Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
Имам микровълнова печка и печка с керамичен плот. Искам да си опека чушки. Микровълновата май не става изобщо. А на другата печка може ли?
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Няма ли грил тази МВ?

Иначе ако не държиш да са печени може да си ги направиш със сос бешамел. Стават много вкусни. Пълниш чушките, слагаш ги в тенджера, покриваш с вода и захлупваш с чиния. Когато оризът набъбне са готови. Разбиваш в купа 1 кофичка кисело мляко с два жълтъка и 3-4 лъж. брашно и изсипваш соса при чушките. Вариш още 10-ина мин. и са готови. Сосът, който си пускат чушките дава много приятен вкус
« Последна редакция: пн, 31 юли 2006, 16:05 от Marieta »
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Във фурната ги слагаш направо върху решетката, но отдолу сложи една тавичка, защото от някои по-месести тече вода. Решетката я вдигаш на най-гортата позиция, по-близо до реотаните. А можеш и в тавичка да ги наредиш с разстояние между тях.

Аз така си ги пекох до миналата година, тъй като и моята печка е със стъклокерамичен плот, докато не си купих едно парти-грилче за сандвичи и сега в него ги пека.
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
Мариета, благодаря за рецептата, но ми трябват класически печени чушки. А на грила хич не му разбирам и никога не съм го ползвала.

Зори, май така ще направя. А на котлоните никак ли не става да пробвам?
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Аз имам същия "проблем" с печенето на чушки. Според мен на керамичния котлон не става.
А чушките ги пека във фурната - слагам в тавата (тази към печката) хартия за печене и нареждам чушките отгоре. Ако чушките са малки даже не се налага да ги обръщам.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Зори, май така ще направя. А на котлоните никак ли не става да пробвам?

Ами честно казано не бих пробвала, щото ще ме застрелят после  Laughing. Ти ако смееш - пробвай  Laughing.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
А пък аз съм разбрала, че момичето говори за пълнени чушки Embarassed
Цитирай

Вече в моята си приказка...

Мнения: 3 700
Зори, май така ще направя. А на котлоните никак ли не става да пробвам?

Ами честно казано не бих пробвала, щото ще ме застрелят после  Laughing. Ти ако смееш - пробвай  Laughing.

Керамичен плот?!? Аз пека чушките си на котлона, незнам какъв е. Вярно, че става доста задимено, но нали затова има абсорбатори, прозорци. Във фурна не съм пробвала...
Цитирай

София

Мнения: 1 314
И аз пека чушки на керамичен плот. После се избърсва много лесно, не остават никакви петна. Даже и патладжани пека там. Във фурната имат по-друг вкус според мен. Аз си ги харесвам на котлон   chef
Цитирай


Мнения: 7 469
В тавата върху хартия пека  и чушки, и патладжани. Не смея да рискувам на котлона Sad
Цитирай

София

Мнения: 575
Сложи Алуминиево фолио върху котлона и ги изпечи.Това го видях в някое от кулинарните предавания,но не съм го пробвала Smile
Цитирай


Мнения: 2 825
Аз ги пека на керамичния плот, стават супер Smile и царевица там пека. Нищо му няма на плота, като изсъхнат котлоните веднага изчиствам с шпакличката и готово Smile
Вярно има бая пушилка, ама отваряш широко прозорците и умирисваш квартала на вкусно  Smile

Ако все пак се притесняваш, пробвай върху алуминиево фолио както ти е казала Строубери Smile
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 603
аз във фурната,но най-често на грил,от тези от едно време за принцесите-сещате ли се,но това само когато е за едно ядене иначе за зимата или на село на огън или в чушкопекарник
Цитирай

София

Мнения: 522
И като се опекат веднага ги слагам в обикновен найлонов плик. Така седят няколко минути и после се белят много лесно.
Цитирай

София

Мнения: 399
Момичета, давате ми страхотна идея - ще пробвам да ги изпека във фурната, но на грила с инфрачервените лъчи. После ще докладвам дали се получава добре и чак тогава ще благодаря за идеята  Laughing Само се чудя дали няма да имат вкус на варени  newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора