Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
Преди години бяхме на гости и там ни сервираха такава туршия, беше много вкусна и ефектна. Пробвах няколко пъти с рецепти от списания но не става така хубава.Ако някой е правил такава моля  за рецепта.
Цитирай

София- павлово

Мнения: 2 597
не съм я правила отдавна, да видим какво помня
моркови
карфиол
моркови
чушки
някои слагат и зеле но аз не го харесвам, камбите се търбушат, измиват и се пълнят с зеленчуците ситно нарязани, аз ги правя в 3л. буркан, като долу има една резка, дотам сипвам оцет, 3 супени лъжици сол, стръкове целина, както и коренчета, може и скилидки чесън ако обичате, като се наредят камбите се допълва с вода
Сурова трушия не знам дали ще ти хареса така, ако не ти хареса я правиш в омнеа буркани, слага се и 1 с.л. олио затваряш и стерилизираш
дано съм помогнала, сега си правя само люти чушлета и съм позабравила повечето рецепти
Цитирай

София

Мнения: 431
Зойка, ето ти няколко рецпти . но лично аз не съм ги изпробвала Naughty

 
ПЪЛНЕНИ КАМБИ

Продукти: червени камби 10 кг, бяло зеле 4 кг, моркови 1 кг, целина 2-3 глави с листата, сол 600 г (3 чаени чаши), оцет 2 л (10 чаени чаши), захар 600 г (3 чаени чаши).

Камбите се измиват и се почистват от семките, след което се натриват отвътре със смес от 400 г (2 чаени чаши) захар и 400 г (2 чаени чаши) сол и се оставят да престоят така 10-12 часа.
Плънката се приготвя по следния начин: Добре почистените и нарязани на ситно зеле и целина и настърганите моркови се поръсват с останалото количество от солта и захарта и също се оставят да престоят 10-12 часа.
Отцедилият се сок от камбите и плънката се възварява 2-3 минути и след като изстине, се смесва с оцет.
Камбите се напълват с плънката и се нареждат в буркани, поливат се с изстиналата заливка и се притискат с вишневи клонки и добре измит речн камък. Съхраняват се на хладно.


Пържени пълнени камби


ПРОДУКТИ:
Продуктите са за 10 броя 800 г буркани.

8 кг червени камби
3.5 кг моркови
1 кг червени домати
500 г маслини, без костилки
100 г магданоз, нарязан на ситно
1 л олио, за пържене
100 г сол
10 г смлян черен пипер


ПРИГОТВЯНЕ:
Камбите се измиват, изчистват от дръжките и семенниците и се посоляват леко отвътре. Оставят се да отлежат 1-2 часа, отцеждат се от отделената вода и се изпържват в олио до омекване,
Лукът се нарязва на кръгчета с дебелина 3-4 мм и се изпържва до златистожълто. Морковите се нарязват на кръгчета с дебелина 3-4 мм и също се изпържват. Доматите се обелват и се настъргват или се смилат в машинка.
В съд се смесват изпържените и изстинали моркови, настърганите домати, магданозът, солта и черния пипер. Сместа се разбърква добре и с нея се пълнят изпържените студени камби. Във всяка камба се поставят по 2-3 маслини. Напълнените камби се поставят в буркан, като празнините между тях се напълват с останалата плънка. Бурканите се затварят и се стерилизират в продължение на 60 минути.

Цитирай


Мнения: 4 740
Зойка, ето ти няколко рецпти . но лично аз не съм ги изпробвала Naughty

 
ПЪЛНЕНИ КАМБИ

Продукти: червени камби 10 кг, бяло зеле 4 кг, моркови 1 кг, целина 2-3 глави с листата, сол 600 г (3 чаени чаши), оцет 2 л (10 чаени чаши), захар 600 г (3 чаени чаши).

Камбите се измиват и се почистват от семките, след което се натриват отвътре със смес от 400 г (2 чаени чаши) захар и 400 г (2 чаени чаши) сол и се оставят да престоят така 10-12 часа.
Плънката се приготвя по следния начин: Добре почистените и нарязани на ситно зеле и целина и настърганите моркови се поръсват с останалото количество от солта и захарта и също се оставят да престоят 10-12 часа.
Отцедилият се сок от камбите и плънката се възварява 2-3 минути и след като изстине, се смесва с оцет.
Камбите се напълват с плънката и се нареждат в буркани, поливат се с изстиналата заливка и се притискат с вишневи клонки и добре измит речн камък. Съхраняват се на хладно.


точно така си прави и майка всяка година, но като ги нареди в буркани: слага лозов или дюлев лист и запечатва буркана + натриев бензоат за стабилизиране.  Само че това е голяма доза, количествата можеш да си направиш по усмотрение, като на 1кг. зеленчуци измериш по 20 гр. сол и около 30-40 захар
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.