Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 547
Уважаеми кърмещи и подкрепящи кърменето от София,

Както знаете, или не знаете (съвсем не е задължително да знаете) в събота плакатите, отпечатани за ССК кампанията за София ще бъдат готови в събота (защото печатаме във Варна) и в понеделник ще пристигнат в столицата по куриер или по друг начин. Плакатите са предназначени да бъдат поставени в стаите на родилните отделения на болниците в София, акредитирани по програмата "Болници, приятели на бебето". Давам тези разяснения само защото и аз знам само толкова. Въпросите ми са: има ли разрешение от шефовете на болници, респ. от шефовете на родилни отделения тези плакати да бъдат поставени в стаите? Ако има такова разрешение, то в кои болници ще се поставят плакатите. Питам също колко плаката ще са необходими и кой ще ги поставя. Тук е мястото да кажа, че аз събрах сумата, необходима за отпечатването на плакатите от приятели, подкрепящи кърменето. Затова много ме вълнува тяхната съдба. Също много се вълнувам и настоявам информацията, която дават, да достигне до току що родилите момичета. Защото те имат страхотна нужда от нея. За да кърмят бебетата си максимално дълго. Или изобщо да кърмят.

Предполагам, че всички са много ангажирани с останалите прояви в тазгодишната кампания, но, моля да ми дадете яснота по поставените въпроси.

Благодаря!

# 1
 • Айтос
 • Мнения: 4 242
Смърфи а знае ли се поне кои са болниците "Приятели на бебето!"?

# 2
 • София
 • Мнения: 4 381
До колкото знам за София тези болници са - Майчин дом, Св.София и 2-ра градска.

# 3
 • Стара Загора
 • Мнения: 3 808
От тях май само 2-ра градска е акредитирана, а другите работят по програмата...

# 4
# 5
 • София
 • Мнения: 1 547
Хубаво. Всичко това е хубаво. Можем да разберем кои са тези болници. Въпросът ми е друг. Доколкото знам, активистите за София, с помощта на "Заедно с децата" трябваше да разговарят предварително с шефовете на отделения за разрешение за плакатите. Вие как си представяте акцията? Събираме се няколко майки, въоръжаваме се с тиксо и търпение и тръгваме да обясняваме кои сме и за какво се борим. Кой ще ни пусне в родилните отделения? Във 2ра градска изобщо не пускат външни хора в отделението - как ще се лепят плакати там? От опит знам, че така не се правят нещата.
Някой не е ли направил някакви предварителни уговорки? Хедра, Емем? Останалите Ла Лече в София?

# 6
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 392
Няма да е много просто.
Хубаво е да имате познат лекар и той да поеме ангажимента.
И за родилните домове е по-важно да има брошурки с полезно инфо, дето да се раздават... а плаката е само с възпитателна цел.

# 7
 • Мнения: 6 142
Няма да е много просто.
Хубаво е да имате познат лекар и той да поеме ангажимента.
И за родилните домове е по-важно да има брошурки с полезно инфо, дето да се раздават... а плаката е само с възпитателна цел.
Firebird, става дума за два материала, които имат томно информативен характер и които усровно нарчаме плакати заради размера им - А3. Едното е с инфо за правилното поставяне на гърдата, а дугото - т.нар. табличка на Пупон, но на български. Сега не мога да ти намеря линковете, но ги има пускани по др. теми

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт