Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 31 юли 2006, 16:13 ч.
  • Преглеждания  916  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • Smolyan
  • Мнения: 1 374
Привет  Hug
Искам да попитам какви зеленчуци замразявате за зимата и под каква форма.
Например ми се иска да замразя настъргани краставички и се чудя дали ще стават за таратор  Rolling Eyes. Имам голямо количество домашни страхотни моркови и ми се иска да замразя едната част от тях, защото няма да мога да ги съхранявам дълго.
Еми това е  Wink, пишете вашия опит  Heart Eyes
Благодаря предварително   bouquet

Реклама
# 1
  • Мнения: 7 132
тук наистина бяха споделили за настъргани краставици, че било супер за таратор.
аз слагам тиквички на кубчета, зелен боб, карфиол без да го късам на розички, печени чушки. не бланширам нищо.
мисля, че всичко става. слагай каквото имаш в изобилие. аз съм имала и тиква замразена - супер е.

# 2
  • София
  • Мнения: 622
Честно казано аз от настърганите замразени краставици за таратор не съм доволна...........
Иначе замразявам зелен боб/бланширан/, карфиол, моркови и чушки/нарязани на кубчета/, печени чушки.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 323
Аз моркови си слагам непрекъснато във фризера, нарязани на кубчета. Защото като ми потрябват за готвене малко и все са се развалили пресните. Иначе - чушки печени, сурови също за пълнене ( но тях ги има и по магазините ), зелен фасул.. От краставиците и аз не съм доволна.

# 4
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 3 990
Как се бланшира?
Иначе аз съм замразявала: чушки, без семки и дръжки /за пълнене/, царевица /сурова/, зелен боб, но не бланширан. Тази година смятам да бланширам повече неща, като
грах, чушки+тиквички+моркови за гювеч, моркови настъргани за супи и манджи, ще опитам и магданоз нарязан да замразя, пък ще видим, пак чушки за пълнене. Чувала съм, че стават добре и пържените тиквички, ама не съм сигурна, че ще пробвам. Е, това е, ако някой даде още идеи, ще слагам още "зимнина"...

# 5
  • Силистра
  • Мнения: 618
В зеленчуковата зона на моя фризер слагам пипер нарязан за готвене ,розови домати нарязани на купчета за готвене,грах ,зелен боб,магданоз,лющян,джджан,печен пипер,тиквички на купчета,тиквички пържени и др. не се сещам сега  newsm78 ако се сетя ще пиша. Joy

# 6
  • Левият бряг на Арда
  • Мнения: 157
Замразявам всичко, но без лук и чесън и картофи.


# 7
  • Пазарджик
  • Мнения: 603
слагам всичко,което не мога да сложа в буркани-в смисъл печени чушки и такива за пълнене са ми в буркани,зел.фасул също,но моркови,царевица и подправките-магданоз,джоджен и т. н.във фризера.Не мога да си позволя повече,защото имам и месо за прибиране newsm78,но съм на мнение,че всичко става-стига да има къде да го прибереш Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 399
Всичко става, само сирене не - разкашква се. Има една книжка за замравяване, от там можеш да научиш всичко.
Имаше и такава тема преди време във форума - потърси я.
Краставиците за таратор стават хубави, но си има един номер - размразяват се в млякото, а не отделно.

# 9
  • Мнения: 9 799
Ето ТУК има по темата. И ТУК също.

# 10
  • Smolyan
  • Мнения: 1 374
Много много благодаря   bouquet

# 11
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 3 990
Искам да питам и бланшираните картофи по магазините ли са направени по описаният в другата тема начин или са по по-специална технология.
Съпругът ми ги обожава и смятам да си ги приготвим сами, ако е лесно...

# 12
  • Португалия - Пловдив
  • Мнения: 693
за краставици незнам но настъргани моркови съм съхранявала и после като ги размразя са готови направо за ястието и не се променят замразявам и печени и сурови чушки като на суровите може да се махне семето и а се сложат една в друга да заемат по-малко място

# 13
  • София
  • Мнения: 56
аз си нарязвам копър, магданоз, моркови, пресен лук и пресен чесън. и много ми харесват след това.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт