Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 юли 2006, 18:46 ч.

Ще правя торта - каква сметана да използвам?

  • 1 769
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 788
Здравейте,

не ме бива много в сладкишите, но съм решила на първия рожден ден на беба да и направя торта. Само че не знам каква сметана да използвам за отгоре. Защото последния път нещо не стана много пухкава и като постоя в хладилника като че ли се слегна. Тогава ползвах д-р Йоткер, суха? Моля ви помогнете ми, че да не се изложа  Praynig

# 1
  • Мнения: 13 935
По-добре използвай течна - за сладкиши. Тази, която е в кутии.
Ако обичате по-мазничко, става и заквасената, но май идва по-скъпо.
Течната уж е подсладена, но аз добавям допълнително захар при разбиването, защото вкъщи обичаме сладкото да е наистина сладко. Laughing
Сухата също става, но проблемът с нея вече си го открила, свива се, когато престои.

# 2
  • Мнения: 6 142
Имаш избор между няколко варианта, ще ти пиша предимствата и недостатъците, ти си прецени. Уточнявам, че не съм с особено голям опит със сметаните, не са ми слабост.
- растителен заместител на сметаната в кутия. Това са най-разпространените "сметани", защото са най-евтини, но всъщност те не са сметана. На кутията пише Wipping Cream или нещо от тоя род, а с малки букви на български - растителна сметана. Става, не е лошо, като няма друго;
- пастьоризирана сметана - пак е в тетрапакови кутии, но си е сметана. Цената й е около два пъти по-висока от тая от първия вид. Това е, което бих ти препоръчала с две ръце. Но не се намира навсякъде. В малките квартални магазинчета - абсурд. В Билла и Метро ги има обикновено, търси ги при "сметаните" - цена около 5 и нещо.
- заквасена сметана. Гледай да е в срок на годност. Неудобството е, че има лек кисел вкус. Няма как, все пак е заквасена. Не може да стои извън хладилник, така че най-добре е да украсиш тортата непосредствено преди сервиране. Удобството й е в малката разфасовка - за лев и нещо си решаваш въпроса с украсата.

Каквото и да вземеш, в това топло време, гледай да я украсиш максимално близо до момента на сервирането. Ако нямаш тая възможност, пробвай с друг вид украса.

# 3
  • Мнения: 10 205
Аз съм ползвала Хопла и Мегле - и двете вършат работа.

# 4
  • Мнения: 6 142
Аз съм ползвала Хопла и Мегле - и двете вършат работа.
Мегле имат и от растителния сурогат, и пастьоризирана сметана. Аз лично Хоплата не я уважавам  Naughty Обаче пък търговците явно я уважават - има я навсякъде.

# 5
  • Мнения: 10 205
Срам и позор, но така и не знам сурогата или пастьоризираната Мегле съм ползвала. Във всеки случай и на мен Мегле-то ми харесва повече от Хопла-та.

# 6
  • Мнения: 6 142
Срам и позор, но така и не знам сурогата или пастьоризираната Мегле съм ползвала. Във всеки случай и на мен Мегле-то ми харесва повече от Хопла-та.
Най-вероятно е била от растителната. Другата е доста скъпа и аз лично помня всяка кутия, която съм купила. Като дадеш 6 - 7 лв., помниш Laughing

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт