«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

ѕловдивъ

ћнени€: 2 631
ћол€ ако н€кой знае как се прави кюнефе да ми каже, или ако имате идеи къде мога да намер€ рецептата, ще съм ви много благодарна!!!  Praynig Praynig Praynig Praynig
“ова е вид турски десерт, адски вкусен и направо уникален!!!
÷итирай

зад парка

ћнени€: 1 437
јко ползваш руски- виж тук, ако не - ще го преведа

http://www.kultur.gov.tr/RU/BelgeGoster.aspx?1C04EA51480895DAAAF … F1C634AABBF283B87
÷итирай

ѕловдивъ

ћнени€: 2 631
ћол€ те да ми го преведеш, ако не те затрудн€вам... Praynig Rolling Eyes
÷итирай

зад парка

ћнени€: 1 437
 юнефе със сирене

«ахар Ц 450 г
¬ода Ц 350 г
ѕр€сно изцеден лимонов сок Ц 10 г
—ирене Ц 375 г
ћаргарин (масло) Ц 200 г
“ел кадаиф (тр€бва да е н€какъв вид кадаиф) Ц 500 г

¬ тенджера се налива водата, добав€ се захарта и се слага на котлона да се вари. ѕреди да кипне се добав€ лимонови€т сок. —иренето се нар€зва или настъргва. ћаргаринът се разтоп€ва в тиган с обем 30 х 30 см. ƒобав€ се кадаифът. –азбърква се, така че кадаифът да поеме мазнината. —лед това се раздел€ на 2 части. ≈дната част се разстила на лист, отгоре се постав€ сиренето и се покрива с втората част от кадаифа. ѕече се в затоплена предварително фурна на умерена температура за 30 мин. , докато кадаифът стане светлокаф€в на цв€т. »зважда се от фурната и се остав€ да изстине 1-2 мин. —лед това се залива със захарни€ сироп и се закрива с нещо. Ќар€зва се и се сервира топъл.
÷итирай

¬ »зумрудени€ св€т (без рубинени пантофи)!

ћнени€: 3 278
ѕродава ли се кадаиф? ј о да къде? ћоже ли да се замени с тънки спагети или фиде ?
÷итирай


ћнени€: 502
кадаиф се продава .търси в по големите магазини.
÷итирай

ѕловдивъ

ћнени€: 2 631
 юнефе със сирене

«ахар Ц 450 г
¬ода Ц 350 г
ѕр€сно изцеден лимонов сок Ц 10 г
—ирене Ц 375 г
ћаргарин (масло) Ц 200 г
“ел кадаиф (тр€бва да е н€какъв вид кадаиф) Ц 500 г

¬ тенджера се налива водата, добав€ се захарта и се слага на котлона да се вари. ѕреди да кипне се добав€ лимонови€т сок. —иренето се нар€зва или настъргва. ћаргаринът се разтоп€ва в тиган с обем 30 х 30 см. ƒобав€ се кадаифът. –азбърква се, така че кадаифът да поеме мазнината. —лед това се раздел€ на 2 части. ≈дната част се разстила на лист, отгоре се постав€ сиренето и се покрива с втората част от кадаифа. ѕече се в затоплена предварително фурна на умерена температура за 30 мин. , докато кадаифът стане светлокаф€в на цв€т. »зважда се от фурната и се остав€ да изстине 1-2 мин. —лед това се залива със захарни€ сироп и се закрива с нещо. Ќар€зва се и се сервира горещ



ћного, много ти благодар€!!!!!  newsm51 smile3525 action033 newsm20 remybussi newsm81


—амо да добав€, че аз съм го €ла мисл€ с кашкавал отвътре... » отгоре беше поръсено с градинска чубрица за готвене!!! —ладкото с вкуса на чубрицата сътвор€ват неверо€тен и неповторим вкус!!! Ѕез чубрица не е същото  Laughing

ƒали ще стане с кашкавал всъщност?  newsm12
÷итирай

Sofia

ћнени€: 7 004

ƒали ще стане с кашкавал всъщност?  newsm12
„е защо не?! Very Happy
÷итирай

New Zealand

ћнени€: 5 184
јми то по рецепта е с кашкавал май. —ирене е брь|нза.

 юнефе с сыром

÷итирай

ѕловдивъ

ћнени€: 2 631
јми то по рецепта е с кашкавал май

јбе и аз така знам...  Thinking
÷итирай

New Zealand

ћнени€: 5 184
с№/р е кашкавал
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 622
ћалеиии...........скоро б€х в “урци€ и как не го пробвах!!!  Sick #Cussing out ядох само разни баклави

јко н€кой го е правил може ли снимка???
ўе замен€ маргарина с масло /маслото дава по-добър вкус/, и ще го направ€ с кашкавал както казваш, а не със сирене.
ј ти сигурна ли си, че е било "градинска чубрица", а не "мента" ???

—амо питам  newsm78
÷итирай

зад парка

ћнени€: 1 437
ј ти сигурна ли си, че е било "градинска чубрица", а не "мента" ???

—амо питам  newsm78

 ласическо съчетание е например €годи с мента, усилват взаимно вкуса си; върви със сладко така че пробвайте с мента

с№/р е кашкавал

¬ рецептата се използвани 2 думи за сирене- сыр и творог, така че не знам какво сирене е точно  newsm78; то и кашкавалът е сирене - на англ. му казват "жълто сирене".
»ма безсолни сирена за сладкиши, например крема сирене, с което аз прав€ чийз кейк , има и други, които не са попул€рни в Ѕ√, но редовно чувам да се цитират в кулинарни предавани€ по чужди телевизии.

“ака че молбата ми е като го пробвате с кашкавал или сирене, да споделите как е най-добре.

ѕродава ли се кадаиф? ј о да къде? ћоже ли да се замени с тънки спагети или фиде ?

 адаиф се продава в арабските магазини. ѕри него тестото се изтегл€ много фино и не се добав€ сол. ћисл€, че н€ма да се получи с фиде, защото е по-дебело, а се прави и с €йца (има друг вкус)

÷итирай

ћайничка

ћнени€: 3 196



—ыр е точно кашкавал, а творог е извара. јз съм правила нещо подобно с обикновена и с кашкавалена извара (т€ е малко по-мазна), но май повече ми хареса с обикновената. ¬ътре обаче слагах индийско орехче и ким, за чубрица не съм се сетила.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 622
“очно преди да стигна до финалното изказване, и аз се замислих,  дали пък н€ма да стане с кашкавалена извара?  newsm78
ќпределено ще е нещо подобно на кашкавал или кашкавалена извара.
¬ “урци€ съм виждала на н€кой от баклавите им и в сладкишите им нар€зани на дребно зелени неща. ѕриличат на изсушена подправка смесена със сиропа.
ћоже да е "градинска чубрица", "мащерка" или "мента"....
¬ъв всички случаи е освежаващо.

¬ обикновените магазини за хранителни стоки се продава сух кадаиф. ƒори в наши€ квартални€ магазин има 2 вида на 2 различни фирми. ÷ената е 1.50 лв. за пакет към 450 гр. или 500 гр. б€ха.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора