Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 009
Имаме доста зрял бял боб и ми се иска да приготвя нещо по-завъртяно, а не обикновена манджа. Споделете някоя идея, моля!
Цитирай

София

Мнения: 1 741
ами направи печено пиле, или пилешки бутчета с гарнитура печен боб Peace
Цитирай

Добрич

Мнения: 1 117
Салата от варен зрял боб - подправена с лук , оцет , сол и олио
Служи и като гарнитура
Цитирай


Мнения: 4 748
Скумрия Ропотамо с бял боб
Цитирай

София

Мнения: 10 658
Пиянчин боб по неврокопски

Рецептата е на една мадама, която е шефка на БТВ новините, в момента не се сещам името й.
Страхотен боб, лесен и невероятно вкусен /ако имаш смилянски боб, от кафявия едрия - става номер едно/

Боб, сварен
няколко глави лук
1 с.л червен пипер
1 с.л брашно
1/2 ч.ч олио
черен пипер
джоджен
може да добавиш и подправки за боб, каквито харесвате

Боба /сварен/ се изсипва в тавичка за печене. Разбърква се с подправките /джоджен и черен пипер/. Отгоре се нареждат нарязани филии лук /не кръгчета, а филии/.

Запръжка:
В сгорещеното олио запържваме брашното, махаме от котлона и добавяме червеният пипер.

Сместа се излива върху боба и лука, навсякъде.
Запича се на 220 до златисто.

Тогава в предаването на Звездев, жената каза, че този боб бил толкова вкусен и много ракия изпивал, затова се казва пиянчин. Действително - невероятна рецепта.
Препоръчвам ти я горещо!
Цитирай


Мнения: 2 427
Ми боб може да се сготви и с пушени гърди...пушено пиле...moje da se pribavi v boba pechena nadenica.
А иначе ако нямаш в предвид само на яхния,аз правя много сполучлива салата от зрял боб ,която всички умрат да ядат.(всички които обичат риба)
Значи към сварения боб се добавя лук нарязан на финно,олио,сол и една консерва риба тон.Най добре е да е Рио Маре че им е най-хубав тона,но ако нямаш тази марка под ръка,става и с друга.
Ако имаш желание можеш да сложиш и малки квадратчета от пресен домат за "цвят"
Другото което ми идва наум е "паста с боб",много разпространена рецепта в Сицилия:
Сварен боб,
кайма или наденица
олио,за предпочитане зехтин(ако няма не е болка за умиране)
чашка бяло вино
чашка доматен сос
лук на вкус
една скилидка чесън
люто чушле
щипка розмарин
щипка риган
едно дафиново листо
Босилек ,стрит сух или свеж,на вкус.
Всичко това се пасира с пасатора.В така готовия сос се пускат парченца наденица нарязани на кръгчета или раздробената кайма.Вари се ,докато месото е готово-някъде около 30 минути от завирането на сместа.След като е готово се изсипва върху спагети,макарони и тем подобни пасти,каквито вие предпочитате по форма.
Цитирай


Мнения: 1 009
Благодаря ви!  bouquet smile3525  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.