Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 1 авг. 2006, 09:26 ч.
  • Преглеждания  984  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 261
Обожавам го от студентските си години, но не го приготвям добре
къде греша незная, но ви моля за вашите рецепти,

Реклама
# 1
# 2
  • Мнения: 5 356
І. с кисело мляко - когато ти е готово месото/кюфтета, разбиваш 1-2 яйца с 6-7 лъжици кисело мляко и 3-4 лъжици брашно (това е за около 1.2л. бульон). Вземаш от врелия бульон и наливаш в  разбитата идеално смес, докато ти се напълни съда (той обаче трябва да е сложен на котлон/печка на сравнително слаба мощност/. Непрекъснато се бърка. Когато загрее, преди да заври, се връща обратно в тенджерата пак с непрекъснато бъркане

ІІ. с прясно ммляко - яденето се прави с по-малко количество бульон, като се прибавя прясното мляко 10-на мин. преди да е готово.  На 700-800мл вода - 500мл прясно мляко. Изважда се малко от този общ бульон, като поизстине се прибавя към разбити също количество яйца и брашно, като горния начин се процедира и връща в тенджерата.

Ако се ползва препечено брашно, количеството се увеличава с 1 лъжица още.

# 3
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
1. Сварявам месото ,като отпенвам бульона,за да е бистър.
2. Изваждам месото и го накъсвам.
3. В 3-4 л. мазнина/олио слагам 2-3 л. брашно и го изпържвам до "златисто"
4.Разреждам при непрекъснато бъркане с кисело мляко или с прясно, както е описала pep-4o, или с охладеният бульон/тогава ползвам лим. сок за овкусяване/.
5. Преди да върна сместа да клокне, добавям и месото.

Последна редакция: вт, 01 авг 2006, 10:06 от Нина

# 4
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
1. Сварявам месото ,като отпенвам бульона,за да е бистър.
2. Изваждам месото и го накъсвам.
3. В 3-4 л. мазнина/олио слагам 2-3 л. брашно и го изпържвам до "златисто"
4.Разреждам при непрекъснато бъркане с кисело мляко или с прясно, както е описала pep-4o, или с охладеният бульон/тогава ползвам лим. сок за овкусяване/.
5. Преди да върна сместа да клокне, добавям и месото.
И аз така го приготвям, но свареното пиле леко го позапържвам да хване коричка. Запържвам брашното, добавям бул1ончето от пилето. Слагам и една нарязана скилидка чесън, чер пипер и лимонов сок. Застройвам с 2 жълтъка. bowuu

# 5
  • Мнения: 974
Любима гозба Grinning обикновено го правя в две вариации

1. Сварявам бялото месо на едно пиле (задължително с костите - демек фенера) в тенджера под налягане (при мен така е по-лесно) като прибавям и гъбки към бульона 100-200 г. колкото искаш.
2. Запичам брашното хубаво (обикновено около 1 чаша, но моите са малки) прибавям масло при непрекъснато бъркане + бульона без гъбите. Ако случайно се образуват бучки си помагам с пасатора.
3. Оставям да поври и преди да го изключа прибавям месото + гъбките +сол.

Този вариант е по-скоро като каша втората вариация е със застройката от 1 жълтък+малко прясно мляко.
И двете стават вкусни и ги правя в зависимост как ми е кеф. Embarassed

# 6
  • Италия
  • Мнения: 5 474
1. Сварявам месото ,като отпенвам бульона,за да е бистър.
2. Изваждам месото и го накъсвам.
3. В 3-4 л. мазнина/олио слагам 2-3 л. брашно и го изпържвам до "златисто"
4.Разреждам при непрекъснато бъркане с кисело мляко или с прясно, както е описала pep-4o, или с охладеният бульон/тогава ползвам лим. сок за овкусяване/.
5. Преди да върна сместа да клокне, добавям и месото.
И аз така го приготвям, но свареното пиле леко го позапържвам да хване коричка. Запържвам брашното, добавям бул1ончето от пилето. Слагам и една нарязана скилидка чесън, чер пипер и лимонов сок. Застройвам с 2 жълтъка. bowuu

Точно така го правя и аз !  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт