Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 31 юли 2006, 12:09 ч.

За парапетите на терасите-дайте ми идея

 • 3 237
 • 8
 •   1
Отговори
    Тъй като ще си поставяме парапети на терасите ,у нас се води постоянен спор.Къщата ни е в алпийски стил, с двустранен покрив и тераси от почти всички страни.И според мен си плаче за характерните за него дървени парапети (няколко реда хоризонтални дъски).Простичко, лесно за изпълнение и евтино.Но...мъжът ми като е рекъл-не, та не.Били опасни за детето, щяло да се качва като по стълба и можело да падне.Става дума за парапет с височина 90см.Та е решил да ги прави от фасадни тухли,което си е мъка, че хич не се намират лесно.Променя се доста фасадата на къщата и съчетаването на цветовете става по-трудно.
   Ами, давайте идеи и споделете вашия опит с децата и терасите.Благодаря, предварително  bouquet!

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 16 429
Лесна работа - вместо да са от хоризонтални дъски и детето да се катери - направете ги вертикални. Значи отвън се виждат двете хоризонтални дъски, отвътре се виждат само вертикалните, които са закачени отгоре и отдолу за хоризонталните.
Дали ми се разбира завъртяното обяснение?!

# 2
 • Алпите
 • Мнения: 10 163
Същият спор се води и у нас. И аз не искам парапети, по които децата могат да се катерят. Но свекърите са купили някакви грозни ламарини Sick Навивам мъжа ми поне на нашия етаж да е нещо по-естетично.
Аз въпреки всичко бих се навила на варианта на мъжа ти.
Аз не схванах идеята на Янтра newsm78

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 16 429
...................................
Аз не схванах идеята на Янтра newsm78
Идеята е следната - нали по някакъв начин ще бъдат изградени вертикални подпори, които ще държат парапета? На подпорите се закрепят хоризонтално две дълги дъски - една отгоре и една отдолу. На тях подреждате като дървена ограда вертикални дъски с разстояние или бе помежду си. За да не се катери детето по хоризонтралните дъски те трябва да са от външната страна.
Друг вариант с парапета е да бъде плътен и дървен като чардаците на възрожденските къщи (справка - снимки от Етъра).

# 4
 • София
 • Мнения: 1 233
Мисля, че мъжът ти е прав. При положение, че имате малко дете, би трябвало неговата безопасност да е пред естетическите ти предпочитания.

А не, че и с плътни парапети няма да трябва непрекъснато да гледаш след него, особено на терасата.

# 5
  Абе то ако реши да се катери, ще му намери колая.Столче или нещо друго ще сложи, пък и нали докато е малка няма да я оставя сама навън.Аз поне съм израсла в къща с много ниски парапети, тип стобор и не съм се метнала от там, но кой да ти каже.

# 6
 • Алпите
 • Мнения: 10 163
А-ха... аз си представях, че отвън се видат само хоризонталните ooooh!
Ако не се променя фасонът на къщата-  Peace

 Абе то ако реши да се катери, ще му намери колая.Столче или нещо друго ще сложи, пък и нали докато е малка няма да я оставя сама навън.Аз поне съм израсла в къща с много ниски парапети, тип стобор и не съм се метнала от там, но кой да ти каже.
Сега- да, но след 2-3 год. ще бъдеш ли спокойна да я оставиш сама на терасата, при положение, че не е 100% безопасно? Аз не смея.

# 7
  Няма никога да съм спокойна.За мен терасата в къща с огромна градина е безмислица, но къщата са я строили неговите родители и те така са си решили хората.Лично за мен няма безопасна тераса.В блока на родителите ми има високи, зидани тераси и децата въпреки всичко се премятаха от балкон на балкон.Но като няма как да ги махна терасите излиза ,че ще трябва да се съглася с мъжа ми.Не казвам ,че не е прав, де. ooooh!

# 8
 • Мнения: 1 290
Скоро видях парапети, които са с ламарина от вътрешната страна и красиви дървени орнаменти отвън. Ламарината е сложена точно, за да не се катерят децата и беше боядисана в цвета на фасадата. Така че да не се забелязва много, а като гледаш от улицата да се виждат дървените части и ламарината да се слива с фасадата. Самата ламарина е монтирана така, че да се махне ако искаш.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт