Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 юли 2006, 19:17 ч.

Тиквички с ориз на фурна?

  • 1 113
  • 10
  •   1
Отговори
  • Русе-Враца
  • Мнения: 960
Как правите това ядене че ми се е дояло?   chef

# 1
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 014
Ето, заповядай:
Издълбавам тиквичките, които са разделени на две
Издълбаното го нарязвам на дребно
Запържвам лук, издълбаното от тиквичките, кайма, ориз, слагам подправки, доливам топла вода, леко да се посвари ориза. /В тази последователност!/
С тази плънка пълня тиквичките. Слагам ги в тавичка и ги пека, като ги залея с вода - пак топла. Това е. Не е сложно

# 2
  • sofia
  • Мнения: 5 140
Нарязвам тиквичките на четвъртини.
Запържвам леко лука, тиквичките както са нярязани и ориза докато стане златист.
През това слагам вод ада се стопли на котлона. Когато вече е завряла я изсипвам в тавичката разбърквам, осолявам, слагам магданоз, копър и домат нарязан на колелца.
Всичко това се запича и става супер. Мойте домашни си лсагат отгоре преди да го ядат кисело мляко.

Забравих докато запържваш малко лукът може и да нарежеш две три скилидки чесън.
Дано ти хареса.

# 3
  • София
  • Мнения: 431
Ето, заповядай:
Издълбавам тиквичките, които са разделени на две
Издълбаното го нарязвам на дребно
Запържвам лук, издълбаното от тиквичките, кайма, ориз, слагам подправки, доливам топла вода, леко да се посвари ориза. /В тази последователност!/
С тази плънка пълня тиквичките. Слагам ги в тавичка и ги пека, като ги залея с вода - пак топла. Това е. Не е сложно
И аз така само , че в плънката слагам едно доматче, чесън и накрая настъргвам и кашкавал и запичам още малко. Стават супер  Peace

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 116
Още един вариант - нарязват се тиквичките като за мусака, една или две глави лук също на ситно(може и без него), ориз по преценка се измива, олио, сол на вкус и копър - всичко се слага в тава, залива се с вода, почти да облее съставките и във загрята предварително на мах фурна, пече се до готовност. Приятен апетит!!!
Ще сте доволни - гаранция!
Сервира се с кис. мляко и чесън, ако сте без деца естественоSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 5
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 842
Още един вариант - нарязват се тиквичките като за мусака, една или две глави лук също на ситно(може и без него), ориз по преценка се измива, олио, сол на вкус и копър - всичко се слага в тава, залива се с вода, почти да облее съставките и във загрята предварително на мах фурна, пече се до готовност. Приятен апетит!!!
Ще сте доволни - гаранция!
Сервира се с кис. мляко и чесън, ако сте без деца естествено:)Simple SmileSimple Smile

Това е и моят начин. Слагам и настърган морков за цвят  Grinning

# 6
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 014
Ето, заповядай:
Издълбавам тиквичките, които са разделени на две
Издълбаното го нарязвам на дребно
Запържвам лук, издълбаното от тиквичките, кайма, ориз, слагам подправки, доливам топла вода, леко да се посвари ориза. /В тази последователност!/
С тази плънка пълня тиквичките. Слагам ги в тавичка и ги пека, като ги залея с вода - пак топла. Това е. Не е сложно
И аз така само , че в плънката слагам едно доматче, чесън и накрая настъргвам и кашкавал и запичам още малко. Стават супер  Peace


Да, ако се прибави и копър - става още по-вкусно

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 867
Моят вариант е супер лесен- в намазнена тавичка се нареждат на колелца тиквички, отгоре се ръси 6-7 с.л.суров ориз, чесън счукан и копър, захлупват се с още един ред тиквички на колелца, залива се с 1 кофичка айран с едно яйце. Пече се около 40 минути във фурната. Поднася се охладено с подлучено кисело мляко с копър. Невероятно вкусотия-най-важен е копъра!  ::

# 8
  • Мнения: 1 146
Нарязвам тиквичките на четвъртини.
Запържвам леко лука, тиквичките както са нярязани и ориза докато стане златист.
През това слагам вод ада се стопли на котлона. Когато вече е завряла я изсипвам в тавичката разбърквам, осолявам, слагам магданоз, копър и домат нарязан на колелца.
Всичко това се запича и става супер. Мойте домашни си лсагат отгоре преди да го ядат кисело мляко.

Забравих докато запържваш малко лукът може и да нарежеш две три скилидки чесън.
Дано ти хареса.
Това е моят вариант! Peace

# 9
  • Русе
  • Мнения: 5 578
Всжно е лука да е на ситно - последния ми ориз го насвятках яко, без да го запържа предварително, беше ужасно.   Tired

# 10
  • София
  • Мнения: 3 550
Режа тиквичките на кръгчета и покривам с един пласт дъното на тавата. В тиган запължвам лук и ориз, докато стане "стъклен". Изсипвам го върху тиквичките. Отгоре нареждам още един пласт тиквички на кръгчета. Заливам с вода и пека. Подправям със сол и босилек.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт