Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Някой зне ли как се кнсервира царевица.Имам един чувал и незнам какво да я правя.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Аз я слагам във фризера.Директно я вадя и я варя!
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
Една година я слагах в буркани. Много време си играх да я направя и много бързо я изядохме. Повече не се хващам.
Последвай съвета на sneji_
Цитирай


Мнения: 4 747
Последвай съвета на sneji_
newsm78 ама цял чувал си  е доста, за да прибереш във фризер (особено, ако ще ти трябва и за друго да прибираш).

За консервиране: (въшкаво работа е, ама пък прибираш бурканите и има за цяла зима)

изчистваш на зърна, измиваш ги, слагаш в буркан и на 1 буркан 0.800 - 1 ч л сол + 1 с л захар, ако искаш да е сладка, ако ли не - без захарта. НЕ ПЪЛНИШ ДО РЪБЧЕТО НА БУРКАНА - пълниш 1см. под ръбчето, запечатваш и вариш не по-малко от 2.5 часа (ама да ври с ключ).
Щото моите от преди 2 седмици, които бяха до ръбчето пълни точно до ръбчето сдадоха багажа.
Цитирай


Мнения: 386
И аз я слагам във фризера,но идеята на Пепчо ми хареса и ще пробвам.Само неразбрах дали трябва да е зряла или тази за варене? newsm78
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
Тъкмо щях да пускам и аз тема Hug. Моля да ми  обясните ГЛУПАКО УСТОЙЧИВО Embarassed

Последвай съвета на sneji_


изчистваш на зърна, измиваш ги, слагаш в буркан и на 1 буркан 0.800 - 1 ч л сол + 1 с л захар, ако искаш да е сладка, ако ли не - без захарта. НЕ ПЪЛНИШ ДО РЪБЧЕТО НА БУРКАНА - пълниш 1см. под ръбчето, запечатваш и вариш не по-малко от 2.5 часа (ама да ври с ключ).



Царевицата млечна ли трябва да е , как се рони по лесно и какво е това " под ключ " newsm78
Цитирай


Мнения: 4 747
Царевицата трябва да е след млечна зрялост, ако го разбирате - преди да започнат да втвърдяват зърната, но да не пуска млечен сок пък. И се рони 1 по 1 зърно, малко е въшкаво, но аз включих  3 тийна и  2 кофи изчистихме за  час и половина. Ако не се отчупва лесно зърното е още млечна.

А *ври с ключ*  означава да бълбука сериозно
Цитирай

София

Мнения: 399
Аз пък първо варя кочаните в бързоварната, после оронвам зърната (става по-лесно) и тогава в пликчета и във фризера. После е готова за салати и т.н.
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
Благодаря ти пепчо,
Значи няма нищо сложно само роненето. Няма как трябва да се заформи бригада hahaha
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.