Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 47
Моля ви помагайте с рецепта PraynigМоят мъж от една седмица иска да яде пиле с лимон,но аз никога не съм готвила такова ястие.Благодаря ви предварително!Четох в готварската книга,но нищо не си харесах Love
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Печено пиле с лимон и подправки



Трудност: 2
Порции: 4
Приготвяне: 2 часа
Готвене: 1 час
Калории:

Продукти:

1 цяло пиле
Сос:
1/3 ч.чаша лимонов сок
1/4 ч.чаша бяло вино
1/4 ч.чаша олио
1/2 ч.л.розмарин
1/2 ч.л.мащерка
1 скилидка чесън, счукан

Начин на приготвяне:

Отстранете крилата на пилето и го измийте добре, подсушете.
В голяма купа (да не е метална) смесете продуктите за соса и ги разбъркайте добре.
Оваляйте пилето добре в сместа. Покрийте съда и оставете пилето да се охлади в хладилника за около 1 – 2 часа, като го обръщате от време на време.
Загрейте фурната до 180 градуса. Извадете пилето от марината.
Поставете пилето с гърдите нагоре в тавичка за печене. С помощта на четка намажете пилето с останалата марина.
Печете на 180° за един час. Пробвайте, дали е готово, като вкарате вилица в месото – сокът, който изтече, трябва да е бистър.
Оставете месото 5 до 10 минути, преди да го нарежете.
Съвет на готвача:
Питие: бяло вино, бира

Рецептата я копирах от тук: http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=107
« Последна редакция: вт, 25 юли 2006, 15:10 от vickey »
Цитирай


Мнения: 119
Здравей, ето една и от мен, надявам се да ти хареса  Peace
Значи, принципно, аз съм я правила с бутчета, но нищо не пречи да опиташ и с други части на пилешкото тяло  Laughing
Прави се марината от сока от един лимон и настърганата кора (само жълтата част) на половината лимон, 3 скилидки чесън пресован, 1 лъжица зехтин, сол, черен пипер и една лъжичка риган. Хубаво се разбърква и се слага в тавичка, заедно с бутчетата, на които предварително махаш кожата. Бутчетата се поставят с кокала нагоре и се обливат хубаво с маринатата. Завива се тавичката с фолио и се пекат около 20-тина минутки, слид което се обръщат и отново се заливат със сосчето. Маха се фолиото и се пекат още 30-тина мин, като често-често се поливат със сосчето.
Гутен апетит  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.