Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 юли 2006, 15:06 ч.
  • Преглеждания  3 922  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 3 834
Ами това е въпроса. Кажете как да го правя това ядене, така че хем зелето да не е сурово или изгоряло, хем пилето да не е жилаво или препечено. Praynig  bouquet

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 732
Виж тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109335.0

И рецептата на Maika за пиле в глинено гърне:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108177.0

# 2
  • Варна
  • Мнения: 3 834
Благодаря ти. Уж вчера пусках търсачката ама точно тези неща не ми излязоха.
Аз се надявах да намеря няйкой, който го прави без да пържи зелето и да вари месото.
Някакъв по-мързелив вариант. Ядохме го в БМК и беше страшно вкусно, но разбира се те си пазят рецептите.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 2 537
Аз се надявах да намеря няйкой, който го прави без да пържи зелето и да вари месото.
Някакъв по-мързелив вариант. Ядохме го в БМК и беше страшно вкусно, но разбира се те си пазят рецептите.
Ами тогава го сложи в тенджера под налягане  Peace.

# 4
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Няма да ти помогна особенно , защото аз варя месото и пържа зелето, което не е в унисон с твоите изисквания. Само се чудя защо не го искаш препечено. Ние мрем за такова. Друг е въпроса че искаш да го направиш мързелешката Mr. Green ама ако е за сметка на вкуса Sick

# 5
  • Варна
  • Мнения: 3 834
Tedulina, благодаря за идеята. Ще пробвам да видим какво ще стане.
jijka, права си че искам мързелашката, ама никак не ми се пече по сто часа в кухнята в тая жега. Embarassed Peace
Да кажа че си измислих вариант и го пробвах. Първо претрих зелето, сложих му домати, червен пипер и олио и го сложих да се пече и когато си промени цвета наредих месото. Запекох го докато месото се опече и от двете страни. Става за ядене, но не е точно това, което очаквах.  Thinking

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 867
  Аз нарязвам пилето на порции и нарязвам ситно зелката.
  Осолявам зелето като го намачквам, прибавям червен пипер, 2-3 настъргани домата, черен пипер и олио. Слагам в тенджерата под налягане за около 10-12 минути. Не добавям вода!
  След като е готово  изсипвам в тавичка и  запичам в печката още около 15 минути! Става страхотно!

# 7
  • Душата ми е там, сърцето ми тук!
  • Мнения: 1 190
...
Аз се надявах да намеря няйкой, който го прави без да пържи зелето и да вари месото.
Някакъв по-мързелив вариант. Ядохме го в БМК и беше страшно вкусно, но разбира се те си пазят рецептите.

Аз съм от тези, които НЕ запържват зелето и НЕ варят месото предварително, гаранция за страхотен вкус - готвя го винаги в тенджера под налягане Peace

Слагам нарязаното зеле, пилешкото нарязано, 3-4 л. олио, 3 лъжици доматено пюре, малко червен пипер, сол, затварям като започне да фъщи намалям котлона на минимум и така го оставям 40-50 мин.

Добър апетит  chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт