Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора


Мнения: 4 735
обещаната рецепта за Хрупкавите картофки на Карина от кукинга


Цитирай


Мнения: 119
Pep-4o супер звучи! Чудесно е, че се пекат, като ги видях в другата тема, не знам защо реших, че сигурно са пържени, нооо сега просто не мога да им устоя  Laughing
Сигурно ще бъдат направени още утре, благодаря за поредната чудесна рецепта   bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Страхотни изглеждат. Hug
Още утре ще я пробвам. Съпругът ми е голям ценител на такива картофки. Laughing
Цитирай

Видин

Мнения: 2 657
oooo и аз ще ги пробвам-обезателно Peace
Цитирай

в баира

Мнения: 861
Таман се чудех какво да правя старите картофи. Ще ги употребя за тази рецепта. Звучи ми много апетитно, но май по-хубави ще станат като се бланшират предварително.
Цитирай

София

Мнения: 10 650
Ийй, пепчо! Мерси много!
Още тази вечер ще ги спретна Hug
Цитирай


Мнения: 901
shenevski

** Картофите могат да бъдат бланширани преди печенето. Пускат се в студена вода и се
кипват. Оставят се да кипят 3-4 минути, след което се обливат със студена вода.


Източник : Carina kuking.net


Мои забележки:  картофите са ми сорт *домашен*, поне тук не съм виждала да пише *сорт за печене*, или *сорт за варене* Освен това избрах най-дребните. Зехтина замених с олио (зехтин позвам само на салати) и ми отидоха 3 с л. сложих перата на 2 стръка нормален пресен лук. И вместо сол с целина, сложих сол самардала, като нарязах 2-3 листа целина. Аз бланширах картофите.
Цитирай

в баира

Мнения: 861
marabu Да, видяла съм го предварително!!!  newsm61
Просто предположих, че този вариант ще е по-сполучлив! А така и стана, защото снощи ги направих и бяха страхотни.
Цитирай

Видин

Мнения: 2 657
Аууу от няколко дни ги правя постоянно FlutterНа моя мъж толкова му харесаха,4е от както ги направих за пръв път,по4ти всяка ве4ер,ако не през ве4ер ме кара да му ги правя Wink

п.п.Аз към галетата добавих и малко босилек,а последният път сложих и малко вегета WinkА ина4е картофите ги купвам предварително.
Цитирай

Някъде там...........

Мнения: 2 116
И аз ще ги тествам! Изглеждат страхотно!  Peace
Цитирай


Мнения: 2 083
Много вкусно звучи и изглежда.Само се чудя с какво да ги гарнирам като ги спретна Mr. Green newsm78.
Искам да питам и за розмарина - никога не съм го ползвала,днес купих специално и гледам че на едни клечици.Как се слага в галетат?Смила ли се?
Съжалявам за невежеството Embarassed
Цитирай


Мнения: 901
Des29 пресния се наситнява с нож ... махаш игличките и ги нареждаш на дъската и режеш на ситно или пък взимаш една ножица и кълцаш с нея  Smile
Цитирай


Мнения: 2 083
Ами моят е сух в пакетче Laughing Благодаря ти много за съвета!  bouquet
Ще опитам някак да го наситня Peace
Цитирай


Мнения: 901
е тогава колко му е няма да го наситяваш .. напраов така с галета го объркваш или гопретрий ако ти се струва голям с пръсти само  Smile
Цитирай


Мнения: 1 909
Не знам колко ще е полезно, но този шнитлаух в България съм виждала да продават сух в Била под името Шиивс (английското chive, холандското bieslook, латинското Allium schoenoprasum).
Пресния прилича на умалени пера на зелен лук, но разликата има и във вкуса. Най-близкото сравнение - нещо средно между лук и чесън. Така че можете да пробвате и него, ако намерите  и искате.    Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора