Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 юли 2006, 15:30 ч.
  • Преглеждания  1 149  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 2 070
Здравейте момичета!Съпругът ми е на работа в Англия,и понеже няма да може да си дойде в България доста време ,искам да отида с детето за около месец.Какво трябва да направя аз, за да получим визи,и трябва ли той да ни прати покана?Само да отбележа ,че той е грък,женени сме в България  и детето е родено в БГ,на 12 години е.

Реклама
# 1
  • UK, Derby
  • Мнения: 1 959
Здравей,първо да те питам с каква виза е мъжът ти.Ако е с Бизнес виза ще трябва да ти прати покана копие от сметките/вода,ток,телефон,газ и др./също така копие от банковите извлечения,копие от визата и паспорта.Ние това пратихме на моите родитли и нямаха проблеми с получаване на визите.Това се сещам за сега те и другите момичета ще се включат с още инфо.пздрави

# 2
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
На мен ми искаха банкови извлечения за последните 6 месеца, покана и да докаже, че има достатъчно голямо жилище в което ще може да живеете и вие.Трябва и копие от паспорта му.След това отиваш в Английското посолство и полълваш две форми за теб и детето ти.Трябва да представиш и паспортни снимки на двама ви, а таксата която ще ви вземат там е около 250лв. на човек.Забравих да ти кажа, че трябва и пълномощно с което бащата да разрешава да изведеш детето от БГ.Вземи и акта за раждане на детето.Новото изискване в посолството е, че всички документи които представяш трябва да са преведени на аглийски.Т.е. преди това трябва превод и легализация на документите.Не давай оригинали в посолството, защото документи не връщат.
 Това бяха нещата които ми искаха на мен, но моят мъж е българин.

# 3
  • Мнения: 2 070
Той не е с виза,работи вече пета година в един хотел,живее под наем. Каква покана трябва да ми изпрати,свободен текст или се взима от посолството?

# 4
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Това значи, че е нелегален ли?

# 5
  • Варна
  • Мнения: 13 518
На мен ми искаха банкови извлечения за последните 6 месеца, покана и да докаже, че има достатъчно голямо жилище в което ще може да живеете и вие.Трябва и копие от паспорта му.След това отиваш в Английското посолство и полълваш две форми за теб и детето ти.Трябва да представиш и паспортни снимки на двама ви, а таксата която ще ви вземат там е около 250лв. на човек.Забравих да ти кажа, че трябва и пълномощно с което бащата да разрешава да изведеш детето от БГ.Вземи и акта за раждане на детето.Новото изискване в посолството е, че всички документи които представяш трябва да са преведени на аглийски.Т.е. преди това трябва превод и легализация на документите.Не давай оригинали в посолството, защото документи не връщат.
 Това бяха нещата които ми искаха на мен, но моят мъж е българин.

Понеже вчера  взехме с дъщеря ми визи за Англия- 6 месечни,многократни- искам да уточня какви документи се изисваха:
за дъщеря ми- само паспорта. Нито акт за раждане, нито декларацията. Те са необходими при напускане на страната. За себе си представих удостоверение за налични  пари в банката-на английски и  също така преведени регистрацията и актуалното състояние на фирмата ми. Даже не ни поканиха на интервю- направо ни казаха  да отидем в 4 да си вземем визите. Ние кадидатствахме за еднократна, а получихме многократна.
Ако мъйът ти пребивава  там нелегално, по-добре е да не споменаваш за него  и да си направиш резервация за хотел, която да покажеш в посолството.  Дано да съм била от полза

# 6
  • Мнения: 2 070
Легален е .Той е с гръцки паспорт ,а на тях не им искат визи.А аз не знам каква виза трябва да получа,разбрах за някаква присъединителна ,но не съм на ясно.И при положение ,че той е грък дали ще трябват всичките тези неща?

# 7
  • Варна
  • Мнения: 13 518
Това,че той е грък- за теб няма никакво значение. И англичанин да беше- на теб пак щеше да ти трябва виза. Погледни в сайта на посолството- там много подробно са описани видовете документи. Но със сигурност ти казвам, че  акт за раждане и декарация за детето не са необходими. Видях, че момичето преди мен го върнаха, защото към поканата не беше представило  фотокопие на паспорта на леля му, която го канеше. Така че- подсигури си фотокопие. Важи ,естествено и ако е  изпратено по факса.

# 8
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
monii 
, най-добре се обади в посолството и попитай.Мисля, че и на сайта имаше нужната информация.
  monda , на мен не ми искаха да представя пари в банка.Явно е различно, но моята виза беше като вашата.А акта за ражадне ми го поискаха със сигурност.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 13 518
Не знам, явно е персонално. Знам,че трябва да покажеш с какво ще се издържаш. Ако имаш покана-ок, но ако си турист- трябва да покажеш,че имаш средства да се издържаш  по време на престоя без да работиш. НАй-добре е да се види на сайта за нейния вид виза.

# 10
  • Мнения: 2 070
От сайта на англ. посолство извадех следното:                                  За съпруги/съпрузи/годеници на британски граждани или граждани с право на безсрочен престой във Великобритания (ILR): VAF 2
 
Мисля ,че това ще е :виза VAF 2.Но дали ще трябва от страна на съпруга ми покана?

# 11
  • Bristol
  • Мнения: 6 886
Трябва ли да знаеш типа виза? Не са ли бланките еднакви?!?!?
Взимаш бланка от консулството, паспортите ви, снимки твои и на детето. Таткото да прати извлечения от банковата си сметка, копие на паспорта, копие на договора за работа, копие от договора за жилището, покана за двама ви на английски, където да упомене, че ще живеете при него и той поема всичките ви разноски.
Никак не е трудно, визите стават за един ден. От догодина май няма дори да има нужда от визи Wink

# 12
  • Мнения: 812
Виж това: www.britishembassy.gov.uk/servlet/UKVisasDoINeedAVisa?url=%2Fser … location=Bulgaria

Би трябвало да аплицираш като съпруга на ЕУ гражданин.

# 13
  • Мнения: 812
И това:What is an EEA family permit?
An EEA family permit is a form of entry clearance that we give free of charge so that members of your family who are not EEA nationals can travel with you or join you in the UK.
Back to questions

Do my family members need an EEA family permit if they are coming to visit me in the UK?
Yes. Your family members will need to get an EEA family permit if they would normally need a visa to travel to the UK. Family members who are not visa nationals do not need an EEA family permit to visit you if their visit will last less than six months.
Back to questions


# 14
  • Scotland
  • Мнения: 1 856
Diorella го е написала много точно. Не би трябвало да има проблем според мен.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт