Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • welcome to the Jungle
 • Мнения: 955
Мами, чакайте да ви разкажа за преживения от мен КОШМАР този уикенд.

Трябваше да правим кръвните и уринните изследвания на Ого. В петък не можахме да го хванем да пишка в колекторчето за урина, но в събота - Успех. Викам му на моя - "отиваме в Бодимед, защото работят със Здравната каса, много са се похвалили в страницата си и т.н.". НЕ исках да ходя в КАНДИЛАРОВ, защото на изследванията преди 6 месеца бяха завишили Тромбоцитите с 200 единици и тогава се бях ошашкала много, а търчахме до детската онкохематология за консултация.

Та, да се върна - отиваме в БОДИМЕД, пуснах си и аз ПКК, за което от обявените 8 лв по телефона, ми взеха 11, но нейсе! Отива Любо да взима резултатите в 11:00, при което му викат - ААА- изчакайте 40 минутки (нищо, че ни бяха потвърдили, че в 11 ще са готови). В 11:40 "докторът" му подава листечто с на Оги резултатите и се спира в последния момент с думите - ""АААА, не! Тези резултати не ми харесват! Изчакайте да направим още 1 "    ПРИ ТОВА ОТ СТАРАТА КРЪВ!!!!!!! Shocked ЗАЩОТО ДЕТЕТО СИ Е В КЪЩИ!!!!
Пристига Любо при мен към 12:00 и доста притеснен ми дава кръвната картина :

Хематология и хемостаза
Хемоглобин – 91
Хематокрит – 0,26 – 0.4-0.54
Еритроцити – 3,19
Левкоцити – 7,9  - 3,5-10,5
Тромбоцити – 448,1 140-440
МСН - 28,5     26,5-31,5
МСНС – 350    295-345
MCV – 81,25  85-89


УРИНА
Ph – 7.5  4,5-6,5
Специфично тегло – 1005  1010-1025
Белтък – отрицателен
Билирубин в урината – отрицателен
Уробилиноген – неувеличен
Глюкоза в урината – отрицателен
Кетони отрицателен
Кръв – отрицателен
Седимент – 3-4 левк
Левкоцити в урината – отрицателен
Нитрити в урината – отрицателен

Всичко в червено е извън нормите. Като ги видях - щях да полудея! Предполагам, че се сещате какво ми мина през главата. Със сълзи на очи, събудихме заспал Ого и газ към ЦИБАЛАБ - да пуснем още едни изследвания.
Там - резултатите бяха доста по-приемливи и въпреки всичко - 6 показателя говореха за АНЕМИЯ.
Е, казвам ви, ревях си тихо и кротко в къщи, не хапнах нищо през това време. Неделята как я преживях - само аз си знам как. В главата ми бяха само страшни онкохематологични заболявания, изстрадалите образи на дечица, които съм виждала в Онкохематологията и т.н. И в този АД - мой Ого. Пръскаше ми се сърцето, не желаех да видя никой....
Едва изтраях снощи и днес рано сутринта - отпрашихме отново в Детската Онкохематология при ИСУЛ. Там - суперотзивчиви доктори и сестри, веднага пуснаха 3ти изследвания на Огънчето, при което се оказа - ЧЕ НА ОГЪН НИЩО МУ НЯМА!!
Докторът ми вика: Имате едно прекрасно здраво и добре гледано дете.
Разплаках се, защото бях топка нерви. Нищо друго не ме интересуваше....
Баси! още незнам къде се намирам...
Донякъде от щастие, донякъде, че лошото не е за нас...
Имам чувството, че още не съм се отърсила съвсем.

През тези 48 часа търсих съвети от всички доктори, които имах близки и всеки ми говореше, че резултатите показват някаква анемия. А най-страшното е, че чичото на Оги е починал от онкохематологично заболяване... и аз съм все на тръни.
Обаче  - разликите са УБИЙСТВЕНИ ПРОСТО:
 
- ХЕМОГЛОБИН -
 Бодимед - 91
 Цибалаб - 111
 ОНКОХЕМАТОЛОГИЯ - 109


 - ТРОМБОЦИТИ -
 БОДИМЕД - 448
 ЦИБАЛАБ - 395
 ОНКОХЕМ - 217


Нека, да не задълбавам поста, но има още Фрапиращи разлики!!!
питам се - как е възможно това? НА тото ли се играе или професионално се подхожда?
Как е възможно кръвта на едно дете в рамките на 1 изследване - както бе в БОДИМЕд, в няколко часа - както бе в Цибалаб и Онкохематологията - да даде такива фрапиращи резултати!!!
Най-добрите и истински резултати са в Онкохематологията - там докторът ми обясни, че калиброват машината всеки ден, а генерално - всеки понеделник. Каза - ВИЕ  СТЕ ТЪКМО С НАЙ-ИСТИНСИКТЕ РЕЗУЛТАТИ!!!
Обяснте ми, моля, защо съществува БОДИМЕД??   
За да имитират дейност?
Мисля да се обяда в ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА!


Това, което преживях..този ад, през който преминах...мъките, на които подложих милото ми дете - да го влача по лаборатории и по болници, да му дупчат пръстчето и то да реве неистово - МОЛЯ! НЕ ИСКАМ НА ДРУГА МАМА ДА СЕ СЛУЧВАТ!
Отделно - на никого не пожелавам ужаса, който изпита цялото ми семейство - мъж ми, баби, дядовци, близки, приятели и кой ли не ...
И защо - заради некви некадърници!!!

# 1
 • Мнения: 14 630
историята ти не ме учудва, ама никак даже. преди време имаше негативни мнения и за цибалаб. радвам се , че детето ти е здраво и че страховете ти са били напразни. когато ми се налага да правя някакви изследвания отивам до гринберг. засега съм доволна от тях, но не е изключено друг да не е

# 2
 • Мнения: 1 264
 #Sniper #Sniper #2gunfire

# 3
 • Мнения: 7 354
Ужасна история.Настръхна ми косата.Тия наистина са за убиване!Но трябва наистина повече хора да разберат,за да не печелят на наш гръб.

# 4
 • На една звезда
 • Мнения: 4 452
Без думи просто! Close #2gunfire

# 5
 • welcome to the Jungle
 • Мнения: 955
Господари на ефира почиват!
Пускам писмо до в-к"24 часа" и НЗОК.

Още съм в стрес, незнам дали ме разбирате... Tired Tired Tired

# 6
 • София
 • Мнения: 653
не мога да разбера, докога ще има лаборатории, които да грешат!!!!
аз лично не мога да кажа нищо лошо за Бодимед, просто защото изследванията, които си направих там бяха ок.
Мога да споделя моята история накратко - първите редови изследвания в началото на бременността си ги направих в лабораторията към поликлиниката в квартала. И познайте - резултата за Хепатит Б излезе положителен. Само аз си знам какво ми беше тогава... аз с хепатит Б и не съм разбрала, ами бебето... ужас, излязох от докторката ревяща /на всичкото отгоре тя ми каза, че трябва да раждам в изолация..../. След няколко дена реших на моя глава да си направя изследването отново, ще платя, ама да съм сигурна, че е така. И отидох в Бодимед - просто са ми близо до работата. И естествено резултата беше отрицателен. Е вярвайте ми повече няма да стъпя в онази лаборатория, ако ще и пари да ми дават.... На такива трябва да им се търси отговорност.
При теб Бодимед са се издънили, при мен други. И за реномираната Цибалаб тук съм чела какви ли не идиотщини. Човек не може да вярва на нищо, и трябва ли всяко изследване да се прави по два- три пъти, за да сме сигурни, че е вярно.....
 #Cussing out побеснявам, само като се сетя

# 7
 • София
 • Мнения: 1 409
Чета поредната такава история и се питам не до кога ще има лаборатории ,които да грешат,а до кога ще има хора,които да се доверяват на частните лаборатории?
Грешки винаги стават,все пак работят хора там,но в частните лаборатории не е важно какъв резултат ще ти дадат,а колко пари ще ти вземат.Там никой не пуска контроли на апаратите,защото са скъпи и собственика трябва да си извади парите от джоба,докато в една болница всяка сутрин преди започване на рзбота се прави( казвам ви го от мои лични наблюдения като човек работил и в частна,а сега в държавна лаборатория).
Аз никога не бих се изследвала там,а пък за детето си да не говорим.И при положение,че си плащате не разбирам къде е смисъла да е на частно,когато ако стане такава грешка няма на кой да се оплачеш,защото шефа обикновенно току-що е излязъл,а в б-ците,никой не смее да допуска такива грешки,защото там са наистина хора ,които осъзнават сериозността на професията,с която са се захванали.
Момичета,не се доверявайте така лесно и не си правете експерименти за сметка на вашето или на децата ви здраве.
Историята на Lioness ме втрещи,радвам се ,че детенцето и е добре и се надявам,че всички ще се замисляме преди да тръгнем да се изследваме,на кой трябва да се има доверие

# 8
 • София
 • Мнения: 3 068
Тези мърльовци са за съд!
Лионес - има ли отзвук? Говори ли с адвокат? би трябвало да можеш да ги осъдиш! ще отнеме време, но смятам, че си струва!

Аз лично - обикновено разчитам на болничните лаборатории.

# 9
 • welcome to the Jungle
 • Мнения: 955
Тези мърльовци са за съд!
Лионес - има ли отзвук? Говори ли с адвокат? би трябвало да можеш да ги осъдиш! ще отнеме време, но смятам, че си струва!

Аз лично - обикновено разчитам на болничните лаборатории.
Имам уговорка с журналист от "24 часа" да публикуват писмото ми. Пуснах копие до РЗОК- СОФИЯ.
За Съд - мисля да не ги съдя, защото е страхотна разправия, трудно доказуема, че примерно са правили 2 изследвания, а не 1 и т.н. А с разминаванията в кръвната картина сигурно ще намерят начин да се оправдаят,
че те това са видел.... Стига ми само едно журналистическо разследване и от Здравната каса една хубава проверка. Че си изпатих - ясно, въпроса е да няма повече други като мен. Flutter Thinking

  bouquet  bouquet  bouquet БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА МОРАЛНАТА ПОДКРЕПА, много ми е ценна   bouquet  bouquet  bouquet

# 10
 • Мнения: 14 630
лъвицо, поздравления от мен, за това, че не бездействаш и не се ограничаваш само със оплакване на нас. браво на теб!

# 11
 • welcome to the Jungle
 • Мнения: 955
Бих публикувала писмото и тук, но се надявам тези дни да излезе във вестника. Ще изчакам, защото съм цитирала доста неща, които могат да бъдат "променени" и "изманипулирани" от страна на БОДИМЕД.

Относно реакцията ми - в къщи снощи цялото семейство гледаше като отровено - донякъде щастливи, но все още със страшния спомен от уикенда. И ме съветваха нищо да не правя, защото ще си имам излишни разправии.

Аз съм на друго мнение обаче!!
 Ако трябва и писмена жалба в НЗОК ще подам!
Наистина се моля никога повече да не го преживявам отново, а и на друг да не му се случва същото!! bowuu

# 12
 • София
 • Мнения: 3 911
точно това е правилното,  журналистите ,със съд нищо няма да стане
ако искаш връзка със Нова телевизия пиши на лс

# 13
 • София,Зона Б-5
 • Мнения: 412
За мен Бодимед са много добри защото с мъжа ми сме си правили много изследвания там повече от година и никога не е имало проблеми.Даже като си правех изследване за кръвна група сестрата беше толкова любезна,че искрено се учудих на такова отношение.Незнам защо при теб се е получило така,но явно навсякъде има издънки и въпреки това не мога да повървам тези неща за тази лаборатория.

# 14
 • София
 • Мнения: 3 354
Де да беше само това "издънка " на Бодимед и по принцип на прехвалените частни лаборатории.
Не е първата,но се надявам да се сложи край на това безсрамие.
Tricky,що не пуснеш тема ,да видиш колко са пострадали от неверни изследвания?
Радвай ,се че при теб и семейството ти всичко е било наред.
Аз знам какво преживя Lioness,и повярвай ми-съвсем е истинско.
Ако бях аз-щях да ги гоня до дупка.Убивам заради  детето. #2gunfire

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт