Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Силистра

Мнения: 618
Ще имам гости тази вечер и искам да изпека едно агнешко бутче.Дайте ми идеи как да го приготва -МОЛЯ ВИ!!! Blush
Цитирай


Мнения: 4 743
Ако ще е цяло, направи разрезчета малки с ножа и мушни в цях бекон, някоя скилидка чесън и подправки за агнешко, каквито обичате. Аз слагам розмарин и чубрица. Без това шпиковане също може, но придава по-хубав аромат. След това направи някаква марината и го сложи в нея за 2-3 часа, като на 15-на минути го обръщаш, да се намокри отвсякъде.  Марината  може: вино или бира, малко твърд алкохол, сок на 1 лимон, соев сос, може и горчица, черен пипер, може и мляко, подправки пак, сол и ако обичаш - подслади с мед.

След това слагаш в тава, завиваш плътно с фолио, а ако имаш такава с капак - вътре и печеш, като в момента в който заври вътре, намаляваш на около 180* и го оставяш за 1.5-2 часа.  Ако искаш сложи вътре в таввата маринатата, ако искаш чисто - 200-300мл вода

Ако ще е на порции, прескачаш първата част със шпиковането и продължаваш нататък   Laughing Laughing
Цитирай

София

Мнения: 10 655
В къщи обичаме чистият аромат на агнешкото бутче /когато е печено/.
Аз го приготвям така:
Осолявам го на вкус, слагам го в голяма тава, намазвам го добре с масло или маргарин, завивам отвсякъде с фолио, а отдолу сипвам бира. По време на печенето следи дали ти е извряла течността, ако изври - добави.
Печа го 2 - 2,5 ч. на 180 градуса.
Цитирай


Мнения: 2 427
Бутчето,краве масло,два три лука (разрязани на четвъртина се пускат в тавата за аромат,могат да се ползват и като гарнитура след това),черен пипер,дафинов лист,евентуално няколко кръгчета морков.Сол.Завиваш с фолио много добре,така че да няма от къде да излезе въздух,печеш във фурна.Като се е опекло добре,вадиш тавата махаш фолиото,с помощта на една лъжица заливаш с горещата мазнина от тавата месото и пак мяташ във фурната докато се запече до златисто кафяво.Можеш да сервирш в компанията на картофи соте и на задушен лозов лист (приготвен както се приготвя задушения спанак),както и на изпечените златисти четвъртинки лук.За това  блюдце питието е добре охладено бяло вино.Сухо.
Препечени филии хляб.
Цитирай

София

Мнения: 10 655
За първи път чувам за задушен лозов лист newsm78 Интересно звучи за гарнитура. Би ли споделила какво представлява и как се прави?
Цитирай

Силистра

Мнения: 618
Много ви благодаря за идеите утре ще ви кажа какво съм сътворила. Peace
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
От години агнешко, ярешко и всякакво друго месо пека в ел. тенджера, защото месото става сочно и както се казва като мозък. Пък и още две ползи  Naughty - не се хаби толкова ток и не се вдига много градуса в кухнята, защото тенджерата може да се изнесе на терасата. Самичко се готви, само 2-3 пъти го обръщам, хем го преглеждам за готовност  chef
Цитирай


Мнения: 2 427
Ми как- наклъцквам лозовия лист на дребно и му слагам маалко черно пиперче,олио,солчица,една щипчица чубричка,една две капки лимон и го задушавам в тиган с една кафена чаша вода.Гледам да поддържам водичката докато се свари лозовия лист,иначе ще се запържи.След като се е сварил гледам да останат няколко лъжици м зеленакаво воднисто сосче с което да залея основата на чинията или по точно да я накапя(на петна и капки).След това подреждам картофките сотè,златистите лукчета,месцето от бутчето и лозовия лист на купчинки в чинията.Бордовете могат да се ръснат и със ситно нарязан майданоз.И толкова.
А за да има повече хармония между различните гарнитури,задушавам картофите соте със копър.Мног се врзва с лозовия лист и агнешкото.
Цитирай

София

Мнения: 10 655
Мерси  bouquet amymommy !!!
Ще го пробвам с агнешко!
Цитирай


Мнения: 2 427
Оки,после да кажеш как е Wink
Цитирай


Мнения: 1 045
Само и аз да добавя, преди време готвих агне за първи път и стана разкошно: Агнето се шпикова с чесън, намазва с масло, поръсва се със сол и черен пипер. Изсипва му се към 1 литър, може и повече, мляко. Слага се в загряна фурна, и се пече на силен огън около 10 мин. след това се намалява температурата (аз на 150 и после на 180) и се пече няколко часа (в моя случай към 1.5), като преди това сте сложили домакинско фолио в/у тавата.
Цитирай

Силистра

Мнения: 618
Обещах да ви кажа каво сътворих .Взехот вашите идеи и малко фънтазия и стана разкош.Първо оставих месото да постои няколко часа намазано със соев сос и черен пипер, после го набодах с чесънчета и го намазах със малко горчица и мазнина.Покраи кокала леко го срязах и направих нещо като джоб които напълних с гъби, кашкавал, молков и подправки .Завих го с фолио и го пеках около 1,5 ч.Стана много вкусно. Peace
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
И аз шпековам с морков, чесън, бекон, намазвам с брашно сол, чер пипер. Слагам бира в тавичката, лук , дйоджен, увивам с фолио и пека Hug
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
И аз шпековам с морков, чесън, бекон, намазвам с брашно сол, чер пипер. Слагам бира в тавичката, лук , дйоджен, увивам с фолио и пека Hug


Извини ме за брашното 35, но исках да кажа чеснов прах hahaha пък това брашно какво общо има? #Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.