Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 517
Кажете как да си направя кисели краставички за зимата без да се налага да варя бурканите заради капачките.

# 1
  • София
  • Мнения: 333
Незнам аз правих кисели краставици, но варени. Слагам всичко: копър, черен пипер, лук, краставичките сол и по 4 с.л. оцет, затварям бурканите и варя за 5 мин. след като заври водата. Още незнам как са станали, защото правя за първи път, но рецептата ми я даде свека.

# 2
  • Мнения: 517
ми да ама в апартамент трудно могат да се варят буркани  Sad

# 3
  • Мнения: 5 593
цели краставички наредени в буркана
1 част сол (мерилка т.е. )
10 части вода
целина, или дюлеви листа или лозови - всякакви слагат, аз само дюлеви съм правила, идват ни солени тези краставици.
черен пипер
подправки по вкус
1гр натриев бензоат на 1л. вода

това са пропорциите. Запечатваш пак здраво, като за варене и обръщаш бурканите 4-5 дни.


тези са трушиени - така ги знам и са солени доста. Но пък издържат до пролетта.


# 4
  • Мнения: 282
Аз правя така от няколко години и съм много доволна, издържат повече от една година :
1 компотен буркан
1 с л сол
копър
листа от хрян
листа от дюля, вишна
склидки чесън на вкус - аз слагам по 2
щипка синап
листата се поставят отгоре и се запечатват с какви да е капачки,
обръщат се 4- 5 дни 

# 5
  • София
  • Мнения: 3 550
Дани, кажи повече за листата от хрян и за синапа. Praynig Откъде ги купуваш? Аз съм виждала само паста от хрян в бурканчета, колко от нея може да се сложи? А синап в магазините за домашни любимци ли продават?

# 6
  • Мнения: 5 593

 А синап в магазините за домашни любимци ли продават?

в аптеките продават синапа/хардал още  bowuu

# 7
  • Мнения: 282
Листата от хрян ги продават по пазара - едни такива дълги  и големи, по-добре питай на пазара.А за синапа са ти казали - по аптеките.

# 8
  • в баира
  • Мнения: 861
Аз слагам по два аспирина в буркан и запечатвам. Обръщам бурканите 3-4 дена.

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
И аз съм правила краставички с аспирин, без варене. Слага се по 1 аспирин от долу и един от горе. Стават много твърди и стегнати краставичките. Но рецептата я имам записана в къщи, ако те интересува, довечера ще я изровя.

# 10
  • Мнения: 5 593
И аз съм правила краставички с аспирин, без варене. Слага се по 1 аспирин от долу и един от горе. Стават много твърди и стегнати краставичките. Но рецептата я имам записана в къщи, ако те интересува, довечера ще я изровя.

аспирина все пак е лекарство. И децата ядат краставички. Защо не ползвате натриев бензоат  newsm78

# 11
  • Видин
  • Мнения: 2 657
Аз ги правя така:
-оцет до резката на буркана;
-3-4 аспирина;
-1 ч.л.сол;
-ч.л.захар;
-няколко зърна 4ерен пипер;
-редя крастави4ките;
-слагам малко цвят на копър;
Доливам с вода и затварям,като няколко дни ги обръщам Wink

# 12
  • UK
  • Мнения: 3 394
аз не бих сложила аспирин-като ще е натурално без него да е! Иначе в готовите кис.краставички по магазините човек може да намери цялата фармация сбрана в едно Sad

# 13
  • Мнения: 5 593
Иначе в готовите кис.краставички по магазините човек може да намери цялата фармация сбрана в едно Sad

ей затова си правим в къщи  Laughing Laughing Още повече ако се замислим кои основно работят в консервните цехове, става лошо   Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 14
  • Стара Загора
  • Мнения: 671
Моята рецепта е за трилитров буркан. На дъното слагам 3 аспирина , три листа от смокиня и три с. л. морска сол , краставиците  и вода. Затварям ги и  обръщам няколко дена докато се разтвори солта.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт