Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 314
Снощи правих печени патладжани със соев сос и зехтин/олио cook  Оригиналната рецепта е да се пекат на скара, но аз нямам скара и ги пекох на оребрен тиган.
Предварително се нарязват на тънки филийки по дължина, омазват се със соев сос и малко зехтин. (Аз си ги осолих и изчаках няколко часа също, но приятелката ми която ми даде рецептата не ги е осолявала).
Стават направо страхотни Smile
Цитирай


Мнения: 7 469
Такива съм яла, приготвени на електрическа скара .... мммм..... превъзходни са!
Цитирай

Русе

Мнения: 4 406
звучи добре и няма да е мазно като при пържене. непременно ще опитам. а с какво поднасяте- соевия сос дали върви с кисело мляко?
Цитирай

София

Мнения: 1 314
Направихме си салата от домати и сирене отделно. Не сме пробвали с кисело мляко, но сигурно ще стане. Соевия сос изобщо не се усеща. Само аромат дава. Или поне това количество което аз сложих. А иначе става и в капак на йенска тенджера или в по-дълбока чиния да се сипе и зехтина и соевия сос и да се топят 1 по 1 парчетата патладжан. Аз капвах по малко на всяко парче и чак после се сетих за другия вариант  Peace
Цитирай


Мнения: 7 469
Може кисело мляко с чесън - като за тиквички. Или плочка сирене + соев сос.
Цитирай


Мнения: 11 673
ще пробвам, интересна рецепта, а и бърза.
благодаря
Цитирай

София

Мнения: 1 314
Пробвахме я същата рецепта и за тиквички и те станаха страшни - едни хрупкави...не мазни..  35
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 109
Тия дни по форумите доста се споменават печени патладжани, и тая вечер пробвах - станаха чудесни, овкусени с чесън, оцет и олио. Ще пробвам и други варианти на подправяне.
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Звучи добре, мисля да пробвам  Smile
Цитирай


Мнения: 3 156
А дали няма да им отива подлучен доматен сос? Защото аз обикновно такъв предлагам към патладжаните винаги/ освен когато са бюрек де/. ЗВучат страхотно обаче. Ще се пробва! Love
Цитирай

Milano / Como

Мнения: 3 388
и аз така ги правя, на грил-тиган. супер вкусни стават и са диетични  Peace гарнирам ги след изпичането с оцет, сол, зехтин и чесън. съхранявам в кутия в хладилник до 3/4 дни  Smile
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 619
А дали няма да им отива подлучен доматен сос?...

ти само направи и ме покани  Party и ме питай дали си отива... Laughing

Много готина и бърза рецептичка. Аз обикновено ги пържа. Но ще пробвам със соевия сос.
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
Ще пробвам-фен съм на патладжаните и на леките манджи!  Wink
Цитирай


Мнения: 3 156
А дали няма да им отива подлучен доматен сос?...

ти само направи и ме покани  Party и ме питай дали си отива... Laughing

Много готина и бърза рецептичка. Аз обикновено ги пържа. Но ще пробвам със соевия сос.

Шани, мисля утре да ги правя. Кога да те чакам? Аз обичам гости, много даже!
Цитирай
Здравейте момичета,този форум е страхотен и много се радвам,че го открих.Аз също много обичам патладжани и ще ви дам 2 рецепти,които редовно правя и благодарение на които мъжът ми прояде патладжан.
3-4 патладжана
бекон,наденица,кренвирш,шунка или каквото и да е саламоподобно,важното е да не е сурово месо
няколко домата
кашкавал или пушено,топено сирене
вегета
Разрязвам патладжаните на 2 по дължина и ги нареждам в тава с лилавото нагоре,така поставена всяка половина разрязвам пак по дължина,все едно да отрежа капака,но не до край,така че да се получи все едно хлебче разрязано за хамбургер.Във всеки разрез редя първо месото,след това шайби домат и накрая кашкавала.Капачето остава доста повдигнато от нещата които сте сложили,но при печенето се сляга.Сипвам вода до средата на тавата и ръся с вегета,поливам малко олио и слагам да се пече 40-45 мин. в загрята фурна.Патладжаните не се киснат предварително във вода.Опечени ги заливам с кис.мляко и чесън,но мъжът ми ги яде доста често и без мляко,аз лично ги предпочитам поляти.

3-4 патладжана ги нарязвам на кубчета и ги слагам в солена вода, да им излезе сока,след това ги мятам в малко олио в тефлонов тиган и ги пържа,когато омекнат слагам една супена лъжица захар,разбърквам и сипвам соев сос.Бъркам още 1 мин. и махам от огъня.
Надявам се да ви харесат
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.