Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 юли 2006, 20:06 ч.

Има ли някой който работи.......

 • 720
 • 7
 •   1
Отговори
 • Остров Приятелство
 • Мнения: 643
Има ли някой който работи в НЗОК или поне някой да има сериозен познат?
Имам нужда от помощ, човекът който ме осигурява, всеки ден ми казва днес, утре и т.н. като до днес, аз не съм получила и стотинка от майчинството си Sad
Да, вярно е, че помолихме познат да ме осигурява /имаме задължението да му даваме сумата за осигуровките/ но това не значи, че трябва да се е.... с нас.
Все си мисля, че иска паричките за себе си или вече ги взима и това искам да проверя, но не ми се иска да чакам дълъг период, така както ми казаха в НЗОК.А пък и той ни каза, че заминавал за чужбина Rolling Eyes
Не знам вече какво а мисля, от понеделника до сега вече 5 пъти се обажда и отлага за друг ден #Cussing out
Дали стана ясно.......

# 1
 • Му Кинд Оф Плаце
 • Мнения: 4 033
Обади се в Инспекцията по труда (уф, забравих й пустото име)-пусни жалба. ако искаш да си, хм, коректна към приятеля, го информирай, че ще пуснеш жалба. Не подписвай нищо, щото може да ти набута документи, че ти е  изплатил майчинството. НЗОК няма да ти помогне  Peace Нямаш нужда от тлъсти познати, по мое мнение

# 2
 • Мнения: 248
Възможно е да не ти е плащал осигуровки или пък да има някакви други задължения към НОИ, а ако дължи дори 1 лев - няма право да тегли никакви пари, докато не си плати дълговете. И моето майчинство го бавиха поради такава причина. НЗОК няма никаква връзка в случая. Мога да те посъветвам като начало да си провериш осигуровките в НОИ - през сайта им. Също така, ако можеш, провери дали фирмата има задължения към НОИ - тогава ще ти стане ясна и причината, поради която не ти изплащат майчинството - дали е заради дългове или пък ти теглят парите и ги ползват.
Документи не подписвай никакви. Инспекцията по труда - само в краен случай, да не развалиш работата, че иначе няма откъде да си получаваш майчинството.
Успех!

# 3
 • Остров Приятелство
 • Мнения: 643
Ако аз му се обадя, направо ще го попитам какво става и какво прави, но ще трябва да се скарам със съпруга си, а не ми се иска.Мъжа ми, се е оставил на течението по този въпрос, а пък аз искам да си взема каквото мога.Все пак ми се полага, нали?!Без туй ме накараха предишните ми работодатели да подпиша документ за доброволно напускане/не разисквайте тази тема моля Ви се, няма смисъл/, ами и сега и нищо Cry

В НОИ ми вървят здравните, гледах в сайта, а за осигуровките не мога да влезна/нещо не мога да се оправя/как мога да разваля работата, като отношения м/у нас, или..../ как мога да му проверя неговите неща, имам му Булстата, той вършили ми работа?
А всъщност, какво трябва да проверя, здравните или осигуровките - осигуровките, нали?А добре де, защо ми вървят здравните?

# 4
 • СОФИЯ
 • Мнения: 10
Имах същия случай................Ще обясня.Счетоводител съм.
Една майка не беше си получавала майчинството почти 2г.-ела уте,обади се др. седмица,в команд. съм и т. н. оправдания от страна на управителя.Съответно той не беше внасял осигуровки за този период.Принципът е :внасят се осиг. вн. за ДОО ,следователно могат да се теглят обезщетения за отгл. на дете,болнични и др.Съответно ако няма вноски ,няма право и на теглене на суми за майчинство.НЗОК е съвсем друга история.
Та какво направи тази майка-отиде на 10-я етаж в НОИ и подаде ЖАЛБА,описа случая в свободен текс,(БУЛСТАТЪТ ще свърши работа),показа копие на тр.книжка,акт за р. на детето.
Резултатът:моментална ревизия,която завърши с акт за фирмата и ИЗПЛАЩАНЕ на дължимата сума от работодателя на майката в присъствието на ревизора.
Но отношенията с този човек.................. финито.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 4 819
Чудесно. Точно тъй се прави, съгласен.  Peace
Щом ви е близък, а все отлага и не намира време да обясни защо не изпълнява задълженията си, първо му обясни какво го чака и след това по гореописания ред. Аз бих постъпила тъй.

# 6
 • София
 • Мнения: 15 466
Министерството на труда и социалните грижи (приема сигнали, включително и анонимни, срещу некоректни работодатели. Таксата е 18 стотинки на минута без ДДС)
телефон: 0 900 32 111

# 7
 • Му Кинд Оф Плаце
 • Мнения: 4 033
А всъщност, какво трябва да проверя, здравните или осигуровките - осигуровките, нали?А добре де, защо ми вървят здравните?
За фирма не съм пробвала как става на сайта, но твоите начислени и внесени осигуровки можеш да провериш на сайта на НОИ като си погледнеш осигурителния № от писмото за внесени осигуровки, което НОИ би трябвало да ти праща на адрес всяка година.
Здравните пак на сайта можеш да провериш, но само с ЕГН.

Само че, по мое мнение, теб не трябва да те интересува причината, поради която не са ти плащали майчинските, а единствено фактът, че не са ти ги плащали.  Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт