Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 373
Я кажете, мили момичета дето сте в СТРАНСВО, що е "нишесте"  и по-скоро под какво наименование и като какъв продукт да го търсим по чужбина. Ами избягвам всичките рецепти дето ги пишете с нишесте, защото не знам как да го намеря пустото му във Франция? Thinking
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
ORIGINAL CORNFLOUR, ИЛИ PLAIN CORNFLOUR.
Тук го използват за сгъстяване на сосове при готвене на манджи.Правих крем на малкия и е като нишесте.
Цитирай

Plovdiv->Toronto

Мнения: 1 361
Cornstarch is a fine, powdery flour ground from the endosperm, or white heart, of the corn kernel. Lacking gluten, it is used as a neutral-flavored thickening agent in such preparations as sauces and fillings and to give baked goods a delicate texture. It is also known as cornflour.

В Канада на кутиите пише Cornstarch, като нишестето може освен царевично да е пшенично(wheat starch), оризово(rice starch), каквото си поискаш ... Много го ползвам за сосове и кремове.
Цитирай


Мнения: 373
Тук продават нещо, което се казва "Майцена" и е нещо като много фино царевично брашно , продават го за сгъстяване на сосове или с него се замества 1/3 от брашното в сладкишите и така стават по-пухкави. Идея обаче нямам дали това е като нишесте  newsm78. Някой няма ли във Франция да помага с кулинарния речник? Confused
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Тук също му казват "корнфлауер".

Тук продават нещо, което се казва "Майцена" и е нещо като много фино царевично брашно , продават го за сгъстяване на сосове или с него се замества 1/3 от брашното в сладкишите и така стават по-пухкави. Идея обаче нямам дали това е като нишесте  newsm78. Някой няма ли във Франция да помага с кулинарния речник? Confused

Това вероятно е царевично нишесте.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.