Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Smolyan

Мнения: 1 366
Привет  Hug
Искам да попитам какви зеленчуци замразявате за зимата и под каква форма.
Например ми се иска да замразя настъргани краставички и се чудя дали ще стават за таратор  Rolling Eyes. Имам голямо количество домашни страхотни моркови и ми се иска да замразя едната част от тях, защото няма да мога да ги съхранявам дълго.
Еми това е  Wink, пишете вашия опит  Love
Благодаря предварително   bouquet
Цитирай


Мнения: 6 091
тук наистина бяха споделили за настъргани краставици, че било супер за таратор.
аз слагам тиквички на кубчета, зелен боб, карфиол без да го късам на розички, печени чушки. не бланширам нищо.
мисля, че всичко става. слагай каквото имаш в изобилие. аз съм имала и тиква замразена - супер е.
Цитирай

София

Мнения: 621
Честно казано аз от настърганите замразени краставици за таратор не съм доволна...........
Иначе замразявам зелен боб/бланширан/, карфиол, моркови и чушки/нарязани на кубчета/, печени чушки.
Цитирай

София

Мнения: 1 314
Аз моркови си слагам непрекъснато във фризера, нарязани на кубчета. Защото като ми потрябват за готвене малко и все са се развалили пресните. Иначе - чушки печени, сурови също за пълнене ( но тях ги има и по магазините ), зелен фасул.. От краставиците и аз не съм доволна.
Цитирай

Вече в моята си приказка...

Мнения: 3 700
Как се бланшира?
Иначе аз съм замразявала: чушки, без семки и дръжки /за пълнене/, царевица /сурова/, зелен боб, но не бланширан. Тази година смятам да бланширам повече неща, като
грах, чушки+тиквички+моркови за гювеч, моркови настъргани за супи и манджи, ще опитам и магданоз нарязан да замразя, пък ще видим, пак чушки за пълнене. Чувала съм, че стават добре и пържените тиквички, ама не съм сигурна, че ще пробвам. Е, това е, ако някой даде още идеи, ще слагам още "зимнина"...
Цитирай

Силистра

Мнения: 618
В зеленчуковата зона на моя фризер слагам пипер нарязан за готвене ,розови домати нарязани на купчета за готвене,грах ,зелен боб,магданоз,лющян,джджан,печен пипер,тиквички на купчета,тиквички пържени и др. не се сещам сега  newsm78 ако се сетя ще пиша. 35
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
Замразявам всичко, но без лук и чесън и картофи.


Цитирай

Пазарджик

Мнения: 603
слагам всичко,което не мога да сложа в буркани-в смисъл печени чушки и такива за пълнене са ми в буркани,зел.фасул също,но моркови,царевица и подправките-магданоз,джоджен и т. н.във фризера.Не мога да си позволя повече,защото имам и месо за прибиране newsm78,но съм на мнение,че всичко става-стига да има къде да го прибереш Peace
Цитирай

София

Мнения: 399
Всичко става, само сирене не - разкашква се. Има една книжка за замравяване, от там можеш да научиш всичко.
Имаше и такава тема преди време във форума - потърси я.
Краставиците за таратор стават хубави, но си има един номер - размразяват се в млякото, а не отделно.
Цитирай


Мнения: 8 592
Ето ТУК има по темата. И ТУК също.
Цитирай

Smolyan

Мнения: 1 366
Много много благодаря   bouquet
Цитирай

Вече в моята си приказка...

Мнения: 3 700
Искам да питам и бланшираните картофи по магазините ли са направени по описаният в другата тема начин или са по по-специална технология.
Съпругът ми ги обожава и смятам да си ги приготвим сами, ако е лесно...
Цитирай

Португалия - Пловдив

Мнения: 693
за краставици незнам но настъргани моркови съм съхранявала и после като ги размразя са готови направо за ястието и не се променят замразявам и печени и сурови чушки като на суровите може да се махне семето и а се сложат една в друга да заемат по-малко място
Цитирай

София

Мнения: 56
аз си нарязвам копър, магданоз, моркови, пресен лук и пресен чесън. и много ми харесват след това.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.