Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

Пловдивъ

Мнения: 2 631
Моля ако някой знае как се прави кюнефе да ми каже, или ако имате идеи къде мога да намеря рецептата, ще съм ви много благодарна!!!  Praynig Praynig Praynig Praynig
Това е вид турски десерт, адски вкусен и направо уникален!!!
Цитирай

зад парка

Мнения: 1 439
Ако ползваш руски- виж тук, ако не - ще го преведа

http://www.kultur.gov.tr/RU/BelgeGoster.aspx?1C04EA51480895DAAAF … F1C634AABBF283B87
Цитирай

Пловдивъ

Мнения: 2 631
Моля те да ми го преведеш, ако не те затруднявам... Praynig Rolling Eyes
Цитирай

зад парка

Мнения: 1 439
Кюнефе със сирене

Захар – 450 г
Вода – 350 г
Прясно изцеден лимонов сок – 10 г
Сирене – 375 г
Маргарин (масло) – 200 г
Тел кадаиф (трябва да е някакъв вид кадаиф) – 500 г

В тенджера се налива водата, добавя се захарта и се слага на котлона да се вари. Преди да кипне се добавя лимоновият сок. Сиренето се нарязва или настъргва. Маргаринът се разтопява в тиган с обем 30 х 30 см. Добавя се кадаифът. Разбърква се, така че кадаифът да поеме мазнината. След това се разделя на 2 части. Едната част се разстила на лист, отгоре се поставя сиренето и се покрива с втората част от кадаифа. Пече се в затоплена предварително фурна на умерена температура за 30 мин. , докато кадаифът стане светлокафяв на цвят. Изважда се от фурната и се оставя да изстине 1-2 мин. След това се залива със захарния сироп и се закрива с нещо. Нарязва се и се сервира топъл.
Цитирай

В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!

Мнения: 3 280
Продава ли се кадаиф? АКо да къде? Може ли да се замени с тънки спагети или фиде ?
Цитирай


Мнения: 502
кадаиф се продава .търси в по големите магазини.
Цитирай

Пловдивъ

Мнения: 2 631
Кюнефе със сирене

Захар – 450 г
Вода – 350 г
Прясно изцеден лимонов сок – 10 г
Сирене – 375 г
Маргарин (масло) – 200 г
Тел кадаиф (трябва да е някакъв вид кадаиф) – 500 г

В тенджера се налива водата, добавя се захарта и се слага на котлона да се вари. Преди да кипне се добавя лимоновият сок. Сиренето се нарязва или настъргва. Маргаринът се разтопява в тиган с обем 30 х 30 см. Добавя се кадаифът. Разбърква се, така че кадаифът да поеме мазнината. След това се разделя на 2 части. Едната част се разстила на лист, отгоре се поставя сиренето и се покрива с втората част от кадаифа. Пече се в затоплена предварително фурна на умерена температура за 30 мин. , докато кадаифът стане светлокафяв на цвят. Изважда се от фурната и се оставя да изстине 1-2 мин. След това се залива със захарния сироп и се закрива с нещо. Нарязва се и се сервира горещ



Много, много ти благодаря!!!!!  newsm51 smile3525 action033 newsm20 remybussi newsm81


Само да добавя, че аз съм го яла мисля с кашкавал отвътре... И отгоре беше поръсено с градинска чубрица за готвене!!! Сладкото с вкуса на чубрицата сътворяват невероятен и неповторим вкус!!! Без чубрица не е същото  Laughing

Дали ще стане с кашкавал всъщност?  newsm12
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 059

Дали ще стане с кашкавал всъщност?  newsm12
Че защо не?! Very Happy
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Ами то по рецепта е с кашкавал май. Сирене е брь|нза.

Кюнефе с сыром

Цитирай

Пловдивъ

Мнения: 2 631
Ами то по рецепта е с кашкавал май

Абе и аз така знам...  Thinking
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
сЬ/р е кашкавал
Цитирай

Пловдив

Мнения: 624
Малеиии...........скоро бях в Турция и как не го пробвах!!!  Sick #Cussing out Ядох само разни баклави

Ако някой го е правил може ли снимка???
Ще заменя маргарина с масло /маслото дава по-добър вкус/, и ще го направя с кашкавал както казваш, а не със сирене.
А ти сигурна ли си, че е било "градинска чубрица", а не "мента" ???

Само питам  newsm78
Цитирай

зад парка

Мнения: 1 439
А ти сигурна ли си, че е било "градинска чубрица", а не "мента" ???

Само питам  newsm78

Класическо съчетание е например ягоди с мента, усилват взаимно вкуса си; върви със сладко така че пробвайте с мента

сЬ/р е кашкавал

В рецептата се използвани 2 думи за сирене- сыр и творог, така че не знам какво сирене е точно  newsm78; то и кашкавалът е сирене - на англ. му казват "жълто сирене".
Има безсолни сирена за сладкиши, например крема сирене, с което аз правя чийз кейк , има и други, които не са популярни в БГ, но редовно чувам да се цитират в кулинарни предавания по чужди телевизии.

Така че молбата ми е като го пробвате с кашкавал или сирене, да споделите как е най-добре.

Продава ли се кадаиф? АКо да къде? Може ли да се замени с тънки спагети или фиде ?

Кадаиф се продава в арабските магазини. При него тестото се изтегля много фино и не се добавя сол. Мисля, че няма да се получи с фиде, защото е по-дебело, а се прави и с яйца (има друг вкус)

Цитирай

Майничка

Мнения: 3 228



Сыр е точно кашкавал, а творог е извара. Аз съм правила нещо подобно с обикновена и с кашкавалена извара (тя е малко по-мазна), но май повече ми хареса с обикновената. Вътре обаче слагах индийско орехче и ким, за чубрица не съм се сетила.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 624
Точно преди да стигна до финалното изказване, и аз се замислих,  дали пък няма да стане с кашкавалена извара?  newsm78
Определено ще е нещо подобно на кашкавал или кашкавалена извара.
В Турция съм виждала на някой от баклавите им и в сладкишите им нарязани на дребно зелени неща. Приличат на изсушена подправка смесена със сиропа.
Може да е "градинска чубрица", "мащерка" или "мента"....
Във всички случаи е освежаващо.

В обикновените магазини за хранителни стоки се продава сух кадаиф. Дори в нашия кварталния магазин има 2 вида на 2 различни фирми. Цената е 1.50 лв. за пакет към 450 гр. или 500 гр. бяха.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора