Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Все някъде

Мнения: 599
Има ли някой повече информация от мен кои мазнини бяха подходящи за пържене? Далечните ми спомени от лекциите по Хигиена на храненето ми говорят, че са палмовата и царевичното олио. Но палмовата мазнина е доста вредна заради наситените мазнини... Вие с какво пържите? Макар да съм привърженик на здравословното хранене, понякога ми се хапват такива вредности...
Цитирай

Германия

Мнения: 899
С олио, масло и зехтин за пържене. За мен няма "полезно" пържене...но най-добре ми се струва с масло  Thinking
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
С олио, масло и зехтин .... За мен няма "полезно" пържене...
ППВД! Само дето предпочитам олиото пред маслото, защото маслото бързо загаря.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Зехтина изгаря при най-висока температура, за това е най-подходящ за пържене.
До колкото знам най-вредно е със слънчогледово, после соево и накрая царевично, това е по температура на изгаряне.
Маслото не ми допада, защото изгаря много бързо и мирише лошо.
Цитирай

София

Мнения: 10 658
Добре момичета, а кой зехтин да се купува за пържене, все пак Екстра Върджин е доста скъп.
Може би чист зехтин, как мислите?
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Добре момичета, а кой зехтин да се купува за пържене, все пак Екстра Върджин е доста скъп.
Може би чист зехтин, как мислите?

Може да се използва всякакъв Wink.
Цитирай

София

Мнения: 399
Вивиан, преди няколко дни видях в Била или ХИТ (не помня къде точно, че все бързам) зехтин за пържене. Значи, с такъв трябва да се пържи. Не знам какво му е специалното, но след като го има, добре е да се ползва. Но си мисля, че излиза скъпичко.
Цитирай


Мнения: 6 026
Доколкото знам за пържене са добри рафинираните масла......и слънчогледовото не е лошо  Wink
Цитирай

Все някъде

Мнения: 599
Доколкото знам за пържене са добри рафинираните масла......и слънчогледовото не е лошо  Wink
Специално слънчогледовото става канцерогенно при загряване, пак според Хигиената   newsm78 Аз ползвам нерафинирано слънчогледово само за сурова консумация...

Не знаех, че продават зехтин за пържене, сигурно това е добър вариант, ще взема да купя  Peace
Цитирай


Мнения: 6 026
http://www.care2.com/channels/solutions/guides/143
Цитирай

Все някъде

Мнения: 599
Тенкю, secretgarden, точна kакто винаги   bouquet
Долу-горе съм улучила, пържа с рафинирано царевично, но от авокадо май не се намира по нашите земи...
Цитирай

София

Мнения: 10 658
Аз напоследък доста съм се закахърила за това пържене. Притеснява ме промяната в състава на маслата при загряването.
Дали бихте извадили от статията най-препоръчните масла за пържене, че анг. не разбирам Embarassed

Детелина благодаря ти за инфото за зехтина за пържене. Ще го погледна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.