Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Германия

Мнения: 899
Не мога да открия как се правеше един домашен крем за торти..имаше прясно мляко, жълтъци, захар, май и нишесте или брашно? Каквото откривам тук все има желатин, а аз не искам..Помагайте, момичета, че искам да правя торта за рождения си ден, с такъв крем, ако някой може да ми каже пропорциите и какво точно се слагаше?  Thinking

Благодаря предварително!

п.с. промених малко заглавието, че не ставаше много ясно...
« Последна редакция: вт, 25 юли 2006, 10:38 от Umbra »
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Ето тук крема е домашен с яйца и брашно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108534.0
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 114
Първите два са от тук - форума ама търсачката в последно време е под всякаква критика ooooh!

Крем с жълтъци

5яйца+5 суп. л. брашно+1л.мляко+5с.л. захар +ванилия+ настъргана лимонова кора


Сладкарски крем
Този основен сладкарски крем се използва за пълнеж на торти, профитроли, еклери, сладкиши "Наполеон", тарти и т.н. Може да се добавят още и ванилия, ликьори, кафе или плодова пулпа.

200 мл прясно мляко
2ванилии
3 жълтъка
50 г кристална захар
20 г брашно
3 с.л. непълни (20 г.) царевично нишесте
3/4 ч.л. (10 мл.) ликьор, бренди, коняк

За по-лека версия на сладкарския крем:
+1/2 ч. (115 мл.) разбита сметана

Вариации:
*Шоколадов крем - добавете 50 г. шоколад към горещото мляко,преди да го изсипете в яйчената смес
*Кафеен крем - добавете 1/2 - 1 ч.л. инстантно кафе в горещото мляко

Приготовление:
В средноголяма купа разбийте жълтъците и захарта с дървена лъжица. Не оставяйте сместа да престой твърде дълго, за да не се формират твърди парченца. Пресейте брашното и нишестето едновременно и ги добавете към яйчената смес, като бъркате докато тя стане гладка.
Затоплете млякото и внимателно, с непрекъснато разбъркване, го добавете към яйчената смес. Ако се получат топчета, прецедете. Поставете сместа на умерено силен котлон и я разбърквайте непрекъснато, докато заври.След завирането, продължете да бъркате още 30 - 60 сек, за да се сгъсти дотолкова, че да стане трудно за разбъркване.
Отстранете от огъня и незабавно добавете ликьора/брендито.Изсипете в чист съд и веднага покрийте отгоре с домакинско фолио, за да предотвратите образуването на коричка. Кремът може да се скъхранява в хладилник до 3 дни. Преди употреба, разбъркайте, за да премахнете евентуално образувалите се бучки.
За по-лека версия на сладкарския крем, непосредствено преди употреба, добавете разбита сметана.


Крем за торти(Pastry Cream)


 
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Благодаря ви много!   bouquet
Сега остава и да реша кой от всичките да направя  Thinking Искам тортата да се получи като плодовата пита в Неделя, не знам кой ще е най-подходящ...?
Цитирай

София

Мнения: 647
Домашния крем за торта ми е любим   cookТози който правя аз е малко по -различен  и е много , много вкусен. Ето продуктите:
3 яйца
1 л. прясно мляко
1 пак. краве масло
ванилия
8 с.л. царевично нишесте
захар на вкус

и ето как:
Разбивам жълтъците с част от захарта и с малко мляко след което прибавям и нишестето и ванилията докато стане хомогенна смес.Добавям и останалото мляко и варя до готовност. След свалянето от котлона добавям към крема и разбитите на сняг белтъци с останалата захар.Добавям и кравето масло.
От разбитите на сняг белтъци крема става много пухкав. newsm10

Цитирай

София

Мнения: 56
Ще пробвам и аз, звучи страхотно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.