Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Душата ми е там, сърцето ми тук!

Мнения: 1 190
обаче да са лесно изпълними.

Благодаря ви предварително Hug
Цитирай

София

Мнения: 431
Пилешки хапки със сметана

500 гр. пилешко месо от бутче
2-3 с. л. соев сос
2-3 с.л. прясно мляко
подправка за пилешко месо, на вкус
250 гр. сметана / заквасена /
100 гр. кисело мляко
4-5 супени лъжици олио

Месото се нарязва на хапки, залива се със соевия сос, прясното мляко и малко подправка за пиле по желание и престоява така около 2 часа, за да стане по-крехко. След това се запържва.  Поръсва се с подправки на вкус. Сметаната и киселото мляко се смесват и пилето се залива със соса, докато е още горещо.

Ето ти и малко идеи...
http://bglog.net/BGLog/6094

Можеш да панираш и сирене, кашкавал, пил. месо на хапки, топено сирене (от триъгълните)
Цитирай

Плевен

Мнения: 57
Най- лесните хапки, които аз правя са:
Нарязвам на кубчета :

Сирене
Кашкавал
Шунка
Печена чушка

Всяко кубче овалвам в яйце, после в брашно и пак в яйцето и пържа в сгорещено олио.
Стават много вкусни, пък и като количество не са малко, така че стават и за гости Cool
Цитирай


Мнения: 1 009


Моите хапки ги правя с формичките. Изрязвам си шунка, колбас, краставица, кашкавал и каквото ти хрумне и ги подреждаш върху изрязания хляб. Напоследък основата я правя от няколко пласта палачинки , защото баткото ги харесва повече.
А формичките си ги купих от Билла.
Цитирай

София

Мнения: 56
пробвайте сиренце, топено сирене и кашкавал в тесто за мекицизатворени и изпържени. страхотни са.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Байганети (панирани хапки)

Режеш продуктите (сирене, шунка, пиле, кашкавал) на едри кубчета. За да не ти се разтече кашкавала, нарежи го на кубчета и го бутни в камерата да стегне.

Всяко парченце се овалва в брашно и после в така наречената паста Патафри.

паста Патафри

1/2 бутилка бира, 3 яйца, 100 гр. брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтиците.
Жълтиците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с предишната смес. Прибавя се сол на вкус.

Хапките се пържат в силно нагорещено олио.

Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Пилешки ноазети

Скарана съм с мярките, но за 4 порции продуктите са около:

800гр. пил.филе
500гр. заквасена сметана
150-200гр. топено сирене
брашно, яйце, галета
олио, сол

Пилешко филе се нарязва на ленти. Овалват се в брашно. След като се овалят в брашно, всяка лентичка поотделно се взима между дланите и се завърта, така че да се заобли (все едно оформяте кебапче), само как го обясних,  дано ме разбрахте. После лентичките се подапят последователно, първо в яйце, после в галета. Пържат се в тиган.
След като се изпържи филето, изважда се от тигана и се слага в широка плоска чиния.
Отново в тигана се запържва малко олио, заквасена сметана и топено сирене. Като се разтопи сиренето, соса е готов и с него се заливат вече готовите пилешки ноазети.

Опитай, много са вкусни.
Цитирай
Една колежка ми даде страхотна рецепта, пробвала съм я два пъти и аз и гостите ми останахме много доволни.
Сварява се пилешко месо, най-добре е филе. Вари се във малко вода и малко соев сос, горе-долу равни части, след като се свари добре се оставя в гевгир да се изцеди водата. След това се панира. Панировката приготвям от добре разбити яйца, малко бира и галета, правя нещо като каша, в която овалвам хапките.
Те стават много ароматни и пикантни, особено, ако към пането добавиш и много малко черен пипер.
Опитай, дано ти харесат.
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
паста "ПАТАФРИ" :

2 яйца
белтъците се отделят и към жълтъците се прибавят:
1 с.л. олио
3 с.л. брашно
4 с.л. бира
1 пакетче сусам
1 ч.л. подправка за пиле /на KOTAHYI или на Picantina на Chef's Best/
белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят жълтъците, като бъркаме бавно с дървена лъжица
много вкусна панировка особенно за пилешки хапки /пилешко месо на хапки - в марината: 1-2 с.л. водка, 1/2 с.л. мед., соев сос, олио и от същата подправка за пиле. месото стои в маринатата няколко часа . Стават страхотни пилешки хапки -  "топят се в устата"   
 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.