваксинацията срещу грип през есента едва ли е най-доброто решение. Противогрипната ваксина действа срещу няколко щама грипни вируси, а те са много повече. Освен това има и други много сериозни вируси. Всяка инфекция протича по специфичен начин, зависи какъв е имунният отговор, какво е общото състояние на организма. Факторите са комплексни и нееднозначни. В една такава ситуация това, което действа при всякакви условия, е добрата имунна система. Тя трябва да даде съответния отговор, когато дойде инфекцията – най-добре висока температура за 2-3 дни. Тя не бива да ни притеснява, независимо от възрастта ни. 38,5 градуса е температурният оптимум за ензимите - тогава организмът най-бързо си изработва антитела, а и самите вируси не обичат високата температура. Това е една от най-мощните ни защитни реакции. И не е необходимо човек да изпада в паника и да вика дявола като сваля температурата си под 37,5 градуса. Това е най-голямата вреда, която може да бъде нанесена, една заблуда, която не знам точно кога се е появила. Аз разбирам притесненията на родителите, особено когато децата са още малки. Но те се заблуждават като си мислят, че свалянето на температурата е полезно. Не е така – това е едно набъркване в естествения имунен отговор. Нормално е за 2-3 дни организмът да изработи антителата си. Най-големите усложнения стават, когато човек не повишава температура. Ако едно дете е под контрол с 37,5 градуса и през два часа му се дават антипиретици, е много вероятно, че по нататък ще се получат усложнения. Изведнъж казвате – беше много добре, но след пет дни пак вдигна температура, отпадна... и се оказва, че е с двустранна бронхопневмония. Ако се остави вирусното заболяване да протече нормално, след 2-3 дни настъпва обрат в организма и след 2-3 обилни изпотявания температурата се нормализира. На другия ден подобрението е осезателно. Ние съветваме родителите да подпомогнат изпотяването – горещ билков чай, топла баня с морска сол на краката, разтривки, завиване. Това обаче се прави само, когато температурата не е над 39 градуса.

Първото, което трябва да се направи при вирусна инфекция, е да се стимулира имунната система, второто е - да не й се пречи. И така, първият показател за добър имунитет е високата температура при заболяване.Това е много добра реакция. Ние, всички лекари, които се занимаваме с хомеопатия, я оценяваме. Какво показва практиката? Винаги в случаите с тежко болни деца, с проблемни деца, приемали по няколко антибиотика, е имало намеса в отношението на имунната система към инфекцията, винаги са й били създавани пречки. След един, след втори, след трети антибиотик започват сривове. Всяка инфекция започва да протича подмолно, без температура, като засяга различни органи. Стига се до ангини, бронхити, пневмонии... В тази връзка е важно да се знае – вирусната инфекция не изисква сама по себе си лечение с антибиотици. Не е необходимо да се намесваме нито с антипиретици, нито с антибиотици през дните, когато организмът се бори. В такава ситуация можем да дадем необходимата храна за имунитета. Нужни са и много топли течности, защото организмът се обезводнява. Можем да приложим някаква диета за да се избегне претоварването.

Най-здравословни са антиоксидантните чайове – шипки, липа, кантарион и бъз, коктейл от няколко вида билки и т.н. Нашите лечебни растения имат много добър ефект. Най-добре е, когато те се комбинират по подходящ начин. По отношение на диетата – необходимо е тя да съдържа много натурални продукти – лимони, други пресни плодове или прясно изцедени сокове - живи, биогенни храни, не компоти или други консерви, за да може организмът да си вземе не само антиоксидантите, но и ензимите. Трябва да осигурим покой и комфорт на болния. Не е необходимо детето да ходи на училище с температура, защото изпуска нещо. Добре е то да си остане вкъщи още с първите симптоми.

Няма някаква особена причина болният да се изолира при един грип. Ние се заразяваме още когато болестта не е изявена. За бебетата под 1 година е по-добре да са по-рядко в контакт с хора, които често са навън и могат да пренесат някакъв вирус. Нека си ги гледат родителите. Това е един профилактичен подход. Не може цяло село точно през този сезон да се изреди да види бебето и то да е здраво. Но това не значи, че децата не бива да бъдат извеждани навън. Има градини и паркове, където няма болни хора. Там децата са встрани от контактите, при които се разнасят инфекциите.

Важно е да се профилактират усложненията. А когато се осигури съответния комфорт на организма, той сам може да се справи, стига да не е с много други нарушения.

Вяра беше една от жертвите на тежките вирусни инфекции

Случая, за който искам да разкажа, е типичен за есенно-зимния сезон. И сега, както обикновено, лекарските кабинети са пълни с кихащи и смъркащи пациенти. Грипът е една от причините. Той е много сериозно заболяване, но не е единствен - има и други сериозни вирусни инфекции, които създават опасност за здравето ни. Много от тях засягат организма в дълбочина, вследствие на което и възстановяването става по-трудно. Има вируси, които засягат изключително сериозно дихателната система – астматиците се чувстват много зле, децата до три години правят бронхиолити. Агресивните вируси през този период са много и е най-хубаво ако човек може да застане срещу тях с добър имунитет, за да може организмът му сам да се справи с вирусите.

Ето и самият случай. Вяра (името е измислено от редактора) беше отличничка, оставаше й една година до завършването на езикова гимназия. През есента на 1999 г. тя заболя от мононуклеоза, вирусно заболяване, което засяга лимфната тъкан в организма и често предизвиква сериозни усложнения. Пациентката ми беше получила толкова тежък имунен срив, че всяко нейно заболяване през есенно-зимния период протичаше изключително тежко, всеки път трябваше да приема антибиотици. Не знам точно какво количество от тях беше изпила, но беше сменила най-малко 5-6. Когато Вяра дойде с родителите си за първи път, те ми представиха може би 7-8 изследвания от ИСУЛ, където имаше отчетен действително сериозен срив в хематологията на детето. Това доказваше, че детето няма добър имунитет. Когато я видях през януари 1999 г., тя практически не можеше да посещава училище. Беше непрекъснато или със зачервено гърло, или с фебрилитет, или с интеркурентно заболяване. Беше в силен стрес – бяха я водили в ИСУЛ, в клиниката по онкохематология, където има тежкоболни деца с рак на кръвта. В семейството мислеха, че може да се стигне и до едно такова усложнение като рак. Не е нормално един човек на 18-20 години да се лекува с антибиотици. Това е една прекрасна възраст, в която хората би трябвало да се чувстват много добре, да са в най-добрия си физически комфорт…

Моята първа среща с Вяра беше по повод на едно зачервено гърло, вследствие на вирус. Аз предложих на родителите да започнем да укрепваме имунната й система. В такива ситуации е много трудно човек да предприеме някаква терапия, независимо дали хомеопатична или алопатична, защото организмът е толкова изтощен, че не може да реагира. Единственото, което остава, е работа по засилване на имунната система. Очакванията бяха след известен период от време имунната система сама да започне да решава проблемите си, а здравето на детето да се подобри.

Започнахме със “Зелена енергия” на АкваСорс. За мен това е един от най-добрите продукти, които укрепват имунната система като подхранват организма на клетъчно ниво. Първоначално й давах по 2-3 капсули, увеличавахме дозата всеки ден. Беше трудно, защото хората още не знаеха добре за какво става въпрос, бяха безумно притеснени за всяко нещо, което дъщеря им приема оттук нататък. Минахме и едномесечен период на прочистване на организма с пробиотици – Ацидофилус и Бифидус с водорасли АФА. Постепенно (аз я виждах през 5-6 дни) Вяра започна да се поправя. Първият вирус мина без някакви особени усложнения, преодоляхме го без антибиотици. На третата седмица, в началото на февруари, тя вече беше ходила 10-15 дни на училище. Заедно с това родителите бяха станали по-спокойни по отношение на продуктите, които й давах - видяха, че действат ефективно на имунната система. Добавихме и Есенциални мастни киселини (ЕМК). С тях нещата тръгнаха още по-добре. В началото на март това дете за мен бе практически здраво, лимфните му възли се бяха стопили, отпадналостта, безсънието, нервното напрежение практически бяха изчезнали.

Вяра беше притеснена не само от мисълта, че е тежко болна. Някой й беше казал в добавка, че ще се наложи да прекъсне учебната година. Пациентката ми беше натрупало отсъствия, не беше изпитвана, не беше имала възможността да се готви нормално, спокойно. За една пълна отличничка това наистина беше много травмиращо. Безкрайно амбициозно, много сериозно момиче, което не можеше да се подготвя нормално и да посещава учебните занятия, Вяра беше на прага да си загуби учебната година. Тя имаше среда, приятели, стремежи, които трябваше да загуби.

И ето че през март нещата се обърнаха в наша полза. Тя вече беше много по-спокойна, започна много добре да работи в училище, не отсъстваше, изкарваше вирусите практически на крак. При една от последните ни срещи тя дойде с молбата да й помогна. Искаше да не е така разсеяна, да може да запомня много повече. Има ли нещо от продуктите на Аква Сорс, което би могло да й свърши работа. Тогава добавихме в “менюто” и водораслите АФА, известни още и като "елексир за мозъка". Така й се събираха по десетина капсули на ден от водораслите AFA и Зелена енергия, както и ЕМК.

По-късно Вяра подаде молба и получи разрешение да завърши годината като частен ученик. Взе си изпитите с отличие. Следващата година тя беше една от медалистките на Испанската гимназия в София. Сега, да е жива и здрава, учи в един колеж в Испания. Аз така приятно се изненадах, когато тя дойде да ми каже, че е приета там. Радвах се, че за няколко месеца успяхме да обърнем нещата изцяло в нейна полза. И тя самата разбра, че имунната й система отговаря прекрасно и се справя с вирусите. Нервната й система страшно бързо се възстанови – за около 2 месеца пациентката ми беше станала един спокоен и уравновесен човек, такава, каквато е била преди мононуклеозата.

За последните 2 години Вяра не е имала никакви сериозни проблеми. Сега тя учи и работи в Испания. Здрава е, забрави за антибиотиците. От време на време, когато й е по-натоварено, си взема Зелена енергия.


Д-р Ю.Цанкова - завършила медицина в София през 1985 г. Още от самото начало, след като взема специалност, работи по разпределение като педиатър в сектор за недоносени деца в дом “Майка и дете” в Силистра. След това се завръща в София и работи в детски ясли, в училища, в поликлиника и в Бърза помощ. През последните 5-6 години съчетава педиатрията с алготерапия и хомеопатия.


 newsm78 Може би не е точно за тук, но се надявам да свърши работа.   bouquet

# 8
 • Варна
 • Мнения: 2 768
Браво Дино, чудесна статия! Peace На мен пришка ми излиза на езика всеки път да обяснявам това на майка ми, когато каже "Ама как без нищо при 38 градуса температура?!"   ooooh!

# 9
 • София
 • Мнения: 7 071
Esberitox N е имуномодулатор. Има го на хапчета за смучене и на капки, аз го давам на капки.

# 10
 • София
 • Мнения: 2 164
Като че ли най-добри отзиви има за сиропа ADLiquid For Kids
newsm10

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт