Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Кебекуйка
 • Мнения: 3 932
Питам, защото тук е голям проблем записването при педиатър из частните клиники, чака се с месеци, нама места, искат препоръки...ужас и половина. Ние така и още не сме записали малкия никъде, дай боже да не се налага  Praynig
Как е положението из другите вилаети по света и у "нас"  newsm78
10х предварително.

# 1
 • New Zealand
 • Мнения: 5 183
Аз ли4но предпо4итам един и същ лекар да го "следи". Когато дойдох да живея тук, не съм си търсила лекар, но и не ми е трябвал. В момента, в който забременях, потърсих и се записах при такъв, който се занимава с бременни и деца. Той ми следи бременността. Той ме изражда. Той познава Томи още откакто беше в корема ми. Впоследствие, малко след първия РД на Томи, се преместихме в по-добър квартал, аз не шофирах, стана сложно ... Намерих си една жена, която ми е наблизо, а и съм доволна от нея. Сега предпо4итам все при нея да го водя, но 4есто сме ходили и в Спешното, особено ве4ер и през уикенда То тогава /особено ве4ер/ вси4ко изглежда много страшно! Миналата седмица бях в понеделник при една лекарка, колежка на нашата в същия медицински център, защото нашата не беше на смяна, а детето беше с болки и повръщане. Вторник ве4ер - в спешното. Сряда ве4ер - пак. В 4етвъртък - при ли4ната най-накрая ... Общо взето, където и да ходя, искам и тя да си го види, когато това е възможно. На нея и се изпраща справка за вси4ките ни посещения, където и да сме ходили ... Тя е наясно с вси4ки болежки и цялостното физи4еско състояние на детето, откак го пое - преди 2,5 години.

# 2
 • спретната къщурка край селО Сливен
 • Мнения: 7 430
Иве, ВИки е записан в болницата, в която раждах, но няма личен педиатър - винаги го преглеждат различни лекари, както и мед. сестри Tired Абе за сега не мога да се оплача, но пък с Мишо като се обаждахме - все свободни часове няма и сега детенцето ми няма запазена дата, а скоро ще ходим в СелесЕ за да му направят ваксина..Една зла жена е на рецепцията там и не иска и не иска да ми даде час ooooh!

И аз така казвам - дано не се налага Praynig

# 3
 • Scotland
 • Мнения: 1 860
 Има си записан личен лекар, но ако се налага отивам при първият свободен. Дали в спешното или е поликлиниката няма значение. Дори предпочитам да е в спешното, защото за личната трябва час и ала бала. Сякаш знам кога ще е болно детето ми.  ooooh!

# 4
 • Of the present and into the future
 • Мнения: 826
Имаме си ли4ен лекар.Всъщност той е в групова практика с още 4-ма,така 4е когато го няма ни преглежда някой от другите.
Офиса е отворен от 9 до 20,след това има дежурен лекар през нощта,който е на повикване.
Винаги мога да запиша 4ас за същия ден.
Ако ни се наложи да посетим ЕР,уведомяваме сестрата и тя праща нашият педиатър на място.

# 5
 • germany
 • Мнения: 464
Има си личен лекар, но чакането за час при него е дълго(като цяло клиниката към, която сме е пълен абсурд, но неможем да я сменим), затова ходим в спешното като е спешно......Така в нашата клиника не обърнаха внимание на дъшеря ми, която имаше 40С 2 дена и оп в спешното, веднага я приеха в болница и я сложиха на антибиотици. В това отношение мразя американски доктори и болници. Никога не вземат кръв или урина, само те мерят и питат глупостси #Cussing out

# 6
 • Мнения: 9 118
При нас обикновено детето трябва да има личен лекар - бил той педиатър или домашния лекар на семейството.  Държат да го познава от бебе, как се развива, какви са му проблемите и тн. Не съм имала проблем за час - когато звънна, ми казват ела еди-кога си (обикновено същия ден) и не се чака повече от час (поне не ми се случвало на мен). Ако не си доволна - просто намираш друг, който удовлетворява изискванията ти като майка и готово.

# 7
 • VLC/SP
 • Мнения: 3 098
ДъЩеря ми си има педиатър,но я водя там само за ваксинации и контролни прегледи.Ако е болна и искам да й се обърне внимание,просто не е там мястото.За тях вси4ко е вирус,ако евентуално пуснат кръв и урина,то резултатите идват след 10 дни,когато ве4е нямаш нужда от тях.Не са добри диагностици,за разли4ни заболявания изписват едно и съЩо.
Така 4е-я лекувам аз,а при съмнение я водя в спешното.

# 8
 • Italia
 • Мнения: 4 492
И моята дъЩеря я водя при наШата педиатърка и засега съм доволна. Тя я познава и за момента я лекува добре. До Бърза помоЩ ходим ако е ве4ер или се слу4и неЩо в събота или неделя или по празниците.  Peace

# 9
 • Мunich
 • Мнения: 1 173
И моето дете си има личен педиатър. Той е в частна практика с още 4, така че всички я следят из късо. Peace
Най съм спокойна обаче, че винаги мога да намеря единия от тях в клиниката, където раждах, защото постоянно някой от тях е на смяна. И в 2 през ноща съм звъняла там. Да не говорим, че преди това звънях на Бърза Помощ и от там ми казаха, че ако евентуално не мога да стигна до спешното, могли да ми пратят кола, ама щяла съм да почакам. Shocked #Crazy

# 10
 • Le 78
 • Мнения: 1 194
Дъщеря ми има педиатър в частен кабинет , ходим за контролни преглеи, ваксини. Можем бързо да вземем час за остри състояния-на същия ден или най-късно за другия, но педиатърът не е на линия 24 часа, не ходи по домовете, не работи през уикенда. Ако се наложи в такива моменти се ходи в Бърза помощ. Тук няма система за следене от педиатър в болница. Има един тип "здравни служби", където могат да се правят безплатни ваксинации и контролни прегледи, но само за здрави деца-ако е болно детето-в Бърза помощ в някоя болница!

# 11
 • На пода
 • Мнения: 4 399
Имаме си педиатър. Всъщност в момента е педиатърка.  Wink При нея ходим за редовните консултации, ваксини, рутинните неща които не са спешни. В Австрия се ходи в спешното отделение само ако е почивен ден. И разбира се ако има нещо много сериозно с което педиатърът не може да се справи или няма съответната апаратура, също дава направление за болница. Беба съм я водила 2 пъти в болница: единият защото мислех че има разтройство, а беше на 6 седмици и се случи събота вечер. За вторият получих направление защото трябваше да и направят специален тест на ушите и педиатрите нямат такава апаратура.

# 12
 • Мнения: 9 118
Забравих да спомена как е при нас в спешните случаи - в извънработно време и през уикенда.. Има си винаги дежурен педиатър, ако не знаете кой е той, звъните на този на децата, на секретаря има оставено съобщение с телефона на дежурния. Звъните на дежурния, ако проблема е сериозен - идва да прегледа детето, ако не - съветва какво точно да се направи. Това става, ако е вечер късно или през нощта. През деня (събота и неделя) кабинета на дежурния е отворен и приема всички, които са се обадили. Може да се иде направо в детската клиника (няка да ви върнат), особено ако е през нощта.

# 13
 • USA, New Jersey
 • Мнения: 404
И Деси си има педиатър, всъщност 3-ма защото са в група.  От скоро е там, преди това беше при други.  Сегашния и педиатър е бил педиатър на мъжа ми и е много сладък.  Само веднъж е ходила досега, кашляше лошо и ни дадоха час за 9:10 сутринта, а Жоро в 9:20 ми каза че са на път за радиологията за снимка.  След това лично лекарят се обади да провери как е малката "лейди."  Да, понякога е трудно да убедиш лекар тук че може би не е просто вирус и обикновено ако само ден-два детето е било с температура това казват.  Не искат да дават антибиотици за щяло и нещяло и това е добре.  Но пък ако водила Деси с няколкодневна историъа на температура и кашлица и веднага се пуснаха всички изследвания, снимка на бели дробове и т.н които излизат до 1-2 часа и се отнасят сериозно.  Най ме дразни когато звънна в бърза помощ и кажа, че тя е с много висока температура и те ми кажат "Не можем да ви дадем медицински съвет, ако искате елате."  А аз ги питам да водя ли детето, а те ами ако съм искала Shocked

# 14
 • на кея до телевизионната кула
 • Мнения: 2 093
Ние имаме педиатар, взе ми време да го открия и сега сам много доволна, че един лекар се грижи за Криси. На мен ми бяха казали, че като раждаш може да питаш педиатара в болницата да ти е лекар, но това разбира се е много касно за теб сега. Сащо, тук в Торонто, много често семеен лекар се грижи за децата, така че ако имаш такав, или си намериш един, може да го питаш дали ще вземе сина ти. Но не се учудвам че имаш проблем, защото дори тук в такав голям град е трудно и се надяваш че някои познат ще те опити кам лекар. Един савет, ако имате паблик нурсес , защо не ги питаш дали те не могат да те насочат кам лекар, поне тук знам че така може да се намери лекар.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт