Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Джунгландия

Мнения: 3 805
Помагайте с рецепти.
Аз направих по една, но не знам дали ще станат вкусни. Просто се оказа че нямам затварачка за буркани, а и нямам къде да ги варя след затваряне.

Моята рецепта е(за 1 компотен буркан):
1 ч.л. сол
1 с.л. оцет
скилидка чесън
нареждат се краставичките
отгоре се слагат стръкове копър(може и със семената)
залива се с вода и се слагат капачки
Аз сложих пластмасови капачки на бурканите

Няколко дни трябва да се разклащат.
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
Извинявай,че ти се намесвам в темата,но искам да попитам как се правят мариновани краставички(не кисели).
Цитирай

Джунгландия

Мнения: 3 805
Ами... newsm78и аз не знам каква точно е разликата, но мисля че маринованите задължително се варят след затваряне.
Тези дето съм ги написала са по- скоро като туршия.
« Последна редакция: вт, 25 юли 2006, 12:26 от mimi_kir »
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
На маринованите краставички се слага една с.л. сол, една с.л. захар, оцет до долното ръбче на буркана, няколко зърна черен пипер, две три кръгчета лук и копър. Краставичките се заливат с вода, но не до горе а до горното ръбче на буркана и се заваряват. Hug
Цитирай

Пловдив

Мнения: 867
На маринованите краставички се слага една с.л. сол, една с.л. захар, оцет до долното ръбче на буркана, няколко зърна черен пипер, две три кръгчета лук и копър. Краставичките се заливат с вода, но не до горе а до горното ръбче на буркана и се заваряват. Hug
   Laughing И аз ги правя по същия начин-винаги резултата е перфектен. Варят се пет минути.
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
Благодаря ви момичета.Мъжа ми ги обича мариновани(като купените),а аз знам само за кисели.Сега ще яде мариновани краставички.  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

Видин

Мнения: 2 657
аз ги правя така-без варене,но стават същите като тези с варенето Wink

Слагам оцет до резката на буркана,4 аспирина,няколко зърна 4ерен пипер,1 ч.л.сол и 1ч.л.захар.Редя крастави4ките,като между тях слагам копър,а може и 4ервен лук.След което доливам с вода и затварям,като няколко дни се разклащат.
Цитирай


Мнения: 502
 А аз правих "слънчеви краставици".Имах повече и ми казаха една рецепта :слагам ги в буркан,сол,скилидки чесън,копър.Заливам ги с вода и стоят около седмица на сенчесто място като всеки ден се разклащат.След около седмица са готови за директна консумация.Доза -на трилитров буркан се слагат 4 л.сол,чесън и копър на вкус.
Цитирай

Силистра

Мнения: 618
Предлагам ви моята рецепта за краставички ,която е без варене.
 1част морска сол
 2части захар
 3части оцет
 9 части вода
 На всеки компотен буркан се слагат по два аспирина.Подправките са според вкуса аз слагам копър скилидки чесън и зърна черен пипер.Горните продукти са за приготвяне на маарината която се бърка докато всичко се разтопи и се заливат бурканите с краставички.Давам я в части защото количеството може да е различно ако остане може да стои в хладилника за следващата доза.Ако вместо 2 части захар се сложат 3 части стова страхотна марината за чушки ,камби,бамя др. не съм пробвала но тези неща стават страхотни.Ако ги слагате в трилитров буркан аспирините са 8 броя.
Цитирай

Джунгландия

Мнения: 3 805
h.kirova , би ли дала дозите за компотен буркан?
Или  всичко се обърква предварително?
Хареса ми, че е с 2 аспирина(по- малко са от 4 на Ioana)
Цитирай

Джунгландия

Мнения: 3 805
Ох, опитах се да се изтрия, но не ми позволи.
Разбрах че се бърка предварително. Извинете.
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 603
На маринованите краставички се слага една с.л. сол, една с.л. захар, оцет до долното ръбче на буркана, няколко зърна черен пипер, две три кръгчета лук и копър. Краставичките се заливат с вода, но не до горе а до горното ръбче на буркана и се заваряват. Hug
newsm10
Цитирай


Мнения: 3 452
Only с Пикант-фикс на Др. Йоткер - никакво стерилизиране и други подобни сложнотии. И стават супер Smile
Цитирай
Only с Пикант-фикс на Др. Йоткер - никакво стерилизиране и други подобни сложнотии. И стават супер Smile
Peace
И със сладко-киселия, и с лютия - нямат грешка! И мешана туршия правя с тях.
« Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 14:14 от koko6ka »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.