Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 юли 2006, 14:52 ч.

ШЕСТВИЕТО ВЪВ ВАРНА , ЗАПОВЯДАЙТЕ МОЛЯ

 • 376
 • 4
 •   1
Отговори
 • sofia
 • Мнения: 2 534
Това като подарък към майките във Врана
Те ще допълнят точната информация
Елате , чакаме ви , и аз ще съм там , и аз ще говоря  Mr. Green ( шегичка)
Хайде Иви , пиши

# 1
 • София
 • Мнения: 4 474
Кога? Къде? За какво? Rolling Eyes

# 2
 • Мнения: 3 595
Момичета ще се радваме да ни подкрепите и да дойдете на инициативите, които подготвяме във Варна, независимо дали кърмите, ще кърмите или никога не сте кърмили. Вземете и ваши приятели и/или роднини. Ето я и програмата:

Световна седмица на кърменето 1-7 август 2006

Световната седмица на кърменето се провежда от 1 до 7 август и отбелязва подписването на Декларацията “Иноченти” за защита, насърчаване и подкрепа на кърменето. Декларацията е приета през 1990 г. от участниците в специална среща на СЗО и УНИЦЕФ. Документът изрежда предимствата на кърменето и очертава цели на глобално и национално ниво.

Събитията за отбелязване на Световната седмица на кърменето във Варна се провеждат по инициатива на лактивистките от най-големия в България портал за родители www.bg-mamma.com. Тази година те ще бъдат следните:

01.08.06, 11.00 часа в двора на АГ болница – “Супергерои в подкрепа на кърменето”.
Необходимо ли е да си Супермен, Зоро или приказна фея, за да успееш да кърмиш едно бебе? – Не, но в нашите условия това определено помага. Нужни са ти суперсили и тайни оръжия, за да се справиш с проблемите, породени от неправилните и остарели практики в повечето родилни домове.
Опитните кърмачки, които са преодолели повечето от тези проблеми, настояват, че кърменето не бива да изисква героизъм и че на всяка майка и нейното бебе трябва да се дава добър шанс да изживеят тази приказка.

05.08.  - 11.00ч.  Световен поход в подкрепа на  кърменето от площад “Независимост” до входа на Морската градина
Каним ви да се присъедините към нас, за да вземем участие в този поход (World Walk for Breastfeeding), организиран ежегодно по цял свят, с който да покажем, че кърменето е наистина важно за нас и децата ни. Всички, които подкрепят кърменето, са добре дошли – поканете роднини, приятели и познати!
Ще имате възможност да поставите своя подпис под отворено писмо от кърмещи майки и съмишленици в цялата страна, призоваващо българските институции най-сетне да окажат истинска подкрепа и да насърчат желанието на майките да кърмят бебетата си. В писмото се приканва Министерството на Здравеопазването да се ангажира с повсеместно запознаване на всички педиатри и семейни лекари с Националния План за Действие “Храни и Хранене 2005-2010” (http://www.mh.government.bg/stat.php?id=1222). Целта е да се актуализира подходът им по въпросите на кърменето и детското хранене, както и да започнат да се прилагат на практика различните международни документи за подкрепа и насърчаване на кърменето, под които България се е подписала наред с много други държави по света.

Варненските лактивистки ще посетят и училищата за бъдещи родители в АГ болница и Окръжна болница, както и женската консултация на клиника “Майчин дом”, за да споделят с бъдещите майки опита и личните си преживявания в областта на кърменето, да отговорят на техни въпроси и да разпространят печатни материали с ценни практически съвети. Всички интересуващи се бъдещи и настоящи родители са добре дошли на тези срещи, които ще се състоят в следните дни и часове:

31.07. - 17.00ч.    МБАЛ ”Св. Анна”(Окр.болница), „Училище за бъдещи родители”, в Спешния център,
02.08. - 15.00ч.  АГ болница - „Училище за бременни”, на първия етаж.
03.08. - 10.00ч. “Майчин дом” -  ще ви очакваме до обяд в кафето на клиниката.

Международен кодекс за разпространение на заместители на майчиното мляко
Фокусът на тазгодишната Световна седмица на кърменето е Международният кодекс за разпространение на заместители на майчиното мляко, който отбелязва 25 години от своето приемане. Кодексът е международна публична здравна препоръка, целяща на жените да се дават чисти факти по отношение на храненето на техните бебета, без агресивни послания от рекламата на адаптирани млека, така че те да могат да вземат информирани решения за храненето. Въз основа на Кодекса отделните държави приемат свое национално законодателство в тази област.

Знаете ли, че в България съществуват законови разпоредби, които поставят следните ограничения върху рекламата на заместители на майчиното мляко:
•   Забранена е всяка форма на реклама на храните за кърмачета до 4 - 6 месеца на местата за продажба на тези храни на крайния потребител.
•   Забранено е използването върху етикетите на храните за кърмачета до 4 - 6 месеца на изображения на бебета или други образи или текст, които да идеализират употребата на дадения продукт.
•   Забранено е разпространяването сред населението, бременните жени, майките или членове на техните семейства на безплатни мостри от храни за кърмачета, продукти с намалена цена или каквито и да е други подаръци с рекламна цел.

Повече информация можете да прочетете ето тук

# 3
 • sofia
 • Мнения: 2 534
Побут  Wink

# 4
 • Мнения: 495
няма да мога да дойда, но духом съм с вас newsm10

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт