Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 юли 2006, 11:56 ч.

Мазнина за пържене

  • 2 151
  • 11
  •   1
Отговори
  • Все някъде
  • Мнения: 599
Има ли някой повече информация от мен кои мазнини бяха подходящи за пържене? Далечните ми спомени от лекциите по Хигиена на храненето ми говорят, че са палмовата и царевичното олио. Но палмовата мазнина е доста вредна заради наситените мазнини... Вие с какво пържите? Макар да съм привърженик на здравословното хранене, понякога ми се хапват такива вредности...

# 1
  • Германия
  • Мнения: 899
С олио, масло и зехтин за пържене. За мен няма "полезно" пържене...но най-добре ми се струва с масло  Thinking

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 11 848
С олио, масло и зехтин .... За мен няма "полезно" пържене...
ППВД! Само дето предпочитам олиото пред маслото, защото маслото бързо загаря.

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Зехтина изгаря при най-висока температура, за това е най-подходящ за пържене.
До колкото знам най-вредно е със слънчогледово, после соево и накрая царевично, това е по температура на изгаряне.
Маслото не ми допада, защото изгаря много бързо и мирише лошо.

# 4
  • София
  • Мнения: 10 861
Добре момичета, а кой зехтин да се купува за пържене, все пак Екстра Върджин е доста скъп.
Може би чист зехтин, как мислите?

# 5
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Добре момичета, а кой зехтин да се купува за пържене, все пак Екстра Върджин е доста скъп.
Може би чист зехтин, как мислите?

Може да се използва всякакъв Wink.

# 6
  • София
  • Мнения: 399
Вивиан, преди няколко дни видях в Била или ХИТ (не помня къде точно, че все бързам) зехтин за пържене. Значи, с такъв трябва да се пържи. Не знам какво му е специалното, но след като го има, добре е да се ползва. Но си мисля, че излиза скъпичко.

# 7
  • Мнения: 7 613
Доколкото знам за пържене са добри рафинираните масла......и слънчогледовото не е лошо  Wink

# 8
  • Все някъде
  • Мнения: 599
Доколкото знам за пържене са добри рафинираните масла......и слънчогледовото не е лошо  Wink
Специално слънчогледовото става канцерогенно при загряване, пак според Хигиената   newsm78 Аз ползвам нерафинирано слънчогледово само за сурова консумация...

Не знаех, че продават зехтин за пържене, сигурно това е добър вариант, ще взема да купя  Peace

# 9
# 10
  • Все някъде
  • Мнения: 599
Тенкю, secretgarden, точна kакто винаги   bouquet
Долу-горе съм улучила, пържа с рафинирано царевично, но от авокадо май не се намира по нашите земи...

# 11
  • София
  • Мнения: 10 861
Аз напоследък доста съм се закахърила за това пържене. Притеснява ме промяната в състава на маслата при загряването.
Дали бихте извадили от статията най-препоръчните масла за пържене, че анг. не разбирам Embarassed

Детелина благодаря ти за инфото за зехтина за пържене. Ще го погледна.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт