Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 юли 2006, 14:32 ч.

Как се прави кюнефе??

  • 11 071
  • 23
  •   1
Отговори
  • Пловдивъ
  • Мнения: 2 631
Моля ако някой знае как се прави кюнефе да ми каже, или ако имате идеи къде мога да намеря рецептата, ще съм ви много благодарна!!!  Praynig Praynig Praynig Praynig
Това е вид турски десерт, адски вкусен и направо уникален!!!

# 1
  • зад парка
  • Мнения: 1 573
Ако ползваш руски- виж тук, ако не - ще го преведа

http://www.kultur.gov.tr/RU/BelgeGoster.aspx?1C04EA51480895DAAAF … F1C634AABBF283B87

# 2
  • Пловдивъ
  • Мнения: 2 631
Моля те да ми го преведеш, ако не те затруднявам... Praynig Rolling Eyes

# 3
  • зад парка
  • Мнения: 1 573
Кюнефе със сирене

Захар – 450 г
Вода – 350 г
Прясно изцеден лимонов сок – 10 г
Сирене – 375 г
Маргарин (масло) – 200 г
Тел кадаиф (трябва да е някакъв вид кадаиф) – 500 г

В тенджера се налива водата, добавя се захарта и се слага на котлона да се вари. Преди да кипне се добавя лимоновият сок. Сиренето се нарязва или настъргва. Маргаринът се разтопява в тиган с обем 30 х 30 см. Добавя се кадаифът. Разбърква се, така че кадаифът да поеме мазнината. След това се разделя на 2 части. Едната част се разстила на лист, отгоре се поставя сиренето и се покрива с втората част от кадаифа. Пече се в затоплена предварително фурна на умерена температура за 30 мин. , докато кадаифът стане светлокафяв на цвят. Изважда се от фурната и се оставя да изстине 1-2 мин. След това се залива със захарния сироп и се закрива с нещо. Нарязва се и се сервира топъл.

# 4
  • В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!
  • Мнения: 3 323
Продава ли се кадаиф? АКо да къде? Може ли да се замени с тънки спагети или фиде ?

# 5
  • Мнения: 502
кадаиф се продава .търси в по големите магазини.

# 6
  • Пловдивъ
  • Мнения: 2 631
Кюнефе със сирене

Захар – 450 г
Вода – 350 г
Прясно изцеден лимонов сок – 10 г
Сирене – 375 г
Маргарин (масло) – 200 г
Тел кадаиф (трябва да е някакъв вид кадаиф) – 500 г

В тенджера се налива водата, добавя се захарта и се слага на котлона да се вари. Преди да кипне се добавя лимоновият сок. Сиренето се нарязва или настъргва. Маргаринът се разтопява в тиган с обем 30 х 30 см. Добавя се кадаифът. Разбърква се, така че кадаифът да поеме мазнината. След това се разделя на 2 части. Едната част се разстила на лист, отгоре се поставя сиренето и се покрива с втората част от кадаифа. Пече се в затоплена предварително фурна на умерена температура за 30 мин. , докато кадаифът стане светлокафяв на цвят. Изважда се от фурната и се оставя да изстине 1-2 мин. След това се залива със захарния сироп и се закрива с нещо. Нарязва се и се сервира горещ



Много, много ти благодаря!!!!!  newsm51 smile3525  Hands Clap newsm20  remybussi newsm81


Само да добавя, че аз съм го яла мисля с кашкавал отвътре... И отгоре беше поръсено с градинска чубрица за готвене!!! Сладкото с вкуса на чубрицата сътворяват невероятен и неповторим вкус!!! Без чубрица не е същото  Laughing

Дали ще стане с кашкавал всъщност?  newsm12

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 11 719

Дали ще стане с кашкавал всъщност?  newsm12
Че защо не?! Grinning

# 8
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
Ами то по рецепта е с кашкавал май. Сирене е брь|нза.

Кюнефе с сыром

# 9
  • Пловдивъ
  • Мнения: 2 631
Ами то по рецепта е с кашкавал май

Абе и аз така знам...  Thinking

# 10
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
сЬ/р е кашкавал

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 655
Малеиии...........скоро бях в Турция и как не го пробвах!!!  Sick #Cussing out Ядох само разни баклави

Ако някой го е правил може ли снимка???
Ще заменя маргарина с масло /маслото дава по-добър вкус/, и ще го направя с кашкавал както казваш, а не със сирене.
А ти сигурна ли си, че е било "градинска чубрица", а не "мента" ???

Само питам  newsm78

# 12
  • зад парка
  • Мнения: 1 573
А ти сигурна ли си, че е било "градинска чубрица", а не "мента" ???

Само питам  newsm78

Класическо съчетание е например ягоди с мента, усилват взаимно вкуса си; върви със сладко така че пробвайте с мента


В рецептата се използвани 2 думи за сирене- сыр и творог, така че не знам какво сирене е точно  newsm78; то и кашкавалът е сирене - на англ. му казват "жълто сирене".
Има безсолни сирена за сладкиши, например крема сирене, с което аз правя чийз кейк , има и други, които не са популярни в БГ, но редовно чувам да се цитират в кулинарни предавания по чужди телевизии.

Така че молбата ми е като го пробвате с кашкавал или сирене, да споделите как е най-добре.

Продава ли се кадаиф? АКо да къде? Може ли да се замени с тънки спагети или фиде ?

Кадаиф се продава в арабските магазини. При него тестото се изтегля много фино и не се добавя сол. Мисля, че няма да се получи с фиде, защото е по-дебело, а се прави и с яйца (има друг вкус)

# 13
  • Майничка
  • Мнения: 5 777



Сыр е точно кашкавал, а творог е извара. Аз съм правила нещо подобно с обикновена и с кашкавалена извара (тя е малко по-мазна), но май повече ми хареса с обикновената. Вътре обаче слагах индийско орехче и ким, за чубрица не съм се сетила.

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 655
Точно преди да стигна до финалното изказване, и аз се замислих,  дали пък няма да стане с кашкавалена извара?  newsm78
Определено ще е нещо подобно на кашкавал или кашкавалена извара.
В Турция съм виждала на някой от баклавите им и в сладкишите им нарязани на дребно зелени неща. Приличат на изсушена подправка смесена със сиропа.
Може да е "градинска чубрица", "мащерка" или "мента"....
Във всички случаи е освежаващо.

В обикновените магазини за хранителни стоки се продава сух кадаиф. Дори в нашия кварталния магазин има 2 вида на 2 различни фирми. Цената е 1.50 лв. за пакет към 450 гр. или 500 гр. бяха.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт