Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 31 юли 2006, 17:24 ч.
  • Преглеждания  2 094  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 323
Снощи правих печени патладжани със соев сос и зехтин/олио cook  Оригиналната рецепта е да се пекат на скара, но аз нямам скара и ги пекох на оребрен тиган.
Предварително се нарязват на тънки филийки по дължина, омазват се със соев сос и малко зехтин. (Аз си ги осолих и изчаках няколко часа също, но приятелката ми която ми даде рецептата не ги е осолявала).
Стават направо страхотни Simple Smile

Реклама
# 1
  • Мнения: 7 586
Такива съм яла, приготвени на електрическа скара .... мммм..... превъзходни са!

# 2
  • Русе
  • Мнения: 4 406
звучи добре и няма да е мазно като при пържене. непременно ще опитам. а с какво поднасяте- соевия сос дали върви с кисело мляко?

# 3
  • София
  • Мнения: 1 323
Направихме си салата от домати и сирене отделно. Не сме пробвали с кисело мляко, но сигурно ще стане. Соевия сос изобщо не се усеща. Само аромат дава. Или поне това количество което аз сложих. А иначе става и в капак на йенска тенджера или в по-дълбока чиния да се сипе и зехтина и соевия сос и да се топят 1 по 1 парчетата патладжан. Аз капвах по малко на всяко парче и чак после се сетих за другия вариант  Peace

# 4
  • Мнения: 7 586
Може кисело мляко с чесън - като за тиквички. Или плочка сирене + соев сос.

# 5
  • Мнения: 13 292
ще пробвам, интересна рецепта, а и бърза.
благодаря

# 6
  • София
  • Мнения: 1 323
Пробвахме я същата рецепта и за тиквички и те станаха страшни - едни хрупкави...не мазни..  Joy

# 7
  • ВАРНА
  • Мнения: 143
Тия дни по форумите доста се споменават печени патладжани, и тая вечер пробвах - станаха чудесни, овкусени с чесън, оцет и олио. Ще пробвам и други варианти на подправяне.

# 8
  • София
  • Мнения: 3 631
Звучи добре, мисля да пробвам  Simple Smile

# 9
  • Мнения: 3 159
А дали няма да им отива подлучен доматен сос? Защото аз обикновно такъв предлагам към патладжаните винаги/ освен когато са бюрек де/. ЗВучат страхотно обаче. Ще се пробва! Heart Eyes

# 10
  • Milano / Como
  • Мнения: 3 388
и аз така ги правя, на грил-тиган. супер вкусни стават и са диетични  Peace гарнирам ги след изпичането с оцет, сол, зехтин и чесън. съхранявам в кутия в хладилник до 3/4 дни  Simple Smile

# 11
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 736
А дали няма да им отива подлучен доматен сос?...

ти само направи и ме покани  Party и ме питай дали си отива... Laughing

Много готина и бърза рецептичка. Аз обикновено ги пържа. Но ще пробвам със соевия сос.

# 12
  • Италия
  • Мнения: 5 474
Ще пробвам-фен съм на патладжаните и на леките манджи!  Wink

# 13
  • Мнения: 3 159
А дали няма да им отива подлучен доматен сос?...

ти само направи и ме покани  Party и ме питай дали си отива... Laughing

Много готина и бърза рецептичка. Аз обикновено ги пържа. Но ще пробвам със соевия сос.

Шани, мисля утре да ги правя. Кога да те чакам? Аз обичам гости, много даже!

# 14
Здравейте момичета,този форум е страхотен и много се радвам,че го открих.Аз също много обичам патладжани и ще ви дам 2 рецепти,които редовно правя и благодарение на които мъжът ми прояде патладжан.
3-4 патладжана
бекон,наденица,кренвирш,шунка или каквото и да е саламоподобно,важното е да не е сурово месо
няколко домата
кашкавал или пушено,топено сирене
вегета
Разрязвам патладжаните на 2 по дължина и ги нареждам в тава с лилавото нагоре,така поставена всяка половина разрязвам пак по дължина,все едно да отрежа капака,но не до край,така че да се получи все едно хлебче разрязано за хамбургер.Във всеки разрез редя първо месото,след това шайби домат и накрая кашкавала.Капачето остава доста повдигнато от нещата които сте сложили,но при печенето се сляга.Сипвам вода до средата на тавата и ръся с вегета,поливам малко олио и слагам да се пече 40-45 мин. в загрята фурна.Патладжаните не се киснат предварително във вода.Опечени ги заливам с кис.мляко и чесън,но мъжът ми ги яде доста често и без мляко,аз лично ги предпочитам поляти.

3-4 патладжана ги нарязвам на кубчета и ги слагам в солена вода, да им излезе сока,след това ги мятам в малко олио в тефлонов тиган и ги пържа,когато омекнат слагам една супена лъжица захар,разбърквам и сипвам соев сос.Бъркам още 1 мин. и махам от огъня.
Надявам се да ви харесат

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт