Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте сигурно вече е имало подобна тема, но да попитам.
Но все ми се струва че като си плащаш осигуровките не трябва да има такси та това си е чист рекет. newsm78 newsm78 newsm78

# 1
 • Мнения: 4 966
Ааааа, чакай. Таксите никой не те кара да ги плащаш.
Здравноосигурените лица имат право на безплатно лечение - в случая раждане. Плащаш съответните такси, ако искаш някакви екстри, а за това си решаваш ти.
 Peace

# 2
 • София
 • Мнения: 2 967
Аз платих и си заслужаваше всяка стотинка. Не съм си и помислила да пестя от подобно нещо. Не съм раждала в Св. София, но ако въпросът ти е принципен- така мисля аз.

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 723
Платих ги тия 500лв за избор на лекар. Предполагам, че всички лекари там са добри , но аз не исках да рискувам.

# 4
 • UK/София
 • Мнения: 7 670
За голямо съжаление отношението е коренно различно към тези които са платили.

# 5
 • Мнения: 816
Според мен не си заслужава. Отношението към мен и жените в стаята преди и след раждането на бебето ми беше на ниво. Всички бяха много любезни, мили и отзивчиви ( дали пък не е само защото съм мед. персонал и аз, не знам newsm78), но си мисля, че не се заслужава, освен ако не държиш все пак на определен лекар.

# 6
 • Мнения: 4 622
Зависи. Ако държиш на определен лекар и екип да. Аз си платих и смятам, че зи заслужаваше, но не мисля, че отношението е по-различно към тези които не са платили за избор на екип.

# 7
 • Мнения: 816
За голямо съжаление отношението е коренно различно към тези които са платили.


Не е така. Отношението на лекаря - да може и да е различно, но на останалия мед. персонал - не е. Па дори може и да е в отрицателна насока. Защото персонала, който гледа бебетата или теб след раждането изобщо не вижда нищо от тези 500лв. Те са само за в родилна зала. Аз там престоях точно половин час и имах вземане -даване само с една акушерка, която я хванах да ми помага при напъните. Тя искаше да си върши друга работа, ама аз като й хванах ръката и не я пуснах повече. Нито ми се озъби, нито пък ми се усмихна, но мен това изобщо не ме вълнуваше. Трябваше ми само физическата й помощ.
Така че пак казвам, че не си заслужават тези 500лв. ако ще се дават само заради едното отношение.

# 8
 • Мнения: 6 154
Ако ще плащаш за нещо, по-добре да е за ВИП стая  Wink

# 9
 • София
 • Мнения: 1 937
Платих си за избор на лекар и за ВИП стая. Всяка една стотинка си заслужаваше! Следващия път и двойна да е цената пак ще си платя. Слизах да се цедя на електрическата помпа в нормалното отделение и видях какво е отношението на акушерките към родилките. Не, благодаря! А лекаря ми заслужава да го позлатя, а не мижавата част от 500-те лева, която получава.

# 10
 • Мнения: 35 201
Никога не бих платила толкова пари. Отидох в болницата, разгледах я, говорих с лекари и акушерки и не се върнах повече. Останах с много лошо впечатение.

# 11
 • Мнения: 2 309
платих ги и съм адски доволна от лекаря си , отношението към неплатилите беше доста по-сурово, на мен лично ми пука как се държат с мен в такъв важен момент от живота ми, ако на теб ти е все едно - не ги плащай.

# 12
 • Мнения: 346
Платих си и съм безкрайно доволна. Първо заради конкретен лекар, който исках да ме изражда и второ заради отношението. Моите наблюдения са, че разлика в отношението има. За компетентността на лекарите не мога да кажа, но точно в този момент жената има нужда от внимание и топла дума, от усещането, че е в сигурни ръце. На останалите жени крещяха, грижите бяха доста формални, на мен лекарят ми ми държеше ръката и беше нон стоп до мен.

# 13
 • Мнения: 4 966
Понеже не ми се занимава да си копирам стари мнения, ето линк към една тема, в която съм писала по-подробно (имам няколко коментара):
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98458.0;all
Всъщност, на търсачката излизат доста теми за болницата.
Всичко обаче е абсолютно индивидуално и субективно.
Решението трябва да е твое, а не повлияно от чуждо мнение.
Успех.

# 14
 • Мнения: 2 424
Не си заслужава, защото отношението е едно и също, т.е. лошо. Сестра ми ражда там и си плати, обаче само лекарят е знаел. Акушерките не са знаели, че си е платила и са се държали ужасно. Оставили са я да се гърчи от болка в коридора и когато е издавала звуци от болка са и казвали "Стига си викала, МА!" Сестра ми се оплакала на лекаря и акушерката и се извинила с думите "Не знаех, че си си платила, че да не ти викам, що не каза". Та ако ще плащаш, може би трябва да се постараеш всички да разберат, най-добре и табелка да си окачиш  Stop

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт